Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

Χριστουγεννιάτικες Βιβλιοπροτάσεις #2

by - Δευτέρα, Δεκεμβρίου 05, 2016

Το σπίτι μας πλέον έχει φορέσει τα γιορτινά του και κάθε του γωνιά μυρίζει Χριστούγεννα! Τα απογεύματα με τα παιδιά περνούν χαλαρά γύρω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο είτε βλέποντας καμιά Χριστουγεννιάτικη παιδική ταινία είτε παίζοντας με τα βιβλιοπυργάκια που μας έστειλε το καλό μας ξωτικό! Το βράδυ, όμως, εκεί λίγο πριν την ώρα του ύπνου ταξιδεύουμε σε άλλα μέρη και εποχές διαβάζοντας αγαπημένες Χριστουγεννιάτικες ιστορίες!Είναι η ώρα που δεν μιλάει κανείς, έχουμε ήδη φορέσει τις πυτζάμες μας και έχουμε ξαπλώσει αναπαυτικά στις μεγάλες μαξιλάρες μας στο παιδικό δωμάτιο!Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σου δύο νέες βιβλιο-ιστορίες που ανακάλυψα πρόσφατα και κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο!
Xmas bedtime stories

Όταν έδειξα τα δύο νέα βιβλία στα παιδιά το πρώτο που θέλησαν να διαβάσουμε είναι το Σκουριασμένο τρίγωνο!Ο Ντίνος ήταν περίεργος για το περιεχόμενο του βιβλίου. Διαβάσαμε την ιστορία του μικρού κοριτσιού και στεναχωρηθήκαμε μαζί της! Δεν μας άρεσε που την κορόιδευαν τα υπόλοιπα παιδιά του σχολείου για τα παλιά ρούχα που φορούσε, ούτε το γεγονός πως και η ίδια αισθανόταν άσχημα φορώντας τα! Ενστερνιστήκαμε τις ανησυχίες της μικρής Αθηνάς και κατανοήσαμε απόλυτα γιατί δεν ήθελε να πάρει μέρος στην γιορτή του σχολείου! Η ιστορία του σκουριασμένου τριγώνου και η πίστη της μικρής κοπέλας μας έδωσε αφορμή να μιλήσουμε για την Ελπίδα!Να πούμε πόσο σημαντικό είναι να πιστεύεις στα θαύματα αλλά και στο μέλλον που σε περιμένει! Ακόμα και αν αισθάνεσαι αδικημένος πρέπει να πιστεύεις στον εαυτό σου! Έτσι θα καταφέρεις πολλά!
Εκδόσεις Μεταίχμιο

🎅Είναι υπέροχο να πιστεύεις στον Άγιο Βασίλη και ας μην τον βλέπεις!Ο Άγιος Βασίλης βρίσκεται κυρίως μέσα μας και είναι μαγικό να πιστεύεις σε αυτόν ! Το σκουριασμένο τρίγωνο που είχε φυλαγμένο η μικρή Αθηνά, την ημέρα της γιορτής την έκανε να λάμψει και να τραγουδήσει υπέροχα ακόμα και μέσα από τα παλιά της δανεικά ρούχα! Η πίστη στην μαγεία των Χριστουγέννων και το μήνυμα που της έδωσε ο καλός Άγιος ζέσταναν την ψυχή της και την βοήθησαν να ξεπεράσει τους φόβους της ! Και σαν να μην έφτανε αυτό, ένα χαρμόσυνο γεγονός ήρθε να κλείσει την υπέροχη εκείνη μέρα που είχε προδικάσει η μικρή πως θα ήταν η χειρότερη! Ο Άι Βασίλης έκανε το θαύμα του!🎅
Η δεύτερη βιβλιο-ιστορία που διαβάσαμε είναι αυτή του γνωστού Καρυοθραύστη!Η ιστορία της Κλάρας και του Φριτς μας ταξίδεψε σε μια διαφορετική παραμονή Χριστουγέννων όπου ένα διαφορετικό δώρο από όσα συνηθίζουν να παίρνουν τα παιδιά τις γιορτινές ημέρες, ένα ξύλινο στρατιωτάκι, θα καταφέρει να μας μεταφέρει στον θαυμαστό κόσμο του μοχθηρού βασιλιά των Ποντικών και της Πανέμορφης Νεράιδας Ζαχαρένιας! Περισσότερο ενθουσιασμό έδειξε η Stacy οφείλω να σου πω! Μόλις άκουσε για Νεράιδα τέντωσε τα αυτιά της και έδωσε απόλυτη προσοχή στα λεγόμενά μου!Η αφήγηση της Ανν Λέισεν συνεπήρε τα πιτσιρίκια μου!Ο γλυκός τρόπος που εξιστορεί την περιπέτεια του μικρού Καρυοθραύστη και της μικρής πριγκίπισσας ταξίδεψε εμένα και τα παιδιά μου σε μια άλλη εποχή! Αυτή η ιστορία έγινε η αγαπημένη της μικρής και συνέχεια μου ζητάει να διαβάσουμε την Νεράιδα Ζαχαρένια!
Με τις ιστορίες αυτές καταφέρνουμε να μπαίνουμε όλο και περισσότερο στο κλίμα των Χριστουγέννων! Μας ευαισθητοποιούν και μας παρακινούν να είμαστε λιγάκι πιο δοτικοί τις ημέρες αυτές περισσότερο από όλες τις υπόλοιπες του χρόνου! Τα παιδιά ήδη σκέφτονται να δωρίσουν μερικά από τα παιχνίδια τους και μάλιστα ο Ντίνος χώρισε και ένα από τα αγαπημένα του! Όταν χαρίζεις ένα από τα καλύτερα παιχνίδια σου αισθάνεσαι ακόμη μεγαλύτερη ευχαρίστηση γιατί είναι σίγουρο πως το παιδάκι που θα το πάρει θα το χαρεί εξίσου!
Ετοιμάζουμε κάτι νέο που σύντομα θα σας το δείξω!Είναι υπέροχο να δημιουργείς αναμνήσεις με τα παιδιά! Αναμνήσεις που θα μείνουν χαραγμένες για πάντα στην μνήμη τους αλλά και στην καρδιά τους!
Ως την επόμενη συνάντησή μας, σε μαμαδογλυκοφιλώ!

You May Also Like

0 σχόλια

My Insta Posts