Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

Παίζουμε & Μαθαίνουμε *{Τα παιδιά του κόσμου}

by - Κυριακή, Ιανουαρίου 15, 2017

Αγαπημένη μας δραστηριότητα εκτός από το διάβασμα είναι τα επιτραπέζια! Τον τελευταίο καιρό τα απογεύματά μας είναι αφιερωμένα σε ένα συγκεκριμένο, μιας και ο Ντίνος θέλει να μαθαίνει όλο και περισσότερα πράγματα για τις χώρες που υπάρχουν στον πλανήτη Γη!Το επιτραπέζιο αυτό το αγοράσαμε πέρυσι, φέτος όμως είναι η κατάλληλη χρονιά για να αρχίσουμε να δεχόμαστε καλύτερα τις πληροφορίες που μας προσφέρει η ενασχόληση με αυτό!
Δεσύλλας επιτραπέζια


Desyllas Games

Από τότε που αρχίσαμε να μιλάμε για ένα μεγάλο ταξίδι που πρόκειται να κάνουμε κάποια στιγμή οικογενειακώς, υπερατλαντικό, του γεννήθηκε η περιέργεια να μάθει που ακριβώς βρίσκεται η χώρα αυτή!Όπως φαντάζεσαι, την επόμενη μέρα του αγόρασα τον πρώτο του Άτλαντα! Οι ερωτήσεις που ακολουθούσαν κοιτάζοντας τον παγκόσμιο χάρτη ήταν αν τα παιδιά που μένουν στις χώρες που δείχνει ο χάρτης ζουν, όπως και εμείς! Αν έχουν την ίδια ώρα σχολείο με εμάς, αν τρώνε τα φαγητά που αρέσουν και σε εμάς, με τι τους αρέσει να παίζουν και άλλες πολλές απορίες τέτοιας φύσεως! Ύστερα από μια επίσκεψη στο αγαπημένο μας βιβλιοπωλείο, κατέληξα να αγοράσω το επιτραπέζιο Τα παιδιά του κόσμου!
Δεσύλλας
Ετοιμάσαμε το puzzle, το οποίο αποδείχτηκε εύκολο για τον Ντίνο! Η μικρή Stacy, δεν το έβαζε κάτω και έβρισκε τα κομμάτια που είχαν ίδιο χρώμα μεταξύ τους!Η αντίληψή της μου έκανε φοβερή αίσθηση και το πόσο εύκολα ομαδοποίησε τα κομμάτια ανά χρώμα και σχέδιο!Έπειτα βάλαμε το κάθε παιδί στην χώρα που ανήκει, με την βοήθεια του χάρτη που είχαμε μόλις φτιάξει! Προσδιορίσαμε που μένουμε εμείς και μάλιστα ο Ντίνος παρατήρησε πως είμαστε σχεδόν στη μέση της Γης! Η Stacy πάλι, κόλλησε με την μικρή που έμοιαζε με Χαβανέζα και όλο την έβαζε να χορεύει τραγουδώντας το Ακαντού- Ντου - Ντου πάμε στη Χονολουλού! 
Οι χώρες που ξεχώρισε με την πρώτη ματιά ο Ντίνος, ήταν η Αγγλία μιας και το Big Ben ξεχωρίζει στο σημείο εκείνο, αλλά και την Αυστραλία στην Ωκεανία όταν διέκρινε το μπούμερανγκ που κρατούσε το παιδάκι στο χέρι του! Μιλήσαμε για τα κοάλα και τα καγκουρό και μου εξέφρασε την επιθυμία του να επισκεφτούμε την Μελβούρνη και τους φίλους μας που πρόσφατα μετακόμισαν εκεί!
τα παιδιά του κόσμου
Το επιτραπέζιο αυτό βοήθησε να αποκτήσουν τα παιδιά μου μία πρώτη εικόνα του πλανήτη μας! Διαβάσαμε τις κάρτες με τα παιδιά που ζουν σε κάποιες επιλεγμένες χώρες και σταθήκαμε περισσότερο σε εκείνες που ξέραμε να προσθέσουμε και άλλα στοιχεία!Όπως για παράδειγμα στην Γροιλανδία! Ο Ντίνος ήξερε να μας πει για την ζωή των Εσκιμώων, πως είναι πολύ ιδιαίτερη φυλή με πολύ διαφορετικό τρόπο ζωής από τον δικό μας! Μάθαμε τι είναι το πολικό ψύχος και που επικρατεί, σε ποια χώρα τρώνε πολύ καυτερά φαγητά και που γίνονται ακόμα ταυρομαχίες!
Το επιτραπέζιο αυτό σας το συστήνουμε ανεπιφύλακτα!Δεν είναι μόνο εκπαιδευτικό αλλά και διασκεδαστικό!Μας έδωσε τροφή για πολλές συζητήσεις!😊
Ως την επόμενη συνάντησή μας σε μαμαδογλυκοφιλώ!

You May Also Like

0 σχόλια

My Insta Posts