Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

[ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΕΣ- ΦΩΤΟΤΑΠΕΤΣΑΡΙΕΣ-ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΑ ΤΟΙΧΟΥ] ΠΩΣ ΕΠΙΛΕΓΩ ΣΩΣΤΑ?

by - Δευτέρα, Απριλίου 24, 2017

Όπως θα ξέρεις ήδη αν με διάβασες εδώ βρισκόμαστε στο νέο μας σπίτι στο οποίο όπως φαντάζεσαι πρέπει να βάλω την δική μου πινελιά και να διαμορφώσω τους χώρους σύμφωνα με το γούστο μου και σε αρμονία με το υπόλοιπο ύφος του σπιτιού!Θέλω να προσθέσω κάποιες τσαχπινιές στους τοίχους του σαλονιού και των δωματίων για αυτό και είμαι σε αναζήτηση ταπετσαριών και αυτοκόλλητων!Δες το χρήσιμο άρθρο που φιλοξενώ σήμερα στο blog μου από το φοβερό ART&WALL και αν ψάχνεις και εσύ για μια αλλαγή και το σπίτι σου θέλει ανανέωση τότε είμαι σίγουρη πως θα σου φανεί χρήσιμο το άρθρο όπως ακριβώς φάνηκε και σε μένα!

Πώς επιλέγω σωστά;

Η διακόσμηση των τοίχων είναι μία αρχιτεκτονική τάση που έχει ενισχυθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς υπάρχουν είδη διακοσμητικών προτάσεων και προϊόντα με τεράστια ποικιλία σχεδίων, που καλύπτουν όλες σχεδόν τις προτιμήσεις. Το μόνο σίγουρο είναι πως όποιο προϊόν και να διαλέξετε, ταπετσαρίες, φωτοταπετσαρίες ή αυτοκόλλητα τοίχου, θα προσδώσετε στον προσωπικό σας χώρο έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα, με εύκολο και οικονομικό τρόπο. Η τελική επιλογή είναι δική σας και θα εξαρτηθεί από τις ανάγκες, τις προτιμήσεις και την αρχιτεκτονική του χώρου σας.

  • Ταπετσαρίες
Τα τελευταία χρόνια οι ταπετσαρίες τοίχου χρησιμοποιούνται συστηματικά για να καλύψουν τις ανάγκες στο χώρο της εσωτερικής διακόσμησης. Το κυριότερο πλεονέκτημά τους είναι η ευκολία που προσφέρουν στην αλλαγή οποιουδήποτε χώρου, οικονομικά, και κυρίως χωρίς ταλαιπωρία. Πρόκειται για ένα υλικό που δεν δημιουργεί προβλήματα στον τοίχο κατά την αφαίρεσή του και προσφέρει ποικιλία σχεδίων και υφών. Οι ταπετσαρίες χρησιμοποιούνται ευρέως στη διακόσμηση σπιτιών, καταστημάτων, ακόμα και γραφείων.  Οι ταπετσαρίες υπερτερούν σε σχέση με άλλα υλικά για την κάλυψη επιφανειών, γιατί είναι άοσμες και τοποθετούνται εύκολα. Η επεξεργασία τους είναι κατάλληλη για οποιονδήποτε χώρο, ακόμα και για παιδικό δωμάτιο. 

 https://www.artnwall.gr/wp-content/uploads/2016/02/tapetsaries-artnwall-bg.jpg

Σε αντίθεση με τα παλαιότερα χρόνια, οι ταπετσαρίες αποτελούν σήμερα διακοσμητική πρόταση, χωρίς να είναι απαραίτητο να καλυφθούν όλες οι επιφάνειες. Η τοποθέτησή τους ακόμα και σε μεμονωμένους τοίχους, μπορεί να δημιουργήσει ένα προσωπικό και ιδιαίτερο στυλ στο χώρο, εύκολα και σε χαμηλό κόστος. Επιπλέον, μπορεί να μεγαλώσει και να φωτίσει ένα μικρό χώρο, αλλά και να καλύψει πιθανές ατέλειες.

Υπάρχει ποικιλία υλικών, όπως:
  • οι vlies non woven, που περιέχουν στο υπόστρωμα τους επιπλέον μικρο-ίνες, ώστε να μην υπάρχει συστολή– διαστολή κατά την τοποθέτηση αλλά και για να είναι πιο εύκολη η αφαίρεσή τους,
  • οι βινυλικές, για μεγαλύτερη αντοχή στο καθάρισμα,
  • επιφάνειες από πλαστικοποιημένο χαρτί, που είναι και οι πιο οικονομικές.

Η τοποθέτηση γίνεται με κόλλα ταπετσαρίας η οποία είναι άοσμη και διάφανη, με κυριότερο πλεονέκτημα την προστασία του τοίχου από φθορές, κατά την αφαίρεσή της.

  • Φωτοταπετσαρίες
Παράλληλα με τις ταπετσαρίες, υπάρχουν και οι φωτοταπετσαρίες, οι οποίες σε αντίθεση με τις ταπετσαρίες τοίχου, δεν έχουν επαναλαμβανόμενο μοτίβο αλλά ένα ολοκληρωμένο θέμα φωτογραφίας, από φυσικά τοπία και πόλεις, μέχρι έργα τέχνης διάσημων καλλιτεχνών και παιδικούς ήρωες. Συνήθως το κόστος μιας φωτοταπετσαρίας είναι λίγο μεγαλύτερο από αυτό της ταπετσαρίας, προσφέρει όμως το πλεονέκτημα της ρεαλιστικής απεικόνισης και του μεγαλύτερου βάθους στο χώρο. Η ποικιλία σχεδίων είναι απεριόριστη, αφού προσφέρεται η δυνατότητα επιλογής του θέματος, ακόμα και με τη χρήση φωτογραφιών.

 https://www.artnwall.gr/wp-content/uploads/2016/02/fototapetsaries-atnwall-bg1.jpg

Οι διαστάσεις που έχουν οι φωτοταπετσαρίες, σε αντίθεση με τις ταπετσαρίες, είναι συγκεκριμένες. Παρόλα αυτά, έχετε την δυνατότητα να ορίσετε και εσείς, τις δικές σας διαστάσεις, σε custom εκτύπωση. Σε αυτή την περίπτωση, το κοστολόγιο είναι μεγαλύτερο από τη φωτοταπετσαρία συγκεκριμένων διαστάσεων, σας δίνεται όμως η δυνατότητα δημιουργίας του δικού σας θέματος με μοναδικό όριο τη φαντασία σας.
Το υλικό της φωτοταπετσαρίας είναι πλαστικοποιημένο χαρτί ή και vlies non woven. Και στις δύο περιπτώσεις, η εκτύπωση είναι ματ, προκειμένου να αποφεύγεται το φαινόμενο της αντανάκλασης του φωτός και γυαλάδας, από οποιαδήποτε οπτική γωνία θέασης. Η τοποθέτηση γίνεται με κόλλα ταπετσαρίας, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα εκτύπωσης σε αυτοκόλλητο, για όσους προτιμούν την τοποθέτηση χωρίς κόλλα.
  • Αυτοκόλλητα τοίχου
Τέλος, για τη διακόσμηση των τοίχων μπορούν να χρησιμοποιηθούν και αυτοκόλλητα τοίχου. Τα αυτοκόλλητα υπάρχουν σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων, μονόχρωμων ή πολύχρωμων, και προσφέρονται συχνά ως λύση για τη διακόσμηση παιδικών χώρων.

https://www.artnwall.gr/wp-content/uploads/2016/02/autokollita-toixou-artnwall-bg.jpg

Δίνουν τη δυνατότητα γρηγορότερης και ευκολότερης τοποθέτησης σε σύγκριση με τις ταπετσαρίες και τις φωτοταπετσαρίες τοίχου. Δεν απαιτούν χρήση κόλλας, ενώ είναι εφικτή η επανατοποθέτησή τους. Τα αυτοκόλλητα τοίχου καλύπτουν μία περιορισμένη επιφάνεια στον τοίχο, ανάλογα με το σχέδιο που απεικονίζουν, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η δυνατότητα να καλυφθούν πιθανές ατέλειες του τοίχου.


Εγώ προσωπικά είμαι fan των ταπετσαριών! Στο σπίτι μας στην Θεσσαλονίκη έχω ντύσει την ντουλάπα του guest room με ταπετσαρία, γιατί δεν είχε τελικά το χρώμα που είχα επιλέξει αρχικά! Και επειδή τετράφυλλη ντουλάπα δεν την γυρίζεις πίσω, επέλεξα να μην χαλάσω την καρδιά μου και να την ντύσω με μία ταπετσαρία που ταίριαζε απόλυτα με την κρεβατοκάμαρα και το ύφος του δωματίου των φιλοξενούμενων! Η τοποθέτηση ταπετσαρίας σε ένα τοίχο είναι πάντα μία πιο οικονομική λύση από το να βάψεις τον τοίχο αυτό!Το κόστος είναι πιο χαμηλό αν σκεφτείς πως ίσως να ήθελες και κάποια τεχνοτροπία στο σημείο αυτό!Και αν την βαρεθείς απλά την αφαιρείς όποια στιγμή θελήσεις!
Σύντομα θα σου δείξω τα αυτοκόλλητα τοίχου που επέλεξα για τα δύο παιδικά δωμάτια των παιδιών μου και είμαι σίγουρη πως θα ενθουσιαστούν πολύ και τα δυο μόλις τα δουν τοποθετημένα στα δωμάτιά τους! 
Stay tuned,γιατί θα σου μοιραστώ μαζί σου μικρά tips όσον αφορά την τοποθέτηση που μοιράστηκε μαζί μου το ART & WALL!
Σε μαμαδογλυκοφιλώ,


You May Also Like

8 σχόλια

  1. Εύη μου καλημέρα! Πολύ ωραία και χρήσιμα όσα αναφέρονται στο άρθρο. Κι εμένα μου αρέσουν οι ταπετσαρίες ειδικά τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλές νέες και μοντέρνες. Κι εμείς θα χρειαστούμε γιατί από Σεπτέμβρη θα έχουμε αλλαγή στο δωμάτιο της Μελίτας και έτσι σίγουρα θα βάλουμε... η κόρη μου θέλει κάτι σε θέμα με την γυμναστική! Μπαίνω να δω αν έχουν κάτι σχετικό ή αν κάνουν και custom made! Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Και καλή εβδομάδα!!!!!!!! Συμφωνώ πως είναι πολύ τις μόδας!Εγώ να σου πω έπαθα πλάκα με τις φωτοταπετσαρίες !!!Δεν ήξερα πως υπάρχει και κάτι τέτοιο στην αγορά!!! Ανυπομονώ για τα αυτοκόλλητα στα δωμάτια των παιδιών!Θέλω να μου πεις και την γνώμη σου όταν τα δεις!!~! Φιλάκια!!

      Διαγραφή
  2. Λατρεύω τις ταπετσαρίες, μα σπάνια βρίσκω κάποιες του γούστου στην ελληνική αγορά. Θα κοιτάξω σίγουρα το μαγαζί που προτείνεις! Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Μαριάννα μου!! Ρίξε μια ματιά! Έχει ενδιαφέρον!

      Διαγραφή
  3. ταπετσαριες!!! παντα ηθελα μια στον τοιχο που ειναι το προσκεφαλι του κρεββατιου μου. αλλα και φυσικα υπεροχο υλικο για κατασκευες! παω να δω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ θα ήθελα μία για την τραπεζαρία μου!!! Έχει αρκετές ωραίες!! Καλημέρα Ζήνα μου!!!

      Διαγραφή
  4. Πολυ καλές ιδέες με τα αυτοκόλλητα τοίχου και τις ταπετσαρίες.Περιμενω με ανυπομονυσια να δω ντυμμενα τα παιδικα σου δωμάτια...ταπετσαριες τετοιου τυπου μπορεις να βρεις και εδώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

My Insta Posts