Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

HOMEMADE PLAY-DOH RECIPE

by - Παρασκευή, Μαΐου 26, 2017

Σήμερα ήταν μια πολύ ωραία μέρα στο σπίτι μας! Παρά τον συννεφιασμένο καιρό που θύμιζε περισσότερο φθινόπωρο παρά άνοιξη, ξυπνήσαμε ορεξάτοι για παιχνίδι! Εδώ και μέρες ψάχνω να βρω μια συνταγή για σπιτική πλαστελίνη! Κυκλοφορούν πολλές και δεν ήξερα ποια να χρησιμοποιήσω! Ώσπου δοκίμασα εκείνη που άρεσε στο μικρό μου πιτσιρίκι, την Stacy😋Εκείνη την συνταγή, δηλαδή, που είχε την πιο ελκυστική φωτογραφία!

Homemade Play-doh

Σπιτική Πλαστελίνη

Homemade Play-Doh
Σαν νέα μαμά μου αρέσει πολύ να δοκιμάζω και να φτιάχνουμε παρέα με τα πιτσιρίκια μου πολλά και διάφορα! Αγαπάμε τα DIYs,  δεν βαριόμαστε και όταν πέσει στο μάτι μου μας  κάτι ενδιαφέρον το επιχειρούμε όλοι μαζί την επόμενη ημέρα!Όπως την κάρτα που είχαμε ετοιμάσει για τα γενέθλια του μπαμπά μας!Οι πλαστελίνες ήταν πάντα αγαπημένη μας ενασχόληση γιατί μπορούμε και δημιουργούμε σχέδια δικά μας, φτιάχνουμε καταστήματα, γλυκά που δεν παχαίνουν με το ζαχαροπλαστείο μας και όλοι -μικροί μεγάλοι- διασκεδάζουμε πολύ! Μετά την μετακόμιση στο νέο μας σπίτι, το μεγάλο βαρελάκι με τις πλαστελίνες και τα σύνεργα μας εξαφανίστηκε κατά έναν περίεργο τρόπο! Βρήκα ευκαιρία λοιπόν να φτιάξω την δική μας σπιτική πλαστελίνη επιτέλους ύστερα από τόσο καιρό που το είχα στο μυαλό μου! Τι καιρό, χρόνια δηλαδή!😅

σπιτική πλαστελίνη

Τι θα χρειαστείς:
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • σπορέλαιο
  • αλάτι
  • ζεστό νερό 
  • χρώματα ζαχαροπλαστικής
Η αλήθεια είναι πως η συνταγή που βρήκα σε ένα ξένο blog δεν είχε την ακριβή δοσολογία που έπρεπε μιας και το αλεύρι που αναγραφόταν αποδείχτηκε πως ήταν πολύ λιγότερο από όσο έπρεπε! Έτσι, θα σου πω πώς ακριβώς την πέτυχα εγώ!

Σπιτική Πλαστελίνη

Για ένα χρώμα πλαστελίνη θα χρειαστείς:
  • 7 κούπες -περίπου- του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο ή και ελαιόλαδο
  • 1 κούπα του τσαγιού αλάτι ψιλό
  • 1 κούπα χλιαρό νερό
  • χρώμα ζαχαροπλαστικής της επιλογής σου

Homemade play-doh


Αυτά τα υλικά χρησιμοποίησα για κάθε ένα χρώμα που έφτιαξα! Η δοσολογία είναι αρκετή και θα φτιάξεις αρκετή ποσότητα πλαστελίνης από το κάθε χρώμα! Θα έχεις για καιρό δηλαδή! Το αλεύρι με το σπορέλαιο το ελέγχεις γιατί θέλεις να έχει λιγάκι υγρασία η πλαστελίνη σου και να γυαλίζει λιγάκι! Είναι αυτό που λένε οι παλιές ''όσο πάρει'' το ζυμάρι σου!
Tip:💡Προσπάθησε το αλάτι που θα χρησιμοποιήσεις να είναι ψιλό! Ειδάλλως ίσως να σε ενοχλεί όταν θα πλάσεις την πλαστελίνη σου!
Αρχικά ζέστανα το νερό μου! Έπειτα σε ένα μεγάλο μπολ κοσκίνισα το αλεύρι μου και το ανακάτεψα με το αλάτι! Σε ένα μικρότερο μπολ έριξα το χλιαρό νερό με το σπορέλαιο και το χρώμα ζαχαροπλαστικής! Όσο πιο πολύ χρώμα ή πάστα ζαχαροπλαστικής προσθέσεις, τόσο πιο έντονο θα βγει το χρώμα της πλαστελίνης σου! Έριξα το υγρό μέσα στο αλεύρι και έπλαθα μέχρι να γίνει ένα σφιχτό ζυμάρι! Ελέγχεις το ζυμάρι σου προσθέτοντας αν χρειαστεί λιγάκι παραπάνω αλεύρι ή λάδι! 


Homemade Play-doh


Σπιτική Πλαστελίνη

Μπορεί να λερωθήκαμε αρκετά, να κάναμε μια κουζίνα χάλια ωστόσο άξιζε τον κόπο! Η μικρή μου ενθουσιάστηκε πολύ και η έκπληξη που περίμενε τον Ντίνο όταν επέστρεψε από το σχολείο τον έκανε να χαρεί πολύ! Περάσαμε όλο το μεσημέρι μας παίζοντας ασταμάτητα! Προσπάθησα να τους βγάλω πολλές φωτογραφίες και έχω σκοπό να τις εμφανίσω τις συγκεκριμένες γιατί θέλω να ετοιμάσω ένα PhotoCollage στον διάδρομο έξω από τα δωμάτιά τους! Θα τους αρέσει πολύ!


Σπιτική πλαστελίνη


Play dough


Οι σπιτικές μας πλαστελίνες σήμερα πήραν την μορφή ενός λαχταριστού παγωτού, ενός πολύχρωμου cake με γεύση μπανάνα και φράουλα, έγιναν φατσούλες και ακουστικά για το nintendo, βραχιόλια, δαχτυλίδια, τούρτες, νομίσματα, κουλουράκια και πολλά πολλά άλλα! Είχαν καιρό να παίξουν με αυτές και νομίζω πως σήμερα ξεπέρασαν τον εαυτό τους! Ήταν τουλάχιστον 2 ώρες μέσα στο δωμάτιο και αυτοσχεδίαζαν! Αποθανατίσαμε τις στιγμές αυτές κάνοντας και live στο Instagram μου, όπου αγόραζα τα γλυκά που δεν παχαίνουν του Ντίνου! Στο παιχνίδι μας αυτό, ο Ντίνος ήταν μεγάλος σεφ που είχε βρει το μυστικό για υλικά χωρίς θερμίδες και είχε μάλιστα και blog που άρχιζε από το γράμμα A! 😇 Βρε σαν κάτι να μου θυμίζει αυτό! 😅


Playdoh σπιτική

Homemade playdough

Δημιουργία, διασκέδαση και φαντασία κατέκλυσαν το σπίτι μας σήμερα και νομίζω πως και αύριο, Σάββατο, θα είμαστε το ίδιο ορεξάτοι και δημιουργικοί! Stay Tuned για περισσότερα!Ίσως ανεβάσω video στο κανάλι μου στο You Tube με τις ιστορίες μας γύρω από μία σπιτική πλαστελίνη! Αυτές τις στιγμές που τα παιδιά χαλαρώνουν και δημιουργούν λένε τις καλύτερες ατάκες! Αποδεδειγμένα!


Homemade Play-doh

Η πλαστελίνη μας αυτή δεν θρυμματίζεται και δεν λερώνει σχεδόν καθόλου! Θα την διατηρήσουμε σε ένα τάπερ που κλείνει αεροστεγώς και είμαι σίγουρη πως θα την έχουμε στην διάθεσή μας για πολύ καιρό! Ο Ντίνος σκέφτηκε πως θα ήταν μια πολύ ωραία ιδέα για δώρα στους φίλους του  την ημέρα των γενεθλίων του! Ανοίγουμε δουλείες πάλι όπως καταλαβαίνεις! 😇


Φτιάχνουμε σπιτική πλαστελίνη

Σε μαμαδογλυκοφιλώ!



You May Also Like

4 σχόλια

My Insta Posts