Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

Η ΠΡΩΤΗ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΟΥ ΝΤΙΝΟΥ

by - Τετάρτη, Ιουνίου 21, 2017

Την τελευταία μέρα μας στο σχολείο η δασκάλα μας παρέδωσε έναν τεράστιο φάκελο γεμάτο με τις εργασίες των παιδιών μας που επιμελήθηκαν με μεράκι κατά την διάρκεια της φετινής χρονιάς!Κάποιες ζωγραφιές του Ντίνου τις ήξερα, μιας και κοσμούσαν τους φρεσκοβαμμένους τοίχους του σχολείου του παρέα με άλλες υπέροχες των φίλων του! Τώρα αυτές οι ζωγραφιές ήρθε η στιγμή να στολίσουν το δικό μας σπίτι, και πιο συγκεκριμένα το δωμάτιο του μικρού, το όλοδικό του δωμάτιο!

έκθεση ζωγραφικής

Ανοίγοντας τον φάκελο ενθουσιάστηκα με την ποσότητα των έργων του! Έκανα πραγματικά πολλά πράγματα φέτος στο νηπιαγωγείο! Η Νηπιαγωγός μας αξιοποίησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την γραφική ύλη που είχε στην διάθεσή της και αυτό το δήλωναν τα υλικά που είχαν χρησιμοποιήσει όλη την χρονιά τα παιδιά μας!Τέμπερες, δαχτυλομπογιές, μαρκαδόροι, ξυλομπογιές, χαρτόνια, κανσόν, γκλίτερ, νερομπογιές, πλαστελίνες και πόσα ακόμη!Έμαθαν να χρησιμοποιούν το ψαλίδι σωστά και με ασφάλεια, έκοψαν, κόλλησαν, ξεκόλλησαν, κόλλησαν ξανά σωστά! Όλη η δουλειά του παιδιού μου βρισκόταν στα χέρια μου! Όλη η προσπάθειά του, ο κόπος του, η όρεξή του, η φαντασία του, η επιμονή του και η υπομονή του!! Πώς να μην  τα εκθέσω στους τοίχους του σπιτιού μας? Πώς να μην τον κάνω να αισθανθεί περήφανος για όσα προσπάθησε, κέρδισε και αφοσιώθηκε για να κατακτήσει!

Ζωγραφική Ντίνος

Ο Ντίνος ζωγραφίζει


Ο Ντίνος ζωγραφίζει

Ναι! Του ετοίμασα μια έκθεση ζωγραφικής των έργων του μέσα στο δωμάτιό του! Μπορεί ο χώρος να είναι περιορισμένος, αλλά έχει ομορφύνει τόσο πολύ το δωμάτιό του που καθόμαστε εκεί με τις ώρες και τα χαζεύουμε! Και εγώ και αυτός και η μικρή τσαπερδόνα που δεν έχει σταματήσει να του λέει 'συγχαρητήρια'! Ήθελα να τον κάνω να αισθανθεί περήφανος και ο ίδιος! Ξέρει πως στο σπίτι δεν επιτρέπω δικές τους παρεμβάσεις και πολύ εύκολα! Πως με την τάξη και την καθαριότητα (ειδικά των τοίχων) έχω ένα θέμα! Αυτά όμως τα κομμάτια χαρτιού και χαρτονιού ήταν ανεκτίμητης αξίας!  Είναι έργα τέχνης με υπογραφή! Την δική του μοναδική υπογραφή!

Kid paint Kandisnksy

ζωγραφική

Ο Ντίνος ζωγραφίζει

Ο Ντίνος ζωγραφίζει

Ο Ντίνος ζωγραφίζει

Μπολ με φρούτα

Ζωγραφική

Ο Ντίνος ζωγραφίζει

Έφτιαξα κερασόπιτα και παγωτό και ετοίμασα μία πρόσκληση για τους πιο αγαπημένους του φίλους να περάσουμε ένα όμορφο απόγευμα στο σπίτι μας! Ξέρεις κάτι? Αισθάνθηκε τόσο ξεχωριστός ο μικρός μου ζωγράφος και αυτό είναι το πιο σημαντικό! Καθώς τον παρατηρούσα είδα στα μάτια του ανακούφιση, αυτοπεποίθηση και χαρά! Ήταν μία σπουδαία κατάκτηση για αυτόν την φετινή χρονιά! 

Έκθεση Ζωγραφικής

Είναι ωραίο να βρίσκεις λόγους να φωνάξεις κόσμο στο σπίτι! Είναι ωραίο να το μοιράζεσαι με φίλους και συγγενείς! Ειδικά όταν πρόκειται για τόσο σημαντικούς λόγους, έτσι δεν είναι! Ύστερα από μια εβδομάδα χωρίς σχολείο, ο μικρός συνεχίζει να ζωγραφίζει ασταμάτητα! Οι ζωγραφιές του συνεχίζουν να προστίθενται στο φάκελό του χωρίς τελειωμό! Ήρθε η ώρα η μεγάλη μπασκέτα με τις φετινές του εργασίες να ταξιδέψει για το χωριό!Να την καμαρώσουν και οι γιαγιάδες και οι θείες του! Εγώ θα είμαι εδώ για να τον κάνω να αισθάνεται ξεχωριστός! Το δωμάτιο του σίγουρα θα παραμείνει έτσι για όλους τους μήνες του καλοκαιριού!


Ο Ντίνος ζψγραφίζει

Ο Ντίνος ζωγραφίζει

Η κάθε ζωγραφιά έχει κάτι να πει, έχει την δική της ιστορία, της δική της πλοκή, το δικό της σενάριο! Είναι προσεγμένες και δουλεμένες με μεράκι! Είναι οι ώρες του σχολείο, η προσπάθειά του εκεί, είναι όλα όσα κατέκτησε με κόπο την φετινή χρονιά το νηπιάκι μου! Αντικατοπτρίζουν όσα καταπιάστηκε και δούλεψε τους 9 αυτούς μήνες! Η πρόοδος του είναι εμφανής και το αναγνωρίζει και ο ίδιος κοιτώντας τις ζωγραφιές του τους πρώτους μήνες του σχολείου! Μάλιστα τις έχει χωρισμένες σε εκείνες που τις έκανε λέει με αγάπη και σε εκείνες που δεν προλάβαινε και τόσο να ασχοληθεί γιατί τον απασχολούσε, λέει, κάτι άλλο! Μου κάνει εντύπωση που έχει συγκρατήσει την κάθε λεπτομέρεια, θυμάται ακόμα και τις συνθήκες που επικρατούσαν στην τάξη ενώ ζωγράφιζε! 


Οι ζωγραφιές του Ντίνου

Οι ζωγραφιές του Ντίνου


Οι ζωγραφιές του Ντίνου

Ο Ντίνος σίγουρα χρησιμοποιεί το χαρτί για να εκφραστεί! Σε αυτό έμοιασε εμένα! Δεν ξέρω αν το να κρατάς ημερολόγιο είναι κοριτσίστικη συνήθεια, και αν έχει σημασία βέβαια αυτό γιατί εγώ προσωπικά σε αυτές τις ταμπέλες δεν δίνω καμία απολύτως σημασία, ήδη όμως του έχω πάρει ένα μικρό σημειωματάριο και κάνει πως σημειώνει διάφορα μέσα! Λέξεις, ονόματα αριθμούς και διάφορα άλλα!
Εγώ & ο Ντίνος σε ευχαριστούμε πολύ που ήσουν παρών ή παρούσα στην πρώτη έκθεση ζωγραφικής του!
Σε μαμαδογλυκοφιλώ!


You May Also Like

5 σχόλια

  1. Τι καταπληκτική ιδέα! Μπράβο σου βρε Εύη!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενθουσιάστηκα με την ιδέα της έκθεση ζωγραφικής! Ισως επειδή τα δικά μου παιδιά από μικρά πήγαιναν ζωγραφική και έκαναν εκθέσεις ομαδικές δεν είχα σκεφτεί ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο στο σπίτι! Μπράβο Εύη! Να του πεις πως αγαπημένες μου είναι ο πολεμικός καρχαρίας και το αυτοκίνητο με τις μπαντιές!! Χαχα!
    Kathy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο Ευη μου, υπέροχη ιδέα! Και εγώ κρεμάω όλες τις ζωγραφιές του μαϊμούδιου και πόσο καμαρωνει! Ο Ντίνος είναι καλλιτέχνης να του πεις είναι όλες Υπέροχες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μα τι ομορφες ζωγραφιές!! Μπραβο στο Ντινο!! Ζωγραφιζει πολύ ωραία!! Ο πολεμικός καρχαριας ειναι κι ο δικος μου αγαπημένος!! τι καλη ιδέα η έκθεση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

My Insta Posts