Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

{SOUR CHERRY PIE} ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΚΕΡΑΣΟΠΙΤΑ

by - Σάββατο, Ιουνίου 17, 2017

Είναι η εποχή των κερασιών και ειδικά εμείς που έχουμε κερασιές στον κήπο μας τα κεράσια δεν μας λείπουν σίγουρα! Πρόσφατα κατέφτασαν από το χωριό μπόλικα κεράσια και επειδή το στομάχι μας δεν άντεξε άλλο από αυτό το φρούτο, για να μην τα πετάξω θέλησα να φτιάξω μία κερασόπιτα ξανά! Οι φίλοι μας από το σχολείο πηγαινοέρχονται στο σπίτι μας, οπότε θα είναι μια ωραία ευκαιρία και για κέρασμα στο σπίτι!

sour cherry pie recipe

Παλιότερα είχα φτιάξει μια διαφορετική συνταγή για κερασόπιτα όπως θα δεις εδώ! Αυτή την φορά δοκίμασα μια καινούργια εκτέλεση, διαφορετική και όπως μαρτυρά ο τίτλος της λιγάκι ξινή!Την στόλισα εντελώς παραδοσιακά με την πλεχτή κρούστα από πάνω με το ζυμάρι που περίσσεψε! Αυτό το καρό something μου αρέσει πάρα πολύ! Το ίδιο ακριβώς κάνω και στην πάστα Φλόρα μου! Και συνήθως στολίζω με καρό κόκκινο άσπρη πετσέτα χεριών την ταρτιέρα μου! Σήμερα, όμως, την στόλισα με τα νέα υφασμάτινα σουπλά που αγόρασα πρόσφατα!

sour cherry pie recipe

Η κερασόπιτα αυτή έχει τριφτή ζύμη! Ζύμη δηλαδή που τρίβεται, δεν μπορείς να το απλώσεις το ζυμάρι καλά με τον πλάστη σου, αλλά τον προσαρμόζεις στην ταρτιέρα σου με τα δάχτυλά σου καλύτερα!Νομίζω ότι είναι πολύ πιο νόστιμη από την προηγούμενη και λέω να την καθιερώσω γράφοντάς την στο τεφτέρι μου!Δεν είναι δηλαδή, η ζύμη για τάρτα που ετοιμάζεις συνήθως και προψήνεις με όσπρια στο φούρνο! Όχι! Αυτή είναι το κάτι άλλο σου λέω!👌

Τι θα χρειαστείς:

Για την ζύμη σου:
  • 500 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 gr. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κρόκους αυγών
  • 400 gr. ζάχαρη κρυσταλλική
  • λίγο αλάτι
  • 4 κουταλιές της σούπας παγωμένο νερό
Για την γέμιση:
  • 1 κιλό κεράσια (χωρίς κουκούτσια) * οι Γάλλοι βέβαια τα αφήνουν συνήθως γιατί λένε πως γίνεται πιο ιδιαίτερη η γεύση της τάρτας! Τώρα αν καταπιείς κανένα ο Θεός και η ψυχή σου ένα πράγμα!*
  • 1 κούπα τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
  • χυμό από ένα λεμόνι
  • μια πρέζα αλάτι
  • 4 κουταλιές της σούπας νισεστέ ή corn flour
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
συνταγη για κερασοπιτα

Η διαδικασία είναι πολύ απλή! Στον κάδο της κουζινομηχανής σου χτυπάς πρώτα το αλεύρι μαζί με το βούτυρο και την ζάχαρη! Προσθέτεις έναν έναν τους κρόκους, έπειτα το αλάτι και το νερό! Μόλις γίνει ζύμη την τυλίγεις με μεμβράνη και την αφήνεις στο ψυγείο για μισή ώρα! Έπειτα προσπαθείς να προσαρμόσεις το ζυμάρι σου στην βουρυτωμένη τάρτα σου χρησιμοποιώντας τα δαχτυλάκια σου! Εμένα μου βγήκε πιο τριφτό το ζυμάρι όπως σου είπα! Κράτησε λίγο ζυμάρι για το στόλισμα!

Σε ένα μπολ έχεις ήδη ανακατέψει καλά τα καθαρισμένα κεράσια σου με τα υπόλοιπα υλικά ώσπου να πάρει μορφή μαρμελάδας! Τα ρίχνεις πάνω από την τάρτα σου και με το ζυμάρι που περίσσεψε διακοσμείς όπως θέλεις εσύ! Είτε με λωρίδες είτε σχηματίζοντας διάφορα σχέδια με τα μικρά κουπάτ που διαθέτεις!
Tip:για να γυαλίζει ωραία η τάρτα σου μπορείς να αλείψεις το στολισμένο μέρος με λίγο γάλα χρησιμοποιώντας το πινέλο σου και να πασπαλίσεις με λίγη καστανή ζάχαρη!
cherry pie recipe

Ψήνεις στους 170 βαθμούς Κελσίου στον αέρα για περίπου 45 λεπτά!Μέχρι να ροδίσει καλά η τάρτα από επάνω!  Οι καλεσμένοι σου σίγουρα να ενθουσιαστούν!
Καλό καλοκαίρι θα πω και ας βρέχει σχεδόν κάθε μέρα και κάθε μεσημέρι!Τροπικό κλίμα στην Ελλαδίτσα μας!🌂☔
Σε μαμαδογλυκοφιλώ!

You May Also Like

6 σχόλια

  1. Ενδιαφέρουσα συνταγή και προσωπικά δεν έχω φάει ποτέ κερασόπιτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία δοκίμασε την δεν έχεις να χάσεις τίποτα!Ειδικά αν έχεις κεράσια ώριμα και σχεδόν για πέταμα!

      Διαγραφή
  2. λαχταριστη!!!! και λατρευω και κερασια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φαίνεται πεντανόστιμη Εύη μου! Γεια στα χέρια σου! Ευχαριστούμε πολύ για τη συνταγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι Κατερίνα μου! Εμείς τουλάχιστον και οι φίλοι μας την τσακίσαμε στο λεπτό!

      Διαγραφή

My Insta Posts