Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

ΜΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑΡΙΚΗ ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

by - Τρίτη, Ιουλίου 11, 2017

Μια ταξιδιάρικη δανειστική βιβλιοθήκη έφτασε χτες στην πόρτα του σπιτιού μας γεμάτη βιβλία, σελιδοδείκτες και πολλές πολλές αναμνήσεις! Αναμνήσεις μια χρονιάς που τα είχε όλα!Κυρίως όμως είχε αγάπη, πολλή αγάπη!Ο λόγος σήμερα για την μικρή στο μάτι βαλίτσα με τόσο σπουδαίο και μεγάλο όμως περιεχόμενο μέσα!Και όπως θα έλεγε η νηπιαγωγός μας, κυριολεξία ή μεταφορά? 

λόγια της πλώρης

Ο Ντίνος είναι από τα τυχερά παιδιά! Τα δικά μου μάτια, τέτοια νηπιαγωγό δεν έχουν ξαναδεί, ύστερα από 4 χρόνια πρακτικής στα Νηπιαγωγεία, 4 ανίψια που παρακολουθούσα ανελλιπώς τις παραστάσεις και τις γιορτές τους!Δεν υπερβάλλω καθόλου, κυριολεκτώ!Η δασκάλα που έζησε αυτή τη χρονιά με τα παιδιά μας είναι ξεχωριστή, έχει όνειρα, όρεξη, πίστη και κάνει σπουδαίο έργο! Το σχολείο μπορεί να έκλεισε εδώ και ένα μήνα σχεδόν, αλλά η κ. Π. βρίσκεται ακόμα στην καθημερινότητά μας, στη σκέψη μας και στην καρδιά μας!

μια ταξιδιάρικη βαλίτσα

Η βαλίτσα αυτή φέτος θα ταξιδέψει μαζί με εμάς και τις υπόλοιπες οικογένειες της τάξης μας σε όποιο μέρος πάμε για βουτιές και διακοπές! Θα είναι για λίγες μέρες στη διάθεσή μας και έχουμε βάλει σκοπό να διαβάσουμε και τα 32 βιβλία που επέλεξε η δασκάλα μας να κλείσει μέσα σε αυτήν! Ο Ντίνος είναι ενθουσιασμένος και κάποιες ιστορίες τις ξέρει ήδη! Ωστόσο, θέλει να τις φρεσκάρει στην μνήμη του όπως πρόσθεσε ο ίδιος!

Εμείς προλάβαμε να την πάμε μια βόλτα στην Ραφήνα και το Λαύριο!Μας συντρόφευσε και μας χάρισε στιγμές μαγικές που ζέσταναν τις καρδιές μας, όπως ακριβώς της ψιθύρισε η δασκάλα μας να κάνει! Η βαλίτσα μας έχει μαγικές ιδιότητες ναι! Κρύβει μέσα της όλα τα συναισθήματα και τις αναμνήσεις μιας χρονιάς γεμάτης δημιουργία και κατορθώματα! Μιας ευλογημένης χρονιάς με πρόοδο και έργο! Κρατάμε μόνο τα όμορφα που ζήσαμε και τις δύσκολες στιγμές τις κλείνουμε σε ένα παλιό τσαντάκι με σφιχτό φερμουάρ!

λόγια της πλώρης

Αγαπήσαμε τις μικρές ιστορίες για καληνύχτα από το Μεταίχμιο, που επέλεξε η κυρία μας και ανυπομονούμε να τις εντάξουμε και επισήμως στην δική μας βιβλιοθήκη, η οποία λειτουργεί και ως δανειστική μιας και πολλοί φίλοι μας δανείζονται από αυτήν! Είμαι περήφανη για τα βιβλία που έχουν στη διάθεσή τους τα παιδιά μου και όταν βλέπω την αγάπη τους για την ανάγνωση τότε η καρδιά μου πλημμυρίζει από χαρά! Τα παιδιά μας έγιναν βιβλιόφιλοι- βιβλιοφάγοι όπως πολύ σωστά τους δίδαξε η δασκάλα μας και είναι μέλη μιας σπουδαίας Λογοτεχνικής Παρέας, την οποία η δασκάλα μας ονόμασε, τα Λόγια της Πλώρης!

Για την υπέροχη γιορτή που μας χάρισε φέτος στο κλείσιμο της χρονιάς σου είχα μιλήσει γεμάτη συγκίνηση εδώ και εγώ αλλά και η Μαμά Μαρία, η γιαγιά της αγαπημένης φίλης του Ντίνου! Τα λόγια μας μαρτυρούν όλα όσα ζήσαμε και νιώσαμε και εμείς οι γονείς αλλά και τα παιδιά!Εύχομαι την ίδια τύχη να έχει και η μικρή μου Stacy, σαν και του αδερφού της!Οι δάσκαλοι κάνουν τα σχολεία να έχουν αξία και όνομα! Όχι οι τοίχοι των σχολείων, οι επωνυμίες και οι περιοχές! 


λόγια της πλώρης

Η βαλίτσα είναι έτοιμη να ταξιδέψει παρέα με τους μικρούς βιβλιοφάγους σε διάφορα μέρη! Κρατήσαμε σαν φυλαχτό όλες τις αναμνήσεις που έκλεισε η δασκάλα μας μέσα στο cd και είμαστε έτοιμοι να διαβούμε σε λίγες μέρες την μεγάλη πόρτα του Δημοτικού σχολείου! Η γαλαζομάτα δασκάλα μας εφοδίασε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και ο Ντίνος ανυπομονεί! Δεν φοβάται καθόλου και ονειρεύεται από τώρα τις νέες παρέες που θα δημιουργήσει στο νέο, καθαρό και περιποιημένο του σχολείο! Γιατί και τα Δημόσια σχολεία είναι εξίσου περιποιημένα και όμορφα! Γιατί όπως είπα και πιο πάνω οι άνθρωποι κάνουν τα σχολεία όμορφα, το μεράκι τους και η αγάπη τους για την εργασία που επέλεξαν να κάνουν!

λόγια της πλώρης

Κ. Π. εις το επανιδείν!Ανυπομονούμε να συναντήσουμε ξανά εσάς και το υπέροχο χαμόγελό σας! Σας αγαπήσαμε πολύ!
Καλές βουτιές σε όλους!
Σε μαμαδογλυκοφιλώ!



You May Also Like

11 σχόλια

  1. Απαντήσεις
    1. Μα δεν είναι εξαιρετική! Η Νηπιαγωγός μας είναι απίστευτη!

      Διαγραφή
  2. Μπράβο στη δασκάλα σας που έχει κέφι και μεράκι και το μεταδίδει στα παιδιά!
    Σωτηρία
    www.mylittleworld.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι μέσα στην καρδιά μας πια Σωτηρία μου και όχι μόνο ως δασκάλα!

      Διαγραφή
  3. Τι λες τώρα ρε συ;;;;;
    Τι φοβερή ιδέα είναι αυτή;;;;
    έχεις πολύ δίκιο όταν λες ότι οι άνθρωποι κάνουν τα σχολεία!!!
    Φοβερή η δασκάλα σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη μου χαίρομαι που συμφωνούμε! Οι άνθρωποι όταν θέλουμε, και ειδικά εμείς οι γυναίκες, μπορούμε να κάνουμε θαύματα! Η δασκάλα αυτή εστίασε μόνο στα καλά του Ντίνου και τον βοήθησε να ξεπεράσει πολλές δυσκολίες!

      Διαγραφή
  4. καταπληκτικη!! πολλά μπραβο στη νηπιαγωγό σας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπεροχη ιδέα! Έχουμε και εμείς κάτι παρόμοιο στον παιδικό μας. Οι άνθρωποι κάνουν τελικά τη γνώση και μετά τα βιβλία :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ωραία ιδέα! Πολύ γλυκιά ανάρτηση γεμάτη αναμνήσεις! Λίγες πάντως είναι αυτές οι δασκάλες! Τυχεροί οι μαθητές της!
    kathy

    ΑπάντησηΔιαγραφή

My Insta Posts