Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

ΤΟ ΓΥΑΛΙΝΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ

by - Σάββατο, Μαρτίου 17, 2018

Καθώς ο Ντίνος μεγαλώνει η στήλη μου με το Παιδικό Βιβλίο θα φιλοξενεί όλο και περισσότερα βιβλία για παιδιά & νέους και μαζί θα ανακαλύπτουμε αξιόλογα βιβλία από θαυμάσιους συγγραφείς και Εκδότες που επιλέγουν βιβλία με ουσία! Σήμερα θα σου μιλήσω για μια νέα κυκλοφορία των Εκδόσεων Καλέντη, το γυάλινο νησί και οι πειρατές!

Εκδόσεις Καλέντη

Η Έρση Δοξακοπούλου Ντουράκη έγραψε μια όμορφη περιπέτεια για τα φτερά που μας χαρίζει η θέληση και η φαντασία, όπως ακριβώς αναφέρεται στο εξώφυλλο του βιβλίου!Διαβάζοντας το γυάλινο νησί ταξίδεψα στα παιδικά μου χρόνια και είδα στο βιβλίο να αντικατοπτρίζονται ιδανικά & αξίες, με τα οποία γαλουχήθηκα και εγώ! Η αγνότητα της σκέψης, η πίστη στις πεποιθήσεις μας και η δύναμη της φιλίας είναι κάποιες από τις αξίες που σκιαγραφούνται στο βιβλίο αυτό! Και χαίρομαι γιατί είναι ένα βιβλίο που θα μεταφέρει σπουδαία μηνύματα στο αγόρι μου αρχικά και μετά από κάποια χρόνια στο κορίτσι μου! Είναι ένα βιβλίο με διαχρονική αξία που δεν θα χάσει την αξία του στη βιβλιοθήκη μας με την πάροδο των χρόνων, γιατί μιλά για τα ιδανικά που τείνουν να εκλείψουν στην σημερινή κοινωνία!

Εκδόσεις Καλέντη

Η ιστορία του βιβλίου:

Το γυάλινο νησί είναι ένα πολύτιμο πετράδι στην αγκαλιά της θάλασσας! Εκεί ζουν άνθρωποι με ιδανικά και αξίες, γυάλινα και κρυστάλλινα όπως ακριβώς και τα νερά που βρέχουν το νησί!Στο νησί αυτό κατοικεί η Διάφανη, ένα κορίτσι που θέρμη η οποία είναι η ψυχή του νησιού!Ο κόσμος ζει ειρηνικά μέχρι που ένας ναύαρχος έρχεται να ταράξει τα ήσυχα νερά του προσπαθώντας να φυλακίσεις τους κατοίκους του νησιού! Αργότερα κάποιοι άτιμοι πειρατές προσπάθησαν να κλέψουν την Διάφανη! Ευτυχώς, το νησί αλλά και τους ανθρώπους του, αγαπά πολύ μια φτερωτή γοργόνα, η οποία με την πολύτιμη βοήθεια ενός δελφινιού, του κοριτσιού που αφηγείται την ιστορία και του ποιητή Τζίμπο, κατάφεραν να σώσουν το νησί από όλα όσα του επιφύλασσε η μοίρα!

Εκδόσεις Καλέντη

Με όμορφα, παιχνιδιάρικα και ασπρόμαυρα σκίτσα στο εσωτερικό του η ιστορία αυτή βοηθά να παιδιά να αντιληφθούν έναν ολόκληρο κόσμο γεμάτο σπουδαία μηνύματα που όλοι μας, μικροί μεγάλοι, πρέπει να έχουμε καλά φυλαγμένα μέσα μας, μηνύματα όπως η φιλία, ο σεβασμός προς την φύση και τα πλάσματά της, η καθαρότητα των ανθρώπων και η αγάπη που πρέπει να χαρακτηρίζει  μια κοινότητα ανθρώπων!

Οι Εκδόσεις Καλέντη φροντίζουν να εκδίδουν βιβλία με λόγο και ένα από αυτά είναι και το γυάλινο νησί με τους πειρατές του! Ανακάλυψέ το  εδώ  και δώσε την ευκαιρία στο παιδί σου να έρθει πιο κοντά με ιδανικά που ίσως έχουν ξεχαστεί λιγάκι στην εποχή μας!
Σε μαμαδογλυκοφιλώ!


You May Also Like

0 σχόλια

My Insta Posts