Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

ΟΛΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΟΙ ΚΥΡΙΑΚΕΣ

by - Δευτέρα, Απριλίου 30, 2018

Έχω καιρό να γράψω στη στήλη μου αυτή και χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί επιστρέφω με ένα χαρούμενο άρθρο γεμάτο ωραίες εικόνες, χρώματα και καλοκαίρι! Όλες του κόσμου οι Κυριακές είναι ο τίτλος του και όχι άδικα, γιατί το φωτογραφικό υλικό είναι εμπνευσμένο από τις Κυριακάτικες εξορμήσεις μας τους εαρινούς μήνες!Ετοίμασε καφεδάκι και έλα να τα πούμε!


olou tou kosmou oi kiriakes

Η Κυριακή είναι πιο ωραία ημέρα της εβδομάδος, μετά την Παρασκευή ok😊! Είναι η μέρα που η οικογένεια μαζεύεται, τρώει μαζί, κουβεντιάζει και απολαμβάνει βόλτες! Ή τουλάχιστον αυτό κάνουμε εμείς! Αν και στην δική μου οικογένεια, το Ρουλάκι φρόντιζε κάθε Κυριακή να μαγειρέψει κάτι ιδιαίτερο και να φάμε όλη η οικογένεια μαζί στο σπίτι, στην οικογένειά μας με τον Δημήτρη προτιμάμε να βγούμε έξω από αυτό, να δοκιμάσουμε ωραία ταβερνάκια (αν βρούμε) και να αφουγκραστούμε μέρη με τα παιδιά χορταίνοντας ήλιο, θάλασσα ή και βουνό, ανάλογα την εποχή και τα κέφια! Η κάθε οικογένεια άλλωστε ταιριάζει το πρόγραμμά της ανάλογα με τις προτιμήσεις της και εμείς είμαστε πολύ της καλοπέρασης-η αλήθεια να λέγεται! Αν ζούσαμε στη Θεσσαλονίκη, πάντως, σίγουρα θα μαζευόμασταν στο σπίτι της μαμάς μου χωρίς δεύτερη σκέψη!


ΟΛΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΟΙ ΚΥΡΙΑΚΕΣ
Χαλκίδα

Τα παιδιά θέλουν πολύ να βγαίνουμε έξω αυτή την ημέρα! Είναι η ημέρα που είμαστε όλοι χαλαροί, δεν έχουμε καμία υποχρέωση και τα παιδιά έχουν τελειώσει τα καθήκοντά τους για το σχολείο! Φροντίζουμε να είμαστε τελειωμένοι από το Σάββατο όσον αφορά τα μαθήματα και την δανειστική βιβλιοθήκη του Νηπιαγωγείου! Έτσι, είμαστε πανέτοιμοι για εξορμήσεις!Έχουμε επισκεφτεί πολλά μέρη! Τα Τρίκαλα Κορινθίας, Το πάρκο των ψυχών, τη Ραφήνα, έχουμε πάει με το Ιστιοπλοϊκό στην Αίγινα, στο πανέμορφο Σούνιο πολλάκις, σε πάρκασε φάρμες και αμέτρητες βόλτες με το φουσκωτό!! Είμαστε μια οικογένεια που αγαπά να ταξιδεύει και αυτό φαίνεται στο Life Attitude μας!


ΟΛΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΟΙ ΚΥΡΙΑΚΕΣ

Την περασμένη Κυριακή φτάσαμε μέχρι και την Πάχη, στα Μέγαρα, κάποια χιλιόμετρα μακριά από τα Νότια Προάστια Αττικής!Ξεκινήσαμε αργά το μεσημέρι οπότε ξέραμε πως δεν είχαμε αρκετό χρόνο στη διάθεσή μας να σπαταλήσουμε χαζεύοντας δεξιά και αριστερά! Άλλωστε δεν έχει και πολλά να δεις εκεί στην Πάχη! Αρκεστήκαμε στο μικρό λιμανάκι με την όμορφη εκκλησία, τις πάπιες και το μνημείο των ηρώων, τρώγοντας θαλασσινά! Το ταβερνάκι ομολογώ πως ήταν αφιλόξενο παρά την τέλεια θέα του !Η εξυπηρέτηση επιεικώς απαράδεκτη και το φαγητό καθόλου γευστικό! Ωστόσο, χορτάσαμε ήλιο, θάλασσα και τρέξιμο δεξιά αριστερά! Ίσως αυτό να χρειαζόμασταν περισσότερο τελικά, παρά τις γαρίδες και τα καλαμαράκια!


ΟΛΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΟΙ ΚΥΡΙΑΚΕΣ
Πάχη

ΟΛΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΟΙ ΚΥΡΙΑΚΕΣ
Πάχη

Αφορμή για αυτή την ανάρτηση στάθηκε το τραγούδι της Ελένης Βιτάλη ''Όλες του κόσμου οι Κυριακές'' που πετύχαμε στο ραδιόφωνο την τελευταία Κυριακή που βγήκαμε βόλτα! Η αλήθεια είναι πως οι στίχοι του με μελαγχολούν και μου θυμίζουν μια περίοδο, όχι και τόσο ευχάριστη, της ζωής μου! Όμως, ακούγοντάς το και έχοντας εικόνα όλα όσα είχα αποθανατίσει με τον δικό μου φακό μου 'ρθε ιδέα για κουβεντούλα εδώ με σένα!


Λίμνη Βουλιαγμένης από ψηλά

Παραλία Γλυφάδας
ΟΛΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΟΙ ΚΥΡΙΑΚΕΣ
Παραλία Γλυφάδας

ΟΛΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΟΙ ΚΥΡΙΑΚΕΣ
Αίγινα με το Ιστιοπλοικό

Δεν ξέρω τι τύπος οικογένειας είστε εσείς -εσύ με τον άντρα σου και τα παιδιά σου- τώρα που με διαβάζεις! Δεν ξέρω αν και εσείς κάθε Κυριακή τρώτε έξω, ή σχεδόν τουλάχιστον, όπως και εμείς! Ξέρω, όμως, πως η Κυριακή είναι ημέρα που θέλει την οικογενειακή μάζωξη, είτε εντός είτε εκτός των θυρών! Έτσι, δεν είναι?

Μιας και το θυμήθηκα τώρα, θέλω θα πω πως τα ταβερνάκια παραθαλάσσια, τα περισσότερα από αυτά για να μην το παίξω ο θηλυκός Μποτρίνι, είναι απαίσια! Καθόλου καλό φαγητό, κατεψυγμένα θαλασσινά, πράγμα αδιανόητο για μένα όταν επισκέπτομαι ταβέρνα που θέλω να φάω ψαράκι φρέσκο-το γράφει κιόλας άλλωστε- και γενικά δεν μπορώ να πω πως έχουμε βρει ένα στέκι νόστιμο για ψάρι στα Νότια Προάστια! Καμία γεύση και καμία ιδιαιτερότητα ή έστω κάτι που θα με δεσμεύσει και θα θέλω εκτός από το να αφήσω φιλοδώρημα, να ξαναπάω κιόλας! Αν έχεις να προτείνεις καμιά καλή ταβέρνα από Βουλιαγμένη μέχρι Λαύριο περιμένω να μου αφήσεις σχόλιο! Αλήθεια τώρα γιατί τόσο χάλια ρε παιδιά!?😕😖

Ραφήνα
Άγιος Νικόλαος Ραφήνα


Σουνιο
Σούνιο, Ναός του Ποσειδώνα
Οι ακτές μας αυτή την εποχή είναι απόλαυση! Δεν είναι γεμάτες κόσμο ακόμη και μπορείς να απολαύσεις με μεγαλύτερη άνεση την παραλία και κυρίως χωρίς πολύ φασαρία! Εμάς, μας αρέσει να ρεμβάζουμε δίπλα στη θάλασσα και αρκετά συχνά καθόμαστε με ένα καφέ στο χέρι αφήνοντας τα παιδιά να τρέξουν τριγύρω! Το αγαπημένο μας μέρος βρίσκεται στο Καβούρι και ένα ακόμη στη Βάρκιζα! Έχει ωραίες γωνιές να χαλαρώσεις, περισσότερες από όσες φανταζόμουν!Ίσως να αδικώ την Ραφήνα, ωστόσο θα πω πως και εκεί περνάμε πάντα πολύ όμορφα!


ΟΛΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΟΙ ΚΥΡΙΑΚΕΣ
η ζωή είναι καλύτερη με φίλους

Η ζωή είναι πολύ μικρή για να κλείνεσαι μέσα στο σπίτι! Η ζωή είναι σύντομη και εμείς πολύ βιαστικοί για να ρουφήξουμε κάθε στιγμή της! Τα χρήματα και η οικονομική άνεση δεν πρέπει να είναι κριτήριο για να βγεις από το σπίτι! Δεν είναι απαραίτητο να βγεις για να ξοδέψεις! Μια βόλτα στη θάλασσα μπορεί να σου αλλάξει την διάθεση! Ο ήλιος σου φτιάχνει το κέφι, και αυτό είναι αποδεδειγμένο επιστημονικά δεν το λέω εγώ! Το πιστεύω πως στη φτιάχνει! Ο ήλιος είναι πηγή ενέργειας, ζωής, ευημερίας και πλούτου! Άσε τη γκρίνια και τους τσακωμούς με τον άντρα σου ή το παιδί σου για άλλη στιγμή! Όταν βλέπεις ήλιο βγες έξω, περπάτα, τρέχα ή απλά κάτσε και κοίτα!Άσε τις κουβέντες για άλλη ώρα! Δεν βαρέθηκες να λες τα ίδια και τα ίδια?


ΟΛΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΟΙ ΚΥΡΙΑΚΕΣ

Τι χρειάζεσαι για να νιώσεις πλούσιος? Τι χρειάζεσαι για να αισθανθείς ευτυχισμένη? Τι θέλεις για να περάσεις καλά? Σκέψου το καλά και πράξε ανάλογα!Αλλά βγες από το σπίτι! Και μην ξεχνάς η Κυριακή δεν αργεί να ρθει! Να την περιμένεις!Και που ξέρεις ίσως με πετύχεις και εμένα με μια φωτογραφική μηχανή στο χέρι καμιά φορά εκεί που θα βρεθείς και δυο πιτσιρίκια τριγύρω μου να στήνονται- ή και όχι-  για να τους βγάλω φωτογραφία!Αν με δεις να μου μιλήσεις! Θα είναι συμπαντική στιγμή και θα θέλει ένα click για να αποθανατιστεί!


mamasnpapas.gr

Σε μαμαδογλυκοφιλώ!




You May Also Like

4 σχόλια

  1. αναρτηση γεμάτη Καλοκαίρι!!!! λατρευουμε και εμείς τις εξορμήσεις έστω και κοντινές...ξελαμπικάρει το μυαλό παιδι μου!
    Όσο για ταβερνάκια... εμείς για ψαράκι πάμε στον Άγιο Νικόλαο στη Λούτσα και αν βρεις στον Ξυπόλυτο να κάτσεις, εισαι τυχερή. αλλιω΄ς και στα άλλα ταβερνάκια εκεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ξεμπλοκάρει Ζήνα μου και μετά bloggάρει!!αχαχαχ!!! Στον Ξυπόλυτο η αλήθεια είναι πως ενώ έχουμε ακούσει τα καλύτερα δεν έτυχε ποτέ να καθίσουμε !Θα το έχω στα υπόψιν όμως!!Φιλιά πολλά!!!!!!!

      Διαγραφή
  2. τι ομορφες εικονες ειναι αυτες!! αγαπαμε κι εμεις τις Κυριακατικες βολτες Ευη μου.. Κι εγω προτιμω να τρωμε σε ταβερνακια για να ειμαι κι εγω χαλαρή!! Ετσι γεμιζουμε μπαταριες ολοι για τη βδομαδα που ερχεται!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι Ελπίδα μου! Γεμίζουμε μπαταρίες και ξεσκάμε από τα ίδια και τα ίδια!! Φιλιά πολλά!!

      Διαγραφή

My Insta Posts