Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

{Bedtime Stories} *Ποιος έκλεψε τον ήλιο* + *Καληνύχτα, λέμε!*

by - Παρασκευή, Ιανουαρίου 06, 2017

Οι ιστορίες που θα μοιραστώ μαζί σου σήμερα είναι αυτό που λέμε bedtime stories εντελώς! Και τα δυο βιβλία στα οποία θα αναφερθώ σήμερα έχουν να κάνουν λίγο πολύ με τον ύπνο!Στο πρώτο τα ζωάκια μόλις ξύπνησαν ενώ στο δεύτερο η αρκούδα δεν μπορεί να κοιμηθεί! Πάμε να ανακαλύψουμε τι και πώς?
bedtime stories, epbooks


Ο Ντίνος κάποιες φορές επιλέγει ένα βιβλίο πριν το προσθέσουμε στην βιβλιοθήκη μας από το εξώφυλλο! Το βιβλίο Ποιος έκλεψε τον ήλιο, της Κλαίρης Γεωργέλλη, ήταν ακριβώς ένα από αυτά! Το απορημένο αρκουδάκι με τον σκούφο στο κεφάλι και το φεγγάρι που κοιμάται χαρωπό στο συννεφάκι, του κίνησαν το ενδιαφέρον με την πρώτη ματιά!Τα ζωάκια ξεκινούν την ημέρα τους μέσα στο δάσος ανυποψίαστα ένα ήσυχο πρωινό, που μόνο πρωινό δεν έμοιαζε να είναι! Ο ήλιος εκείνη την αυγούλα δεν έλαμψε όπως κάθε πρωί! Ο κόκορας μπορεί να λάλησε, η αγελάδα μπορεί να ετοιμάστηκε να μοιράσει το γάλα πουρνό πουρνό, ωστόσο κανείς δεν έβλεπε να κάνει την δουλειά του! Μα ποιος έκλεψε τον ήλιο και γιατί? 😨😧
Η σοφή κουκουβάγια, όπως πάντα, θα δώσει την λύση! Ένα ζωάκι που δεν ξέρει τι θα πει να ζεις κάτω από τον λαμπερό ήλιο θέλησε να τον κρύψει στο σπιτάκι του για να τον απολαύσει έστω και για μία φορά! Μπορείς να σκεφτείς ποιο ζωάκι είναι αυτό? Θα σε αφήσω να το ανακαλύψετε μόνοι σας!😊
Με αφορμή την ιστορία αυτή, μιλήσαμε για το πόσο αναγκαίος είναι ο ήλιος στη ζωή μας και στην ανάπτυξή μας! Δεν είναι μόνο βλαβερός! Έχουμε μάθει τα παιδιά μας να τονίζουμε μόνο αυτή την πλευρά του ήλιου! Ο ήλιος εκτός από επικίνδυνος, λοιπόν, είναι και ιδιαίτερα χρήσιμος! 
εκδόσεις Παπαδόπουλος

  • Ενεργοποιεί την Βιταμίνη D, η οποία ενισχύει την απορρόφηση του ασβεστίου και φροντίζει τα οστά μας!
  • Όταν οι μέρες είναι ηλιόλουστες ανεβαίνουν τα επίπεδα της σεροτονίνης στον οργανισμό μας, τα επίπεδα ορμονών της χαράς δηλαδή!
  • Το φως του ηλίου βοηθάει τον οργανισμό μας να παράγει περισσότερα λευκά αιμοσφαίρια, με αποτέλεσμα να ενισχύεται το ανοσοποιητικό μας σύστημα, βελτιώνει το καρδιαγγειακό μας σύστημα, ρυθμίζει την πίεση και τον σφυγμό μας!
  • σύμφωνα με έρευνες, έχει διαπιστωθεί ότι η ηλιακή ακτινοβολία βοήθησε αρκετά παιδιά να αντιμετωπίσουν το άσθμα, διάφορες αλλεργίες και το έκζεμα!
Ο ήλιος λοιπόν δεν είναι μόνο βλαβερός! Με την κατάλληλη αντιηλιακή προστασία, την χρήση καπέλου και ανοιχτόχρωμων ρούχων τις ημέρες και τις ώρες που η ακτινοβολία του είναι δυνατή μπορούμε να προστατευτούμε!Στα παιδιά μου προσπάθησα να τα εξηγήσω όλα αυτά με όσο πιο απλά λόγια μπορούσα!Και μην ξεχνάμε πως τα πιτσιρίκια αγαπούν τον ήλιο! Είναι μία έκφραση χαράς για αυτά, για αυτό άλλωστε σε κάθε παιδική ζωγραφιά κάπου κάπως κρύβεται και ένας ήλιος! Χαμογελαστός με ματάκια και γλωσσίτσα!😋🌞🌞
Εκδόσεις Παπαδόπουλος
Το βιβλίο Καληνύχτα, λέμε! μας χάρισε ένα διασκεδαστικό απόγευμα και από ότι προβλέπεται συχνά πυκνά θα ανατρέχουμε σε αυτό!Ο μεγάλος αρκούδος νυστάζει πολύ! Πολύ όμως! Ένα ανήσυχο όμως παπάκι δεν τον αφήνει να κλείσει μάτι! Έχει όρεξη για παιχνίδι, φασαρία, μπισκότα και πολύ πολύ κους κους!! Μέχρι πότε ο αρκούδος όμως θα είναι ευγενικός? Και τελικά, θα καταφέρει να κλείσει μάτι ή όχι?..Αγαπάμε τα βιβλία με τις εικονογραφήσεις του Benji Davies -ειδικά το Νησί του παππού- και το συγκεκριμένο το έχει συγγράψει ο John Jory!Η μετάφραση είναι του Φίλιππου Μανδηλαρά!

Τα βιβλία κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος και μπορείτε να τα αγοράσετε από το ηλεκτρονικό τους κατάστημα σε τιμή με έκπτωση!
Ως την επόμενη συνάντησή μας σε μαμαδογλυκοφιλώ!



You May Also Like

0 σχόλια

My Insta Posts