Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

ΔΥΟ ΜΑΓΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΣΕΛΗΝΗ

by - Κυριακή, Οκτωβρίου 08, 2017

Ξέρεις πως για εμένα και τα παιδιά μου οι ώρες ανάγνωσης παιδικών βιβλίων είναι η αγαπημένη ώρα της ημέρας και πως περνάνε από τα χέρια μας πολλά βιβλία! Οφείλω να σου πω πως επιλέγω πολύ προσεκτικά ποια βιβλία θα διαβάσω παρέα με τα παιδιά μου και ποια θα σου δείξω κατ' επέκτασιν!Δεν μας αρέσουν όλα τα βιβλία που πιάνουμε στα χέρια μας! Ο Ντίνος πια είναι δύσκολος ''κριτής'' ωστόσο δεν κρίνει ποτέ ένα βιβλίο μόνο από το εξώφυλλο! Περιμένει υπομονετικά μέχρι να τελειώσει η ιστορία και έπειτα θα πει τη γνώμη του! Ω!Ναι, έχει γνώμη και μάλιστα με επιχειρήματα!Ξεκίνησα κάνοντας αυτόν το πρόλογο για να σου πω πως οι Εκδοτικοί Οίκοι που συνεργάζομαι δεν είναι τυχαίοι, είναι όλοι ένας και ένας που λένε και πως έκαστος ξεχωρίζει για κάτι το διαφορετικό! Σήμερα στις συνεργασίες μου προστίθεται άλλος ένας Εκδοτικός παιδικών βιβλίων, η Μικρή Σελήνη 🌙, που από το όνομά του και μόνο εμένα μου άγγιξε την καρδιά!Φιλοξενώ στη στήλη μου τα δύο από τα τρία βιβλία που έχει κυκλοφορήσει η Μικρή Σελήνη, τα οποία μας ζέσταναν την καρδιά μας χάρισαν γλυκό ύπνο αμέσως μετά!

 ΜΙΚΡΗ ΣΕΛΗΝΗ

Ο αρκούδος & το πιάνο🐻🎵

ΜΙΚΡΗ ΣΕΛΗΝΗ

 Μέσα στο δάσος, εκεί ανάμεσα στις φυλλωσιές που πέφτει το φως το ήλιου και όλα τα κάνει να δείχνουν ομορφότερα και λιγάκι μαγικά ζεσταίνοντας την πλάση, υπάρχει ένας αρκούδος που μια μέρα συναντά ένα πιάνο! Δεν ξέρει καν ότι λέγεται έτσι ούτε και ποια είναι χρησιμότητά του! Κάθε μέρα περνά από το ίδιο σημείο να δει αν είναι ακόμη εκεί και εκείνο περιμένει κάποιον να του δώσει πάλι ζωή πατώντας τα πλήκτρα του! Ο αρκούδος δεν έχει διδαχθεί ποτέ ούτε νότες ούτε τίποτα σχετικό με την μουσική! Κι όμως ξέρει να παίζει πιάνο με ένα τρόπο μαγικό και ξέρει πως αυτό ήθελε να κάνει από πάντα στην αρκουδίσια ζωή του! Θα ζήσει από κοντά τη δόξα του να είσαι καλός πιανίστας και θα παίξει μπροστά σε ένθερμο κοινό που θα τον αποθεώσει! Ο αρκούδος, όμως, θα καταλάβει πως τίποτα δεν έχει νόημα και την ίδια αξία αν δεν έχεις δίπλα σου αυτούς που αγαπάς να μοιραστείς την επιτυχία!

ΜΙΚΡΗ ΣΕΛΗΝΗ

ΜΙΚΡΗ ΣΕΛΗΝΗ

Ο παππούς μου έχει έναν φίλο γίγαντα 👴👦

ΜΙΚΡΗ ΣΕΛΗΝΗ

Ο μικρός Νικόλας είναι τυχερός μεγαλώνει παρέα με τον παππού του που είναι ένας άνθρωπος πολύ αγαπητός και δοτικός! Μαζί με τον παππού του έχουν ζήσει υπέροχες περιπέτειες, που μάλιστα κάποιες ήταν ριψοκίνδυνες και κάποιες άλλες φορές έπρεπε να δώσουν λύση σε προβλήματα! Το χωριό μου μένει ο Νικόλας είναι πανέμορφο και ο παππούς του λέει πως ζει εκεί ένας γίγαντας! Αυτός ο γίγαντας είναι πολύ καλή ψυχή και έχει σώσει το χωριό και τους κατοίκους του πολλές φορές χωρίς απαραίτητα να το ξέρουν οι ίδιοι! Ο παππούς του λέει πως ο γίγαντας αυτός είναι πολύ φιλικός και πως άδικα τον φοβούνται οι συγχωριανοί του! Το μόνο που θέλει ο γίγαντας είναι έναν φίλο! Και σίγουρα θα τον βρει κάποια στιγμή!✨
ΜΙΚΡΗ ΣΕΛΗΝΗ

Και τα δύο βιβλία είναι του Βρετανού συγγραφέα και εικονογράφου David Litchfield και γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία στο εξωτερικό!Πολλά σχολεία και δάσκαλοι χρησιμοποιούν τα βιβλία του συγγραφέα εξαιτίας του παιδαγωγικού υλικού που κρύβουν μέσα τους! Η Μικρή Σελήνη εδώ μας δίνει κάποιες ιδέες για το πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε παιδαγωγικά το βιβλίο '' Ο αρκούδος & το πιάνο'' ! Το βιβλίο ''Ο παππούς μου έχει έναν φίλο γίγαντα'' μιλά για την δυσπιστία που έχει ένα μικρό παιδί, για τη διαφορετικότητα αλλά και για την φιλία! Εδώ μπορείς να δεις και τις προτάσεις για εξάσκηση με παιδαγωγικό χαρακτήρα που μας προτείνει και αυτή τη φορά η Μικρή Σελήνη σύμφωνα με την ιστορία του καλού γίγαντα!

ΜΙΚΡΗ ΣΕΛΗΝΗ

Η εικονογράφηση που έχει επιμεληθεί ο ίδιος ο συγγραφέας είναι πραγματικά ονειρεμένη! Τα χρώματα, οι σκιαγραφημένοι χαρακτήρες μιλούν στην καρδιά μας απευθείας με ένα τρόπο ποιητικό! Την κατατάξαμε στα πιο ωραία εικονογραφημένα βιβλία που έχουμε διαβάσει ως τώρα με τον Ντίνο και χαιρόμαστε πολύ που τα έχουμε στη διάθεσή μας! Ο Γίγαντας θα μπορούσε να είναι μια πολύ καλή επιλογή δώρου για τον φίλο του Ντίνου που αγαπά τους ανατρεπτικούς ήρωες και ξέρουμε πως και εκείνος είναι πολύ απαιτητικός μικρός αναγνώστης! Ο αρκούδος & το πιάνο σίγουρα θα αρέσει στην  μικρή του φίλη που αγαπά τη μουσική και πιστεύει στην μαγεία της!

Θα ήθελα στο σημείο αυτό να ευχαριστήσω τη Μαριάννα & τον Φίλιππο για την συνεργασία μας αλλά και για την υπέροχη επιλογή τους να δημιουργήσουν τη Μικρή Σελήνη! Θεωρώ πως θα μας δείξουν υπέροχες ιστορίες και θα μας χαρίσουν μοναδικές bedtime stories πασπαλισμένες με μαγεία και πολύ χρυσόσκονη!✨✨

Σε μαμαδογλυκοφιλώ!


You May Also Like

0 σχόλια

My Insta Posts