Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

Ο ΑΝΤΙΛ ΕΧΕΙ ΠΑΤΡΙΔΑ

by - Κυριακή, Οκτωβρίου 15, 2017

Την ευαισθησία μου για το προσφυγικό την έχω εκδηλώσει με πολλούς τρόπους αλλά και μέσα από το blog μου που σου έχω παρουσιάσει βιβλία που αφορούν τους πρόσφυγες, τις ζωές που έχασαν και θέλησαν να φτιάξουν από την αρχή! Είμαι από εκείνους τους ανθρώπους που θύμωσαν πολύ με όσους αναπαρήγαγαν τις άθλιες φωτογραφίες που κυκλοφορούσαν στο διαδίκτυο με ανεπίτρεπτο περιεχόμενο αλλά και από εκείνους που αγκάλιασαν τα βιβλία για τους πρόσφυγες που κυκλοφόρησαν οι διάφορες Εκδόσεις!Ο κόσμος οφείλει να μάθει, να ακούσει και τη δική τους πλευρά, να γνοιαστεί και να μπει στη θέση τους! Σήμερα, λοιπόν, φιλοξενώ ένα ακόμη βιβλίο ένα γλυκό παραμύθι που μιλά για τον Αντίλ, ένα ακόμη μικρό προσφυγόπουλο!

ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ

Η ιστορία της Εύης Τσιτιρίδου- Χριστοφόρου είναι συγκινητική! Πρόκειται για ένα ποιητικό αλληγορικό παραμύθι για τις πατρίδες στις καρδιές μας, όπως πολύ σωστά αναφέρεται στο οπισθόφυλλο του βιβλίου! Εμείς που έχουμε ακούσει για την προσφυγιά και γνωρίζουμε τι τράβηξαν οι παππούδες και προ παππούδες μας είμαστε λιγάκι πιο ευαίσθητοι με το ζήτημα αυτό! Το ίδιο ευαίσθητη είναι και η συγγραφέας του βιβλίου και για το λόγο αυτό, φαντάζομαι, θέλησε να μας χαρίσει αυτή την τρυφερή ιστορία του Αντίλ!


ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ

Ο Αντίλ έχει πατρίδα αλλά βρίσκεται πολύ μακριά από αυτήν τώρα! Δεν ήταν επιλογή του αυτό, ούτε ήταν επιλογή του να ζει ανάμεσα σε λάσπες σκουπίδια και να κοιμάται στο πάτωμα παρέα  με άλλα 100 και παραπάνω άτομα! Ο Αντίλ θα προτιμούσε να είναι σπίτι του, ωστόσο δεν είναι!

Στο δύσκολο αυτό ταξίδι του, μακριά από το σπίτι του, ένα βράδυ του κάνουν παρέα ένα Πεφταστέρι, η Γοργόνα θάλασσα, ο ταξιδιάρης Άνεμος και μία Καμήλα δρομάδα! Και οι 4 τον προσκαλούν να τους ακολουθήσει στα λημέρια τους, για να ανθίσει και πάλι το χαμόγελό του! Ωστόσο, ο ίδιος προτιμά να μείνει στη ζεστή αγκαλιά της μαμάς του, που τον γεμίζει με αγάπη και παρηγοριά!Αυτή είναι η προσωρινή πατρίδα για τον Αντίλ, η αγκαλιά της μαμάς του!

ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ


Εδώ μπορείς να δεις γιατί αγαπώ την Ελληνοεκδοτική αλλά και εδώ να ρίξεις μια ματιά σε όσα βιβλία από τις Εκδόσεις αυτές σου έχω προτείνει τον τελευταίο χρόνο! 
Μια ιδιαίτερη συγκινητική ιστορία εικονογραφημένη επιδέξια από το μαγικό μολύβι της Κατερίνας Βερούτσου μέσα από εικόνες που σου μένουν χαραγμένα στο μυαλό και χρώματα που σου αγγίζουν τις ευαίσθητες χορδές της ψυχής σου!

Δες το εδώ στο site της Ελληνοεκδοτικής!

Σε μαμαδογλυκοφιλώ!


You May Also Like

0 σχόλια

My Insta Posts