Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΙ Η LIVE ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΞΩΤΙΚΟΥ ΜΑΣ

by - Δευτέρα, Δεκεμβρίου 18, 2017

Φέτος, οι μέρες για τα Χριστούγεννα κύλησαν πολύ πιο γρήγορα από κάθε άλλη χρονιά! Μπορεί να στολίσαμε πολύ νωρίς, αρχές Νοέμβρη αμέσως μόλις ξεστόλισα από το Halloween ωστόσο θυμάμαι σαν χτες που κατεβάσαμε τις κούτες από το πατάρι μαζί με τα παιδιά να ζητωκραυγάζουν στα πόδια μου! Αν και όλα τα κάναμε νωρίς, τα γλυκά μαςτα μπισκότα μας, τα μελομακάρονα μας, τους κουραμπιέδες μας, τις βιβλιοιστορίες μας, αφήσαμε κάτι λιγάκι καθυστερημένο! Τα φετινά μας γράμματα για τον Άγιο Βασίλη! Αυτό θα σου διηγηθώ σήμερα! Πώς επέλεξα φέτος να δώσουμε το γράμμα στον Άγιο Βασίλη αλλά και τι έγινε όταν εμφανίστηκε, live αυτή τη φορά, το ξωτικό στο σπίτι μας!!

paixnidotaksidemata- παιχνιδοταξιδέματα

Αργήσαμε φέτος να γράψουμε το γράμμα μας στο αγαπημένο Άγιο από το Βόρειο Πόλο, μιας και ως working mom έχω χάσει λιγάκι την μπάλα! (ορίστε το παραδέχτηκα!😅) Ένα απόγευμα, όμως, ήρθε ο Ντίνος την ώρα που μαγείρευα το φαγητό της επόμενης ημέρας και μου είπε με παράπονο στα μάτια, πως παρότι το ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης (ακόμα δεν στο έδειξα η δόλια μάνα! 😏) έλεγε να το γράψουμε πριν 4 ημέρες εμείς δεν το κάναμε λόγω πολλών δραστηριοτήτων που είχαμε εκείνο το απόγευμα! Δεν θα σου πω ψέμματα! Δεν μου άρεσε καθόλου η απογοήτευση στα μάτια του εκείνη την ώρα! Έτσι, σταμάτησα να μαγειρεύω (χαμήλωσα τη φωτιά μην νομίζεις πως μαγείρευα και κάτι πολύπλοκο 😋) και στρωθήκαμε στο τραπέζι της κουζίνας να σκεφτούμε τι θα ζητήσουμε και φέτος!!

santa claus letter


santa claus letter
Φάκελος - Γράμματα- Αυτοκόλλητα & Σφραγίδες από τα Flying Tiger Hellas

Κάθισα μαζί τους και τους βοήθησα να σκεφτούν τι έχουν ανάγκη και τι μου ζητάνε έντονα το τελευταίο διάστημα, τα οποία όπως πολύ σωστά ίσως μάντεψες είναι ουκ ολίγα! Τα γράψαμε, τα διακοσμήσαμε, τα στολίσαμε, βάλαμε τα απαραίτητα γραμματόσημα για να φτάσουν στο Βόρειο Πόλο σωστά αλλά και στην ώρα τους (see our stamps) και τα ταχυδρομήσαμε στο μαγικό ταχυδρομικό κουτί που έχουμε στην έξοδο του σπιτιού μας δίπλα ακριβώς στο αγαπημένο μας Χριστουγεννιάτικο λουλούδι!

Δεν συνηθίζουμε να ταχυδρομούμε το γράμμα μας!Δεν το έχουμε κάνει μέχρι φέτος δηλαδή, του χρόνου δεν ξέρω! Μιας και βρήκα αυτό το τέλειο κουτί στα Tiger, θέλησα να το στολίσω  στην έξοδό μας και να το ρίξουν εκεί τα παιδιά! Τους είπα πως αν το πιστέψουν πολύ τότε το ξωτικό μας θα τα μυριστεί και θα ρθει να παραλάβει αυτοπροσώπως τα γράμματά μας!! Που να το 'ξερα πως έτσι θα συμβεί εν τέλει!

Οι μέρες κυλούσαν και άφηνα επίτηδες τα γράμματά τους εκεί! Τα δυο που φτιάξαμε για πιο επίσημα, δεν χωρούσαν μέσα στο κουτί! Τα άλλα δυο που βάλαμε ζωγραφιές μέσα και οδηγίες για τον Ρούντολφ τα φυλάξαμε καλά μέσα σε αυτό! (2 γράμματα επιπλέον θα ανοίξει φέτος ο Άγιος δεν έχει και πολλές δουλειές άλλωστε😆)! Ώσπου μια μέρα σκέφτηκα πως έχω την καλύτερη θεατρική ψυχαγωγό στη διάθεσή μου και δεν την εκμεταλλεύομαι ώστε να προσθέσω λίγη μαγεία πριν τις ιερές αυτές ημέρες!

παιχνιδοταξιδέματα
Τσακώσαμε τον Dicy στο σπίτι μας!!!

Κάλεσα τα παιχνιδοταξιδέματα, που εμπιστεύομαι για αυτές τις περιπτώσεις, τους είπα την ιδέα μου και την παράδοση που ακολουθούμε με το ξωτικό μας, τον Dicy, και ύστερα από 3 μέρες ο ίδιος ο Dicy εμφανίστηκε στο σπίτι μας ολοζώντανος και γεμάτος ενέργεια, με τρόπο πονηρό και σκανταλιάρικο όμως! Και δεν θα το πιστέψεις! Φορούσε ακριβώς τα ίδια ρούχα με το κουκλάκι του που είχαμε στο δωμάτιό μας! Τα παιδιά ήταν πεπεισμένα, λοιπόν, πως ήταν αυτός! 


παιχνιδοταξιδέματα

παιχνιδοταξιδέματα

Άνοιξα στο ξωτικό και έπειτα πήρα τα παιδιά στο δωμάτιο ώστε να μην καταλάβουν πως μπήκε κάποιος στο σπίτι μας! O Dicy είχε τρυπώσει αθόρυβα και ετοίμασε την μουσική του ώστε να μας υποδεχτεί! Εμείς ακούσαμε θόρυβο στο σαλόνι και τρέξαμε να δούμε τι γίνεται μιας και στο σπίτι επικρατούσε ησυχία εκείνη την ώρα! Ουπς!! Τον τσακώσαμε τον πονηρό που πήγαινε να μας ανακατέψει τα στολίδια!

παιχνιδοταξιδέματα


παιχνιδοταξιδέματα

Περιττό να σου πω πόσο χαρούμενα ήταν τα παιδιά! Τον υποδέχτηκαν με ιδιαίτερη θέρμη, τον αγκάλιασαν, τον κέρασαν ζαχαρωτό και έπαιξαν μαζί του θεατρικό παιχνίδι για τουλάχιστον 1 ώρα! Αν και ο Dicy βιαζόταν πολύ δεν τους χάλασε χατίρι και έπαιξε μαζί τους χορεύοντας και κάνοντας σκανταλιές! Κυνήγησαν τα κακά καλικαντζαράκια που προσπαθούσαν να κλέψουν τα δώρα των παιδιών, παίξανε παντομίμα, χόρεψαν, χοροπήδησαν και κυλίστηκαν στα πατώματα! Ήταν η πιο τέλεια έκπληξη που τους έχω ετοιμάσει μέχρι και σήμερα και ευχαριστώ την Αγγελίνα, το κορίτσι πίσω από τα υπέροχα Παιχνιδοταξιδέματα, γιατί μόνο αυτή θα μπορούσε να μαγέψει με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά μου!Ήρθε πάνω στη στιγμή που ο Ντίνος, ως πρωτάκι, άρχισε να έχει τις αμφιβολίες του μιας και ένα μεγαλύτερο παιδί στο σχολείο του ψιθύρισε πως δεν υπάρχει ο Άι Βασίλης! Μα πως μπορούν και το λένε αυτό? 

παιχνιδοταξιδέματα

παιχνιδοταξιδέματα

παιχνιδοταξιδέματα

παιχνιδοταξιδέματα

💭Συμπέρασμα 1ο: Τα παιδιά χρειάζονται τη μαγεία στη ζωή τους! Είναι από μόνα τους μαγικά πλάσματα και την έχουν ήδη μέσα τους! Πιστεύουν ακόμα και στο πιο απίστευτο, όχι γιατί είναι μικρά και γιατί μπορείς να τα ξεγελάσεις!Όχι! Εσύ γελιέσαι αν νομίζεις πως μπορείς να κοροιδέψεις ένα παιδί! Τα ξέρουν όλα! Αρκεί κάποιος να καταφέρει να τους τα εκμαιεύσει! Ποιος είπε άλλωστε πως τα παραμύθια κάνουν κακό? 
💭 Συμπέρασμα 2ο: Εμείς που επιλέγουμε να δημιουργούμε ιστορίες και να κάνουμε τα παιδιά μας να πιστεύουν σε φανταστικά πρόσωπα και ήρωες δεν είμαστε παλαβοί! Προσπαθούμε να τους περάσουμε κάποια μηνύματα μέσα από αυτές τις ενέργειες, όπως το να έχουν πίστη και ελπίδα σε ότι και αν προσμένουν στη ζωή τους! Γιατί όταν πιστεύουν και ελπίζουν τότε αυτό με κάποιο τρόπο θα το πετύχουν! Αυτή είναι η δική μου φιλοσοφία ζωής και αυτή ευελπιστώ να ακολουθήσουν και τα παιδιά μου!
💭 Συμπέρασμα 3o: Το θεατρικό παιχνίδι τα παιδιά μου το αγαπούν! Είναι εκπαιδευμένα για αυτό ίσως επειδή οι ιστορίες που διαβάζουμε και οι απίστευτες εικονογραφήσεις αυτών τους έχουν καλλιεργήσει πολύ την φαντασία και ας είναι ακόμη πιτσιρίκια! Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να βάλω το θεατρικό παιχνίδι στη ζωή τους παρέα με τα Παιχνιδοταξιδέματα!! 1 φορά το μήνα να βρίσκονται να παίζουνε! Το είπε και το ξωτικό πως είναι απολύτως έτοιμα να ανακαλύψουν κάθε πτυχή αυτού του είδους παιχνιδιού!
παιχνιδοταξιδέματα
Τα ξωτικά ξεκουράζονται αφού έσωσαν τα δώρα από τους καλικάντζαρους!

παιχνιδοταξιδέματα
Τι καταστρώνουν άραγε?

παιχνιδοταξιδέματα
Έχουνε συμβούλιο😅

Ο Dicy, μετά από αρκετή ώρα σύλλεξε τα γράμματα και υποσχέθηκε πως θα τα παραδώσει με ασφάλεια στον Άγιο!  Εκτός από ζαχαρωτό και αγκαλιές του χαρίσαμε το αγαπημένο μας gift in jar με μείγμα Χριστουγεννιάτικης σοκολάτας μέσα ώστε να πίνει τις κρύες μέρες που θα τυλίγει τα δώρα στο Βόρειο Πόλο και αυτός τους έδωσε και αυτός με τη σειρά του νέες κυκλοφορίες που ακόμα δεν έφτασανσ την Ελλάδα από τη Φιλανδία, μιας και ξέρει πολύ καλά τι βιβλιόφιλοι είμαστε οικογενειακώς! Τον αποχαιρετήσαμε και μας υποσχέθηκε πως την επόμενη φορά θα μας πει ακόμα πιο λαχταριστές ιστορίες με ξωτικά και καλικάντζαρους!!!

παιχνιδοταξιδέματα
Ο Ντίνος με βλέμμα όλο σκέψη!!!

παιχνιδοταξιδέματα

Αυτές τις στιγμές τα παιδιά μου δεν θα τις ξεχάσουν ποτέ! Ζω με την ελπίδα πως κάποια στιγμή όταν θα είναι αρκετά μεγάλα πια θα θέλουν να μου γράψουν μια έκθεση για το πως θυμούνται τα παιδικά τους χρόνια! Ανυπομονώ για αυτό και έχω αγωνία το ομολογώ! Τι είναι αυτό που θα τους μείνει ανεξίτηλο στη μνήμη? Τι θα έχουν να θυμούνται από τη μαμά και το μπαμπά?

παιχνιδοταξιδέματα

Οφείλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στο όμορφο ξωτικό μας, την Αγγελίνα μας, που για άλλη μια φορά (όπως και στο survivor party μας) κατάφερε να μαγνητίσει τα παιδιά μου και να τα κάνει να χαράξουν μέσα τους άλλη μία υπέροχη στιγμή!Βρείτε όλο το υλικό από τα Παιχνιδοταξιδέματα στις σελίδες του εδώ:
Facebook: ΠαιχνιδοταξιδέματαInstagram: Paixnidotaxidemata

παιχνιδοταξιδέματα

Το χαρωπό αυτό κορίτσι μπορείς να το απολαύσεις μαζί με το παιδί σου ΚΑΙ στην παράσταση Η μαγική ομπρέλα όπου παίζει, ένα έργο βασισμένο στην παιδική ιστορία που είχε γράψει η ίδια!! Και φυσικά να την καλέσεις για ατέλειωτο θεατρικό παιχνίδι στο σπίτι σου ή στο επόμενο party που θα διοργανώσεις!! 

παιχνιδοταξιδέματα
Αυτά τα Χριστούγεννα θα μας μείνουν αξέχαστα, ακριβώς όπως και τα παπούτσια του Dicy!!
Ευελπιστώ να σου δείξω σύντομα το φετινό Advent Calendar μας! Μείνε μαζί μου συντονισμένη κάνοντας subscribe εδώ δεξιά στο mail list μου αλλά κάνοντας Follow me στο Instagram & στο Facebook Page μου! Σου δίνετε η ευκαιρία ανά τακτά διαστήματα να κερδίσεις δωράκια!
Σε μαμαδογλυκοφιλώ!


You May Also Like

3 σχόλια

  1. Ξέρεις ότι τρελαίνομαι για τέτοιες ιδέες και το γλυκό σας το κορίτσι έπαιξε υπεροχα τον ρόλο του με αυτό το φοβερό του χαμόγελο. Μπράβο σας! Και του χρόνου με μαγεία πολύ και νεραιδόσκονη να ζωντανεύουμε τα όνειρά τωνπαιδιών μας! Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σας είδα live στο instastories! Ενθουσιάστηκα! Και του χρόνου Εύη μου!
    kathy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καταπληκτική ιδεα! εδω εγω καλέ θα πάθαινα πλάκα... οκ...αγαπημένη μου έχω γενέθλια τον Ιανουάριο, απλα αν εχεις και αλλη καλη ιδέα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

My Insta Posts