Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

Ο ΡΑΦΤΑΚΟΣ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ

by - Κυριακή, Φεβρουαρίου 11, 2018

Που λες, είναι κάτι βιβλία που μιλούν απευθείας στην καρδιά σου, ίσως πιο πολύ στην καρδιά της μαμάς όταν το παιδάκι είναι μικρό και δεν αντιλαμβάνεται πολύ καλά το νόημα της ιστορίας, ή τουλάχιστον δεν την αντιλαμβάνεται τώρα γιατί όταν μεγαλώσει σίγουρα θα του έχει αφήσει ένα ''αποτύπωμα'' στην καρδιά! Την σειρά Μικρές καληνύχτες του Μεταίχμιο σίγουρα θα την έχεις ακουστά, πολύ πιθανόν και στην βιβλιοθήκη σου, και έρχομαι να σου πω πως ο Ραφτάκος των λέξεων μόλις κυκλοφόρησε και σε σκληρόδετη έκδοση!Εμείς τον ονομάσαμε ο Ραφτάκος της καρδιάς μας και θα σου πω το γιατί!

Ο ΡΑΦΤΑΚΟΣ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ

Η ιστορία του ραφτάκου θα σε συγκινήσει πολύ και σίγουρα θα σου θυμίσει τον ράφτη της γειτονιάς σου που συνήθιζες να τον βρίσκεις σε κάποιο υπόγειο ή σε κάποιο πατάρι πολυκατοικίας! Είχαμε και εμείς έναν τέτοιο ράφτη που πηγαίναμε για κόντεμα όλα τα παντελόνια μας με τη μαμά μου, κάποιες φούστες μας για μάζεμα και όσες ζακέτες είχαν χαλασμένο φερμουάρ! Ο ραφτάκος της γειτονιάς μου ήταν λεξιπλάστης και κάθε φορά που τον συναντούσα μου έλεγε και ένα γνωμικό από εκείνα που μου θύμιζαν την γιαγιά μου! Με την ίδια νοσταλγία διαβάζω τώρα και αυτό το παραμύθι του Αντώνη Παπαθεοδούλου για 10η φορά, όπως ακριβώς νοσταλγώ και τις ημέρες εκείνες στην πόλη που ζούσαμε στην πανέμορφη οικογενειακή μας πολυκατοικία!

Ο ΡΑΦΤΑΚΟΣ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ

Ο ραφτάκος αυτός έραβε τα πάντα χρησιμοποιώντας λέξεις, από παραμύθια, ποιήματα και τραγούδια! Όλοι στην γειτονιά των αγαπούσαν και τον γνώριζαν για πολλές δεκαετίες...μέχρι να 'ρθούν οι μεγάλες βιτρίνες, οι μόδες, οι διαφημίσεις και να αρχίζει ο κόσμος να προτιμά τις επώνυμες εταιρείες! Ο ραφτάκος ξεχάστηκε και μαζί του ξεχάστηκαν και όλα όσα είχε ράψει με αγάπη, ζεστασιά και φροντίδα! Μέχρι να πλακώσει μια μεγάλη βαρυχειμωνιά και να τον ξαναθυμηθεί ο κόσμος! Γιατί μόνο αυτός ήξερε να πλέκει κασκόλ με λέξεις που ζεσταίνουν και σκούφους χνουδωτούς!

Ο ΡΑΦΤΑΚΟΣ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ

Ο ΡΑΦΤΑΚΟΣ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ

Ο Αντώνης Παπαθεοδούλου αγαπά πολύ το έργο της Ίριδας Σαμαρτζή για αυτό και για μία ακόμη φορά συνεργάζονται και το αποτέλεσμα είναι ονειρεμένο! Η εικονογράφηση της Ίριδας είναι εκπληκτική και ο τρόπος που αποδίδει την ιστορία σε βοηθά την κλειδώσεις καλά μέσα σου! Αγαπάμε πολύ αυτό το δίδυμο και εμείς για αυτό και δεν χάνουμε ποτέ τα βιβλία που επιλέγουν να δημιουργήσουν παρέα!


Εδώ μπορείς να δεις όσα βιβλία του Παπαθεοδούλου έχουμε διαβάσει παρέα με τα παιδιά μου!

Την συγκινητική ιστορία του ραφτάκου θα την βρεις εδώ !Μην το σκέφτεσαι 'δίδαξε' την στο παιδί σου!
Σε μαμαδογλυκοφιλώ!

You May Also Like

2 σχόλια

  1. Τη σειρά "Μικρές Καληνύχτες" την αγαπάμε πολύ και το βιβλίο Ο ραφτάκος των λέξεων το θεωρώ εκπληκτικό!
    Φιλιά
    Σωτηρία
    www.mylittleworld.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή

My Insta Posts