Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

ΤΕΣΣΕΡΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ & ΕΝΗΛΙΚΕΣΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΣΟΥ ΕΧΩ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ

by - Τρίτη, Ιουλίου 03, 2018

Σήμερα στη στήλη μου αυτή θα μοιραστώ μαζί σου τέσσερα βιβλία  για παιδιά & ενήλικες εντελώς διαφορετικά από όσα σου έχω προτείνει μέχρι σήμερα για εμάς τους ενήλικες!Μπορεί τα βιβλία να μην καταλήξουν για προσωπική σου χρήση, ωστόσο μπορείς να έχεις φίλους, γνωστούς & συγγενείς που αρέσκονται να διαβάζουν και αυτού του είδους τη Λογοτεχνία! Ο λόγος για τέσσερα βιβλία θρησκευτικού περιεχομένου μέσα από τη διήγηση, τα οποία θα βρεις στα ράφια της Ελληνοεκδοτικής αλλά και πολλά παρόμοια του είδους τους!


ελληνοεκδοτική

Ο παππούς μου αλλά και η γιαγιά μου η καλή, συνήθιζαν να διαβάζουν παρέα βιβλία καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, από τη στιγμή που πάτησαν τα 80 τους χρόνια! Άνθρωποι δραστήριοι, γεννημένοι μέσα στα χωράφια και μεγαλωμένοι δουλεύοντας σκληρά πριν λαλήσει ο κόκορας τους στο κοτέτσι! Δεν ήταν άνθρωποι των γραμμάτων αλλά θαύμαζαν όσους μπορούσαν να χειριστούν άψογα την Ελληνική γλώσσα! Θαύμαζαν και εμένα όταν έβλεπαν με τι μεράκι διάβαζα τις Κυριακές στο σπίτι τους αλλά και τα καλοκαίρια που πάντα είχα μαζί μου βιβλία, τετράδια και στυλό ανάμεσα στις κούκλες και τα υπόλοιπα παιχνίδια!Όταν, μάλιστα με καμάρωσαν με πτυχίο της Θεολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, μου ψιθύρισε στο αυτί πως τον έκανα πολύ περήφανο σε αυτή τη ζωή! Σαν κάθισαν, όμως, στο σπίτι τους λίγο πριν πατήσουν τα 80, η μόνη τους συντροφιά ήταν τα βιβλία! Κι επειδή είναι σωστοί πιστοί Χριστιανοί, ότι διάβαζαν είχε να κάνει με την ζωή ενός Χριστιανού!Χρησιμοποιώ παρελθοντικό χρόνο γιατί ο παππούς μου μας άφησε πρόπερσι στα 84 του χρόνια.

Στο Άγιον Όρος, προσκυνητής ή επισκέπτης;
Αδαμαντία Αλατάρη , Σέργιος Παπα'ι'ωάννου


Στο Άγιον Όρος

Το σκηνικό μας μεταφέρει στο περιβόλι της Παναγιάς!Ο αέρας εκεί είναι διαφορετικός, σου αφήνει άλλη αίσθηση και το συναίσθημα που σου προκαλεί είναι γαλήνη και μόνο! Εκεί οι έγνοιες καταλαγιάζουν, οι σκέψεις σιωπούν και ο εσπερινός, το απόδειπνο και η βραδινή ακολουθία σου οπλίζουν τη ψυχή! Στα μονοπάτια αυτά έρχεσαι πιο κοντά με τον Δημιουργό σου! Με αυτόν που αγαπάς και πιστεύεις!Και ξέρεις πως όταν θα΄ρθει εκείνη η ώρα να διαβείς τόπους ομορφότερους εκείνος θα σε αναγνωρίσει, γιατί σε ξέρει καλύτερα από όλους!

Πρόκειται για ένα οδοιπορικό, σαν ταινία μικρού μήκους που σε αυτό βοηθάει πολύ η εικονογράφηση του κ. Σέργιου, το οποίο κρύβει μέσα του πανανθρώπινες αξίες!Η γλώσσα που χρησιμοποιεί η συγγραφέας είναι προσιτή στους εφήβους, η οποία βοηθά να γνωρίσει καλύτερα τις μονές του Αγίου Όρους. Θεμελιώδεις αξίες θα έρθουν σε επαφή με το παιδί, ιδανικά και πιστεύω χαρίζοντας απλόχερα πολλά μηνύματα!Ιδανικό δώρο για παιδιά Γυμνασίου αλλά και για βιβλιόφιλους ενήλικες και υπερήλικες!

Ευτυχία είναι...


ΤΕΣΣΕΡΑ  ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ & ΕΝΗΛΙΚΕΣΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΣΟΥ ΕΧΩ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ

Ένα βιβλίο συλλογικό με πολλούς συγγραφείς να γράφουν μέσα σε αυτό, οι οποίοι μοιράζονται μαζί μας τις πεποιθήσεις στους σχετικά με το τι είναι ευτυχία!Όλοι τους ξεχωριστοί και μαρτυρούν το δικό τους μυστικό για το πώς τελικά βρίσκεται η ευτυχία που όλοι μας αναζητούμε!Κρύβεται, άραγε, στην πλούσια ζωή γεμάτη ταξίδια, ανέσεις και σπατάλη χρημάτων? Κι αν όχι που μπορείς να την βρεις?

Η Τυτώ και ο Μέγας Αλέξανδρος
Μαρία Μπραστιανού, Χρήστος Γουσίδης


ΤΕΣΣΕΡΑ  ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ & ΕΝΗΛΙΚΕΣΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΣΟΥ ΕΧΩ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ

Για το βιβλίο αυτό διάβασα εξαιρετικές κριτικές! Είναι μια ιστορία με επιμορφωτικό χαρακτήρα, ζωντανές περιγραφές και γλώσσα ιδανική για παιδιά εκτός από ενήλικες γεμάτο με ιστορικά στοιχεία!Το κεντρικό μήνυμά του η άνευ όρων αγάπη! Η Τυτώ η γλαύκα και η Πιπιστρέλα, η νυχτερίδα, ακούν από τον γέροντα του μοναστηριού της Αγίας Αναστασίας, έξω από τη Θεσσαλονίκη, πως επρόκειτο να τους επισκεφτεί το άλογο Πτολεμαίος, ο τελευταίος απόγονος της Ανθεμουσίας Ίλης του Μεγάλου Αλεξάνδρου!

Το βιβλίο είναι πλούσιο σε γνώσεις και ιστορικά στοιχεία γύρω από την εμβληματική προσωπικότητα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και με ακροατές όχι μόνο τα δύο πτηνά αλλά και δύο νεαρούς επισκέπτες, την Μαρκέλλα και τον Χρηστάκη!Και κάπως έτσι ένα φανταστικό ταξίδι γνώσης και ανακάλυψης ξετυλίγεται στο μυαλό του παιδιού! Εδώ μπορείς να διαβάσεις μια διεξοδική ανάλυση του βιβλίου, την οποία βρήκα πολύ λεπτομερή αλλά συνάμα εξαιρετική.


Ταξίδι στην Ανεμούσα
Σοφία Κατάρα- Ξυλογιαννοπούλου


Ταξίδι στην Ανεμούσα

Αυτή την ιστορία, την διάβασα εν μια νυκτί που λένε! Ιστορίες σαν κι αυτή δεν τολμάς να της αφήσεις για την επόμενη ημέρα γιατί αισθάνεσαι πως θα χάσεις όλη την μαγεία και μετά άντε να την ξαναβρείς! Ο αφηγητής είναι μια άυλη οντότητα! Θα μου πεις πως γίνεται αυτό..Μην αναρωτιέσαι γίνεται.. Ο Αμαριήλ, ψάχνει να βρει τον άνθρωπο που θα γίνει ο φύλακας άγγελός του! Κάθε μέρα ξυπνά δίπλα σε άλλο σώμα αλλά κάθε επόμενο πρωί πηγαίνει σε άλλο! Ώσπου συναντά τον Μάνο, ορφανό από πατέρα πριν καν γεννηθεί, μεγαλωμένο με έναν υποφερτό πατριό και έναν ετεροθαλή αδελφό που τους ενώνει μεγάλη αγάπη, παρά τις διαφορές τους! Ο ξαφνικός θάνατος του αδελφού του τον οδηγεί εντελώς μονάχο στην Ανεμούσα, όπου θα γνωρίσει την κυρία Ευγενία αλλά και την γυναίκα της ζωής του!

Για όλους εμάς που πιστεύουμε στους αγγέλους, αυτή η ιστορία είναι ελπίδα και παρηγοριά!Μια ιστορία που κινεί το ενδιαφέρον από τις πρώτες κιόλας γραμμές με μηνύματα ζωής μέσα γεμάτα πίστη, αγάπη, αλήθεια, έρωτας,  καθήκον και ο θεσμός της οικογένειας!

Η Ελληνοεκδοτική διαθέτει μια μεγάλη γκάμα από Χριστιανικά Ορθόδοξα βιβλία για ενήλικες αλλά και για παιδιά!Ανακάλυψέ τα στο site τους και διάλεξε αυτό που πιστεύεις πως θα ταξιδέψει τις μήνες του καλοκαιριού και εσένα αλλά και το παιδί σου!
Σε μαμαδογλυκοφιλώ!








You May Also Like

0 σχόλια

My Insta Posts