Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

3 ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

by - Πέμπτη, Αυγούστου 31, 2017

Τα σχολεία σε λίγες μέρες ετοιμάζονται να ανοίξουν, εμείς οι γονείς τρέχουμε πυρετωδώς να ολοκληρώσουμε τις αγορές μας για τα παιδιά μας -τσάντες, παπούτσια,φόρμες- και ανυπομονούμε παράλληλα να έρθει εκείνη η στιγμή που θα έχουμε την πολυτέλεια να απολαύσουμε τον πρωινό μας καφέ μόνοι μας χωρίς την παρουσία των μικρών ζουζουνιών! Το έχουμε και αυτό ανάγκη πως να το κάνουμε! Σήμερα θα σου δείξω τρεις επιλογές βιβλίων για ενήλικες που επέλεξα από το αγαπημένο μου Μεταίχμιο που θα με συντροφεύουν με τον πρωινό ζεστό καφέ στο σπίτι μου!


Από την σειρά Hogarth Shakespeare Project ήθελα πολύ να διαβάσω το Παιδί της Τρικυμίας (link για να μεταφερθείς αυτομάτως) από την συγγραφική πένα της Margaret Atwood, μια από τις επιφανέστερες συγγραφείς του Καναδά! Η ιστορία αυτή είναι βασισμένη εξ' ολοκλήρου στο έργο του William Shakespeare ''Η Τρικυμία'' και δεν βλέπω την ώρα να την ξεκινήσω!
Μεταίχμιο

''Ο Φίλιξ είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεατρικού φεστιβάλ Μακέσιγουεκ και τα καταφέρνει περίφημα. Οι παραγωγές του έχουν σαστίσει τα πλήθη και τώρα ετοιμάζει μια παράσταση Σαιξπηρικής Τρικυμίας που δεν έχει προηγούμενο! Όχι μόνο θα τονώσει την φήμη του αλλά θα γιατρέψει και τα συναισθηματικά του τραύματα. Ή αυτό τουλάχιστον ήταν το σχέδιο...Αν' αυτού όμως καταλήγει εξόριστος σε μια απομονωμένη τρώγλη. Η ανάμνηση της χαμένης κόρης του, της Μιράντα, και η σκέψη της εκδίκησης θα τον στοιχειώσουν!''
 Στην σειρά ''Μεγάλες Αφηγήσεις'' εντάσσονται έργα-ορόσημα της παγκόσμιας πεζογραφίας, έργα συγγραφέων που έσπασαν το φράγμα του χρόνου και αξίζει να διαβάζονται από όλους ως μέρος μιας συναρπαστικής επικαιρότητας που μας αφορά! Ένα από αυτά είναι και το βιβλίο  ''Ένα δωμάτιο με θέα'' (link για να μεταφερθείς αυτομάτως) του Edward Morgan Forster, του μεγάλου Λονδρέζου συγγραφέα. 

Μεταίχμιο

''Η Λούσι Χάνισερτς, μια νεαρή Αγγλίδα, έχει μάθει να υπακούει στους κοινωνικούς κανόνες και τις συμπεριφορές που τις υπαγορεύουν πρόσωπα του περιβάλλοντος της, από τη νευρωτική ξαδέρφη της μέχρι τη μητέρα και τον αρραβωνιαστικό της. Όταν κατά τη διάρκεια των διακοπών της στη Φλωρεντία γνωρίζει τον Τζόρτζ Έμερσον και τον πατέρα του, η ζωή της θα αλλάξει για πάντα...''
Οι αδερφές Ραζή (link για να μεταφερθείς αυτομάτως), η Μέλπω η Τέτα και η Χαρίκλεια, είναι ένα βιβλίο που από την πρώτη στιγμή της κυκλοφορίας του μου κέντρισε το ενδιαφέρον! Οι ιστορίες που έχουν σχέση με την τότε λαμπρή Κωνσταντινούπολη, την καταστροφή της και την μετέπειτα προσφυγιά με συγκινούν πολύ και μου αρέσει να τις διαβάζω! Μια τέτοια ιστορία είναι και αυτή της Κατερίνας Ζαρόκωστα και χαίρομαι που θα έχω την ευκαιρία σε λίγες μέρες να την ξεκινήσω και αυτήν με τη σειρά της!

Μεταίχμιο
via Google

''Ανάμεσα στις δύο όχθες που τις χωρίζει νερό αγεφύρωτο, οι αδερφές Ραζή, ζουν στη μια μεριά και ονειρεύονται την άλλη.Ευτυχισμένες οι μέρες στην Πόλη πριν την καταστροφή, δύσκολα τα πρώτα χρόνια όταν πέρασαν στη αντικρινή όχθη και από την μια στιγμή στην άλλη μετατράπηκαν σε πολίτες δεύτερης κατηγορίας, πρόσφυγες.Στην Ελλάδα η κάθεμιά ακολουθεί την πορεία της χωρίς να πάψουν να είναι ενωμένες σαν γροθιά. Προφυγιά, Κατοχή, Εμφύλιος, Χούντα. Ένα ερωτικό παραστράτημα όμως είναι αυτό που θα αλλάξει όλα τα δεδομένα και κατ' επέκταση τις ζωές όλων.
Θα ακολουθήσουν και άλλες προτάσεις βιβλίων για ενήλικες μόλις θα αρχίσει να χειμωνιάζει! Εγώ προσωπικά τον χειμώνα μπορώ να διαβάζω περισσότερο από το καλοκαίρι και τις ημέρες των διακοπών, μιας και είμαι περισσότερο μέσα στο σπίτι και με βοηθά να ξεφεύγω από την ρουτίνα το διάβασμα! Οπότε θα δεις και άλλες πολλές παρουσιάσεις βιβλίων εντός των ημερών!
Σε μαμαδογλυκοφιλώ!



 




You May Also Like

0 σχόλια

My Insta Posts