Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΡΕΠΤΕΣ

by - Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 01, 2017

Μία νέα ιστορία αγάπης κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος και αυτή την φορά απευθύνεται σε παιδιά άνω των 10 ετών! Η ιστορία του Marten Santen, μεταφράστηκε από την Αργυρώ Πιπίνη και κυκλοφόρησε με ένα πολύ πετυχημένο εξώφυλλο δείχνοντας άλλη μια φορά το ταλέντο της Ίριδας Σαμαρτζή. Το βιβλίο ''Ένα σπίτι χωρίς καθρέφτες'' θέλησα να το δωρίσω στον ανιψιό μου που του αρέσει πολύ η Λογοτεχνία!
εκδόσεις παπαδόπουλος
Εκδόσεις Παπαδόπουλος


Η Τομασίν ζει εδώ και μερικούς μήνες στο σκοτεινό και γεμάτο σκόνη σπίτι μιας ηλικιωμένης θείας της μαζί με τον πατέρα της, τη θεία, τον θείο, και τα ξαδέρφια της. Ενώ τα αδέρφια του πατέρα της τσακώνονται για την αξία του σπιτιού, ο πατέρας της είναι κλεισμένος στον εαυτό του, πενθώντας τον θάνατο του μικρού της αδερφού. Αλλά μια μέρα η μικρότερη αδερφή της κάνει μια ανακάλυψη: μια μεγάλη ντουλάπα γεμάτη με όλους τους καθρέφτες που λείπουν από το μεγάλο σπίτι. Μέσα στους καθρέφτες βρήκε έναν διαφορετικό κόσμο- έναν κόσμο όπου μπορείς να ανακαλύψεις όχι αυτό που επιθυμείς περισσότερο, αλλά αυτό που έχεις περισσότερο ανάγκη..
Έριξα μια γρήγορη ματιά στην ιστορία του βιβλίου και μου άρεσε προσωπικά πολύ μιας και είδα μέσα σε αυτό ένα παράθυρο γεμάτο φαντασία που ανοίγει μπροστά στα μάτια των παιδιών. Ένα ακόμη στοιχείο που μου άρεσε είναι η προβολή των οικογενειακών σχέσεων! Των πραγματικών σχέσεων όμως όχι αυτών που προβάλλουν στις διαφημίσεις με την πανέμορφη μαμά που αλείβει ήρεμη και γεμάτη κέφι το βούτυρο στα παιδιά της! Η μετάφραση της Αργυρούς Πιπίνη μου φάνηκε εξαιρετική και θαύμασα το πως κατάφερε να αποδώσει με τόση επιτυχία τις ψυχολογικές διακυμάνσεις των χαρακτήρων του βιβλίου!

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Η ιστορία αυτή θα καθηλώσει τα παιδιά της ηλικίας αυτής και θα τους κρατήσει συντροφιά κάποια βροχερά απογεύματα του φθινοπώρου που δεν θα μπορούν να βρεθούν με τους φίλους τους ίσως! 
Σε μαμαδογλυκοφιλώ!

You May Also Like

0 σχόλια

My Insta Posts