Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

**Σπιτικό Λικέρ Ρόδι**

by - Σάββατο, Νοεμβρίου 08, 2014

 **Ρόδι**
Τα οφέλη του πολλά..Οι βιταμίνες του επίσης..
Είναι ο γνωστός κόκκινος χρυσός καθότι είναι πλούσιο σε βιταμίνες A, C, E, πληθώρα μεταλλικών στοιχείων, υδατάνθρακες και φυτικές ίνες..Τα δέντρα μας στο χωριό είναι πάντα τέτοια εποχή παραφορτωμένα..Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο μάζεψα 3 σακούλες μεγάλε ρόδια.. Κάποια τα καθάρισα και τα φύλαξα σε polybag στην κατάψυξη ώστε να στολίσω τις Χριστουγεννιάτικες σαλάτες μας! Κάποιους σπόρους τους φύλαξα στο ψυγείο ώστε όποτε θέλουμε να τρώμε από λίγους! Τα υπόλοιπα τα προόρισα για το αγαπημένο μου σπιτικό λικέρ που φτιάχνουμε κάθε χρόνο με την μαμά μου~! 
Pomegranate


Τι πρέπει να κάνεις για το λικέρ ροδιού:

Καθαρίζεις τα ρόδια σου. Φρόντισε να το κάνεις σε ένα σημείο που δεν θα έχεις πράγματα τριγύρω μιας και θα λερώσεις παντού. Γέμισε μέχρι και πιο πάνω από τη μέση με ρόδι το βάζο σου! Έπειτα γέμισέ το με κονιάκ ή ούζο! Ότι διαθέτεις από τα δύο! Πρόσθεσε  1 ποτήρι ζάχαρη, 2 ξύλα κανέλας, 5 κόκκους γαρύφαλλο και σπάσε ένα μοσχοκάρυδο στα τέσσερα!
Τα βάζα πρέπει να μείνουν στον ήλιο περίπου 2 εβδομάδες!Που και που φρόντισε να ανακαινίσεις το κάθε βάζο καλά ώστε να ανέβει η ζάχαρη αλλά και να λιώσει καλά!
Μόλις περάσει ο καιρός βράσε το ποτό σου σε μια κατσαρόλα για κανένα 20' ώστε να φύγει η μυρωδιά του αλκοόλ!

Η μαμά μου μου μετέδωσε τον έρωτά της να φτιάχνω μόνη μου μαρμελάδες και λικέρ! Το σπιτικό έχει την αξία του! Το ίδιο προσπαθώ να μεταδώσω και στα πιτσιρίκια μου! Ότι φτιάχνεις μόνο σου με μεράκι και αγάπη έχει ανεκτίμητη αξία! Όπως ακριβώς και το λικέρ της μαμάς μου!



Αν το δοκιμάσεις θα περιμένω να μου πεις αν σου άρεσε!
Σε μαμαδογλυκοφιλώ!



You May Also Like

0 σχόλια

My Insta Posts