Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

''Χαμένοι στο Μουσείο'', Λορ Μονλουμπού Εκδόσεις Μεταίχμιο

by - Τρίτη, Σεπτεμβρίου 27, 2016

Το Σαββατοκύριακο που αφήσαμε πίσω μας ήταν αφιερωμένο στα Μουσεία! Αφορμή στάθηκε η εκδήλωση Τα 932 πορτρέτα της ΒατΡαπουνζέλ στον χώρο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, την οποία δεν θέλαμε να χάσουμε τίποτα! Αφού τελείωσε η εκδήλωση αρπάξαμε την ευκαιρία και επισκεφτήκαμε το Μουσείο που είχαμε στην διάθεσή μας, και με free entrance μάλιστα!Ο μικρός μου διαβολάκος, όμως, δεν είχε ησυχία όπως ήταν αναμενόμενο! Μπορεί να παρακολουθούσε τα έργα- εκθέματα που υπήρχαν στο χώρο, ωστόσο ήθελε πολύ να αγγίζει. Το βιβλίο ''Χαμένοι στο Μουσείο'' έπεσε στα χέρια μας την πιο κατάλληλη στιγμή! Γιατί ως γνωστόν δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να περάσεις ένα μήνυμα στο παιδί σου από το να του διαβάσεις μια ιστορία, η οποία θα στοχεύει σε αυτό.
Εκδόσεις Μεταίχμιο

Πρόκειται για μία τρυφερή ιστορία όπου παιδιά νηπιακής ηλικίας ετοιμάζονται να επιβιβαστούν στο σχολικό για εκπαιδευτική εκδρομή στο Μουσείο. Η δασκάλα τους, η δεσποινίδα Σιμόν, φροντίζει να ενημερώσει τα μικρά της ποια είναι η αρμόζουσα συμπεριφορά μέσα στους χώρους του Μουσείου. Τονίζει πως δεν είναι σωστό να φωνάζουμε, να γευματίζουμε, να τρέχουμε και να απομακρυνόμαστε από την ομάδα και το ζευγαράκι μας. Οι δύο αγαπημένοι φίλοι, ο Ζιστέν και η Νοεμί υπήρξαν υπάκουα παιδιά και προσπάθησαν να ακολουθήσουν τις συμβουλές της δασκάλας τους. Κάτι, όμως, πήγε στραβά και οι δύο φίλοι έμειναν πίσω.  Θα καταφέρουν άραγε να βρουν την ομάδα τους? Πώς θα αισθανθούν όταν καταλάβουν πως τριγύρω τους υπάρχουν μόνο αγάλματα, πίνακες και μούμιες?..
Εκδόσεις Μεταίχμιο

Το βιβλιαράκι αυτό μας άφησε ένα γλυκό χαμόγελο τελειώνοντάς το. Πρώτον γιατί μας άρεσε πολύ η σχέση αγάπης ανάμεσα στον Ζιστέν και την Νοεμί (ξέρετε είναι η ηλικία που τα παιδάκια μας ''ερωτεύονται'' για πρώτη φορά!!) και δεύτερον γιατί οι δύο φίλοι έδειξαν γενναιότητα και δεν φοβήθηκαν καθόλου! Παρέμειναν ενωμένοι και βγήκαν κερδισμένοι.
Λορ Μονλουμπού

Σαν μητέρα αυτό που κρατώ είναι πως το παιδί μου συγκράτησε μονομιάς τους κανόνες που ακολουθούμε όταν βρισκόμαστε σε τέτοιου είδους δημόσιους χώρους! Επίσης, μου έδωσε υπέροχη ιδέα την επόμενη φορά που θα έχουν εκδρομή με το Νηπιαγωγείο να γράψω τα στοιχεία του κάπου στο χεράκι του. Γιατί όχι?..
Ξέρεις κάτι?..Έχω παρατηρήσει πώς όταν ένα βιβλίο καταφέρνει να συνδυάσει τόσο αρμονικά το εκπαιδευτικό κομμάτι με την όμορφη αφήγηση και την γλυκιά εικονογράφηση τότε το παιδί μου ρουφάει αμέσως το νόημα. Σήμερα η δασκάλα του μου είπε πως ανέφερε την ιστορία αυτήν στο παρεάκι και πως θα ήθελε πολύ να την μοιραστεί με τους φίλους του, ώστε όταν θα' ρθει η ώρα για επίσκεψη σε κάποιο Μουσείο (όπως είχαμε επισκεφτεί πέρυσι το Παιδικό Μουσείο) να είναι όλοι οι φίλοι του προετοιμασμένοι ώστε να μην χαθεί κανείς!..
Ε, όταν ακούς τόσο τρυφερά λόγια που βγαίνουν από τη ψυχή του τότε ξεχνάς οτιδήποτε άλλο τυχαίνει να έχεις στο μυαλό σου!
Μπορείς να αγοράσεις το υπέροχο αυτό βιβλίο με έκπτωση από το ηλεκτρονικό κατάστημα των Εκδόσεων Μεταίχμιο εδώ!
Ως την επόμενη βιβλιο- συνάντησή μας σε μαμαδογλυκοφιλώ!


You May Also Like

0 σχόλια

My Insta Posts