Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

{Christmas Homemade Hot Cocoa Mix} Χριστουγεννιάτικη ζεστή σοκολάτα

by - Δευτέρα, Νοεμβρίου 28, 2016

Το ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης μας φέτος έχει να φτιάξουμε ρόφημα ζεστής σοκολάτας μαζί με τα παιδιά και ύστερα να το απολαύσουμε δίπλα στο τζάκι και το Χριστουγεννιάτικο δέντρο!☕🎄 Το έκανα εικόνα και ζεστάθηκε η καρδιά μου αμέσως!Μέχρι τώρα η ζεστή σοκολάτα που έκανα ήταν αυτή η απλή με το κακάο και το γάλα! Φέτος σκέφτηκα να ετοιμάσω το μείγμα νωρίτερα και ίσως να το προσφέρω σαν special gift in a Jar σε κάποια αγαπημένα μου πρόσωπα!Αναζητώντας δεξιά και αριστερά στα αμερικάνικα blogs κατέληξα σε αυτήν που θα σου δείξω σήμερα! Μείγμα για Χριστουγεννιάτικη Ζεστή Σοκολάτα με άρωμα Χριστουγέννων!!


Christmas chocolate mix


Τι θα χρειαστείς για το μείγμα ζεστής σοκολάτας:☕

  • 3 κούπες τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 κούπες καστανή ζάχαρη
  • 3 κούπες σκόνη κακάο άγλυκο
  • 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλιές σούπας κανέλα
  • 1 κουταλιά της σούπας τριμμένο γαρύφαλλο
  • σταγόνες άρωμα πορτοκάλι 
Το μείγμα αυτό είναι αρκετό ,αν θέλεις να ξέρεις, ώστε να προσφέρεις 3 βαζάκια με το μείγμα αυτό ως δωράκι μέσα! Μπορείς να φτιάξεις μέχρι και 42 κούπες (mugs αυτές τις μεγάλες των Starbucks) ζεστής σοκολάτας και μπορείς να το διατηρήσεις στο ντουλάπι σου μέχρι και 8 μήνες!Εγώ ετοίμασα 2 βαζάκια για δωράκι και τα άλλα 2 τα κράτησα για προσωπική χρήση! Αν δεν είσαι λάτρης της κανέλας και του γαρίφαλου μπορείς απλά να παραλείψεις τα συστατικά αυτά!Αλλά πίστεψε με αυτά κάνουν την διαφορά! Ανακάτεψε καλά τα υλικά σου σε ένα μεγάλο μπολ και το μείγμα σου είναι έτοιμο!☃☃☆☆

Για μία κούπα ζεστό γάλα, όχι καυτό ΠΡΟΣΟΧΗ, είναι αρκετές 2 με 3 κουταλιές του γλυκού από το μείγμα. Αν η κούπα σας είναι μικρή, τύπου Neskafe, τότε 1 με 2 κουταλιές του γλυκού είναι ότι πρέπει!

christmas in a jar

Για την διακόσμηση:🌟🌟

Άσε την φαντασία σου ελεύθερη! Μπορείς να την εμπλουτίσεις με σαντιγί ή με αφρόγαλα και να την στολίσεις με ότι χωράει ο νους σου!Marshmallows, τρούφα χρωματιστή, τρούφα σοκολάτας, κας κας χριστουγεννιάτικα, σταγόνες κουβερτούρας γάλακτος ή και λευκής και να πασπαλίσεις σκόνη κακάο για να δώσεις και άλλο χρώμα! Είναι καθαρά υποκειμενική η διακόσμηση και πόσο ζουζουνιάρικη θέλεις να την κάνεις! Για την ημέρα των Χριστουγέννων έχω φυλάξει 2 candy canes που θα στολίσουν τις κούπες των μικρών με την ζεστή σοκολάτα τους μέσα!

Christmas Hot Chocolate!!

Τα παιδιά λάτρεψαν την ζεστή σοκολάτα τους! Το απόγευμα μας ήταν πολύ ιδιαίτερο και αισθανθήκαμε υπέροχα μυρίζοντας το ρόφημά μας! Φυσικά ξετρελάθηκαν ακόμα περισσότερο με τα marshmallows και τα κας κας δεντράκια!
Για μένα δεν έχει σημασία αν είναι ξενόφερτο έθιμο, ακόμα και αυτό του ημερολογίου αντίστροφης μέτρησης! Αυτό που ενδιαφέρει είναι το ότι δημιουργούμε υπέροχες στιγμές με τα πιτσιρίκια, φτιάχνουμε μαζί διάφορα και τα δοκιμάζουμε! Όσα μας ευχαριστούν τα κρατάμε, όσα πάλι όχι τα αφήνουμε στην άκρη! Ένα απόγευμα με ζεστή σοκολάτα δίπλα στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο και ακούγοντας Χριστουγεννιάτικα τραγούδια αποτελεί πλέον οικογενειακή παράδοση για εμάς! Φοράμε τις κάλτσες με τα ταρανδάκια μας και τα καπελάκια που θυμίζουν ξωτικό και απολαμβάνουμε! Που και που το δικαιούμαστε έτσι δεν είναι?

Χριστουγεννιάτικη ζεστή σοκολάτα



Ως την επόμενη συνάντησή μας, σε μαμαδογλυκοφιλώ!


You May Also Like

0 σχόλια

My Insta Posts