Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

ΓΚΑΖΟΖΑ Α.Α.Α. #ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

by - Τετάρτη, Απριλίου 19, 2017

Η ανακύκλωση είναι κάτι που μαθαίνουν από πολύ μικρά τα πιτσιρίκια μας, από το Νηπιαγωγείο κιόλας! Ο Ντίνος από πέρυσι, ως προνήπιο, έχει αναπτύξει περιβαλλοντική συνείδηση και είναι αρκετά προσεκτικός για την ηλικία του, όσον αφορά τα σκουπίδια και το μάζεμα αυτών! Δεν θέλει να πετάει σκουπίδι κάτω και όταν βλέπει κάποιον 'ασυνείδητο' μεγάλο να το κάνει δεν ντρέπεται να του πει πως αυτό καταστρέφει το περιβάλλον μας!Και επειδή είμαστε βιβλιόφιλοι όπως θα ξέρεις από την στήλη μας BedTime Stories θέλαμε πολύ να διαβάσουμε την Γκαζόζα Α.Α.Α.!

Ελληνοεκδοτική


Η ιστορία έχει ως εξής: Ο Μηνάς είναι ένα αγόρι το οποίο δεν είναι και πολύ φίλος με την ανακύκλωση!Έχει ακούσει για αυτήν, έχει διαβάσει αλλά ποτέ δεν έχει ανακυκλώσει ο ίδιος!Μια σκανταλιά του, όμως, όταν προτίμησε το ποδόσφαιρο από το μάθημα με την κυρία Έλλη, τον οδήγησε σε ένα δρομάκι που δεν είχε περπατήσει ποτέ ως τότε!Ο μικρός δεν ήξερε που βρισκόταν, ώσπου μια μικρή Γκαζόζα που μιλούσε τον διαφώτισε πως βρίσκεται στην χωματερή Α.Α.Α., δηλαδή Άχρηστα Ακατάλληλα Αντικείμενα!

Ανακύκλωση

Η χωματερή είχε από όλα τα αντικείμενα που πρέπει να ανακυκλώνουμε εμείς οι άνθρωποι! Εκεί ρίχνουν τα απορριμματοφόρα όχι μόνο τα σκουπίδια αλλά και όσα υλικά μπορούμε να ανακυκλώσουμε ξανά! Φρεσκάραμε την μνήμη μας με τον μικρό και είπαμε πως τα ανακυκλώσιμα υλικά είναι το αλουμίνιο, το χαρτί, το πλαστικό και το γυαλί, οι μπαταρίες! ΟΧΙ όμως το ξύλο!


Η μικρή και καλοσυνάτη Γκαζόζα μας έμαθε πως ότι πετάμε δεν είναι απαραίτητα άχρηστο! Πως κάποια πράγματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά αρκεί εμείς να φροντίσουμε να μπουν στον σωστό κάδο συλλογής αντικειμένων! Όλοι οι Δήμοι διαθέτουν κάδους ανακύκλωσης και σε πολλά σημεία υπάρχουν ξεχωριστοί κάδοι για το γυαλί, το χαρτί, το αλουμίνιο και για τις μπαταρίες! 

Ανακύκλωση Ελληνοεκδοτική

Στο σχολείο μας έχουμε κάδο ανακύκλωσης χαρτιού, μπαταριών αλλά και πλαστικών καπακιών, τα οποία ανακυκλώνουμε για καλό σκοπό! Τα παιδιά μας με την βοήθεια την δική μας αλλά και των δασκάλων μαθαίνουν την σπουδαιότητα της ανακύκλωσης και πόσο καλό κάνουμε στο περιβάλλον μας όταν ανακυκλώνουμε σωστά και υπεύθυνα!
Το βιβλίο της Τζένης Κουτσοδημητροπούλου σε εικονογράφηση Φωτεινής Τίκκου κυκλοφορεί από την Ελληνοεκδοτική και μπορείς να το βρεις εδώ!
Σε μαμαδογλυκοφιλώ!

You May Also Like

1 σχόλια

My Insta Posts