Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

Η ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΕΔΙΩΞΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

by - Παρασκευή, Απριλίου 07, 2017

Φέτος ομολογώ πως με τον μικρό παρακολουθήσαμε ωραίες θεατρικές παραστάσεις και μόνοι μας αλλά και παρέα με το σχολείο! Η δασκάλα μας έκανε πολύ καλές επιλογές αλλά και η ομάδα Κάθε μέρα γονείς μας βρίσκει τις καλύτερες θέσεις! Σήμερα θα σου μιλήσω για την θεατρική παράσταση που παρακολουθήσαμε στην ''Παραμυθοχώρα'' αφού διαβάσαμε το βιβλίο του αγαπημένου μας παιδικού συγγραφέα ''Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο''!
Αντώνης Παπαθεοδούλου Φοίβος Δεληβοριάς
via Παραμυθοχώρα
Η παράσταση αυτή εξιστορεί με τον δικό της τρόπο το πολυβραβευμένο παραμύθι του Αντώνη Παπαθεοδούλου! Το βλέμμα είναι στραμμένο σε όσα συμβαίνουν γύρω μας, στον πόλεμο, στην προσφυγιά, σε όλο το κακό που επικρατεί τριγύρω και αυτούς που μας καταδυναστεύουν και ας περηφανευόμαστε ότι η Δημοκρατία κυβερνά!Το κέντρο βάρους πέφτει στα μικρά παιδιά που επωμίζονται όλες τις συνέπειες, μένοντας στο δρόμο αβοήθητα!
η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο

Τα κορίτσια της παράστασης είναι ιδιαίτερα ταλαντούχα!Ερμηνεύουν και υποδύονται με έναν τρόπο που καθηλώνει τα πιτσιρίκια! Κατάφεραν να κερδίσουν το ενδιαφέρον των νηπίων παίζοντας κουκλοθέατρο και τραγουδώντας μελωδικά!Το έργο είναι ντυμένο μουσικά από το ταλέντο του Φοίβου Δεληβοριά και καταφέρνει να ζωντανέψει με τον δικό του τρόπο τις περιπέτειες αυτής της πόλης!Πληροφορίες για την παράσταση θα βρεις εδώ!!

Το πολυβραβευμένο βιβλίο του Αντώνη Παπαθεοδούλου  μας άρεσε πολύ! Ο μικρός βρήκε ιδιαίτερα διασκεδαστική την ιστορία αυτής της πόλης, αστεία και παιχνιδιάρα! Ίσως -τι ίσως δηλαδή?-είναι η μοναδική πόλη στον κόσμο που κατάφερε να διώξει τον πόλεμο χρησιμοποιώντας τα δικά της όπλα χωρίς να πολεμήσει καν! Το μόνο που χρησιμοποίησε είναι την εξυπνάδα της, την καλή της καρδιά και μια μεγάλη δόση χιούμορ! 
Αντώνης Παπαθεοδούλου

Η περιγραφή της πόλης, ξεναγώντας μας σε διάφορα κομβικά της σημεία, είναι απολαυστική και μας κάνει να καταλάβουμε πως δεν διαφέρει καθόλου από την δική μας! Έχει όλες τις υπηρεσίες που έχουμε και εμείς!Το μόνο που δεν έχει η δική μας πόλη είναι αυτόν τον άσχημο και ογκώδη ''πόλεμο'' που μόνο άσχημες σκέψεις έχει στο μυαλό του!
Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο

Το αντιπολεμικό μήνυμα που θέλει να μας περάσει το βιβλίο, αλλά και η παράσταση κατ' επέκτασιν, πρέπει να το βάλουμε καλά μέσα στο κεφάλι μας όλοι! Το επισημαίνει και ο συγγραφέας στο οπισθόφυλλο του βιβλίου! Οφείλουμε να δείξουμε στα παιδιά μας την ομορφιά που μας προσφέρει η ΕΙΡΗΝΗ, εκτός από την ασφάλεια και την γαλήνη! Ο πόλεμος μπορεί να νικηθεί αν όλοι αλλάξουμε στάση απέναντί του! Μπορεί να μην τον ζούμε εμείς οι ίδιοι άμεσα, υπάρχει όμως δίπλα μας! Τον συναντάμε στους δρόμους δεξιά και αριστερά! Τον βλέπουμε στην τηλεόραση!Τον ακούμε στα ραδιόφωνα! Είναι υπαρκτός όσο του δίνουμε τροφή!Ξέρω πως ακούγονται πολύ ιδεαλιστικά όλα αυτά! Ας σπείρουμε εμείς, όμως, αυτές τις σκέψεις στα παιδιά μας και το μέλλον όλου του κόσμου ίσως να γίνει καλύτερο!Γιατί όσο και να χώνεις το κεφάλι μέσα στη γη σαν την στρουθοκάμηλο, ο πόλεμος δεν θα αργήσει να χτυπήσει και την δική σου πόρτα κάποια στιγμή!Κανείς δεν ξέρει τι μέλλει γενέσθαι!
Παπαθεοδούλου

⇉Διάβασε εδώ τι έγραψε το blog Κάθε μέρα γονείς!!!⇇
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη και θεωρώ πως θα φανεί εκτός από χρήσιμο και πολύ διασκεδαστικό στο παιδί σου!Σε μαμαδογλυκοφιλώ!


You May Also Like

3 σχόλια

  1. Καλημέρα Εύη μου. Πράγματι παράσταση και βιβλίο είναι καταπληκτικά!! Σε ευχαριστώ πολύ για την αναφορά. Ανυπομονώ για την επόμενη σεζόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ ανυπομονώ Μάγδα μου! Με την βοήθεια σου ελπίζω να απολαύσουμε αρκετές!!Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή

My Insta Posts