Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

WELCOME MAY #ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΟ_ΣΤΕΦΑΝΙ

by - Πέμπτη, Μαΐου 04, 2017

Καλό μήνα φίλοι μου😊 Ο μήνας των λουλουδιών έφτασε και αυτό σημαίνει πως είμαστε μόλις μία ανάσα πριν το καλοκαίρι!Μπορεί να με βρήκε στο κρεβάτι με αμυγδαλίτιδα η δεύτερη μέρα του Μάη, ωστόσο, δεν το βάζω κάτω και είμαι εδώ να σου πω τα νέα μας!

Καλό μήνα!


Λίγο πριν αποχαιρετήσουμε τον Απρίλη απολαύσαμε μία βόλτα με το ιστιοπλοικό στην Αίγινα, ξεκουραστήκαμε το βράδυ και το επόμενο πρωί φύγαμε για το χωριό! Τέτοιες μέρες δεν είναι να τις περνάς στην πόλη! Βάλαμε δυο αλλαξιές σε μια βαλίτσα, πήραμε τα καπέλα και τις ζακέτες μας και βγήκαμε στο δρόμο για την εξοχή!

Happy May

Τον Μάιο τον υποδέχεσαι καλύτερα μέσα στο δάσος με το ποταμάκι και το εκκλησάκι του! Έτσι, ακριβώς τον υποδεχόμασταν εγώ και η οικογένειά μου πάντα παρέα με αγαπημένους φίλους στο δασύλλιο του χωριού μου, στην Γερακαρού! Στο τέλος της ημέρας ανάβαμε ένα κεράκι στο εκκλησάκι που έχτισε ο προπάππους μου ο Νικόλας και έτσι όμορφα ετοιμαζόμασταν να υποδεχτούμε το καλοκαιράκι! Έτσι και τώρα, με την οικογένειά μας με τον Δημήτρη συνήθως περνάμε αυτή την ημέρα στο δασάκι του χωριού του με τον Άγιο Δημήτριο δίπλα ακριβώς!

δασάκι

Τα παιδιά αγαπούν το μέρος αυτό και όποτε φτάνουμε στο χωριό μετά τον παππού τους θέλουν να επισκεφτούμε το εκκλησάκι! Ο μπαμπάς σε κάτι τέτοια χατίρι δεν χαλάει! Εγώ από την άλλη μπορεί να λατρεύω την φύση, να κάνω πικ νικ εκεί ή να πίνω καφέ ανάμεσα στις φυλλωσιές, με πιάνει όμως κάτι ρε παιδάκι μου! Λίγο οι αλλεργίες μου, λίγο η ζουζουνοφοβία μου (υπάρχει αυτή η λέξη?😏) λίγο ο φόβος για φίδια μέσα στην ερημιά, μια ανησυχία την έχω δεν μπορώ να πω! Νομίζω πως επάνω μου περπατούν χιλιάδες ζουζούνια και όλο ξύνομαι! (μπορείς να γελάσεις κάνοντας το εικόνα 😄)Τα παιδιά, όμως, δεν πτοούνται και είναι ικανά μέχρι και μέσα στο ποτάμι να πέσουν να μαζέψουν γυρίνους! 

Πρωτομαγιά

Happy May

Καλό μήνα

Δασύλλιο Αγίου Δημητρίου Αχινός

Το σημείο αυτό είναι ιδανικό για να απολαύσεις τον καφέ σου και να τρέξουν τα παιδιά  τριγύρω γνωρίζοντας καλύτερα την φύση! Μπορούν να μαζέψουν φύλλα από τα δέντρα ή από τα λουλούδια πάντα με την επίβλεψή σου, όμως, γιατί μπορεί κάποια να μην είναι τόσο φιλικά, βλ. τσουκνίδες! Αυτό που κάνουμε συνήθως είναι να βρέχουμε τα χέρια και τα πόδια μας στο ποταμάκι στο σημείο που σκάει πάνω στις πέτρες καθώς αλλάζει πορεία! Μας αρέσει η ορμή που έχει και φυσικά το γεγονός ότι πιτσιλιόμαστε κιόλας!😊

Πρωτομαγιά στο δάσος

Δασύλλιο Αγίου Δημητρίου

Την ημέρα της Πρωτομαγιάς πηγαίνουν οι χωριανοί και στήνουν γλέντι εκεί! Μεταφέρουν τραπέζια, καρέκλες και φαγητό μαγειρεμένο από το σπίτι ή ψήνουν εκείνη την ώρα! Κάποιες φορές υπάρχει και μουσική με παραδοσιακά τραγούδια της Ρούμελης! Για όποιον προλάβει υπάρχει ένα υπερυψωμένο χτιστό παγκάκι που μπορεί άνετα να καθίσει μια οικογένεια! Είναι μια ανάσα από το χωριό και είμαστε τυχεροί που το έχουμε στη διάθεσή μας! Οφείλουμε να το σεβόμαστε το δασάκι αυτό, να μην αφήνουμε τα σκουπίδια μας δεξιά και αριστερά και να μάθουμε και στα παιδιά μας να είναι εξίσου υπεύθυνα και συνεπή!

Πρωτομαγιά στο χωριό


Στο εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου που βρίσκεται εκεί μας είχε περάσει από το μυαλό η ιδέα να τελέσουμε το μυστήριο του γάμου μας! Επειδή, όμως, ήθελε πολύ δουλειά ο εξωτερικός χώρος αποφασίσαμε να το κάνουμε παραθαλάσσια στο παρεκκλήσι του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου! Πάντα ανάβουμε το κεράκι μας στον Άγιο αλλά λίγο πριν φύγουμε σβήνουμε τα κεριά μας μην τυχόν πάει κάτι στραβά μιας και όπως φαντάζεσαι δεν υπάρχει κάποιος εκεί συνέχεια!

Πρωτομαγιά


Από την ημέρα αυτήν δεν θα μπορούσε να λείπει το Πρωτομαγιάτικο στεφάνι μας! Προσπάθησα να φτιάξω ένα με ότι μπορούσε να μου δώσει ο κήπος μας! Έτσι με κλαδιά από δεντρολίβανο, έλατο και τα τριαντάφυλλα του παππού, που καλά κρατούν τόσα χρόνια, έφτιαξα ένα για το καλό της ημέρας!Το έδεσα πρόχειρα με σπάγκο και το στόλισα στο βρυσάκι της αυλής!

Πρωτομαγιά 2017

Πρωτομαγιά 2017

Πρωτομαγιά 2017

Είμαστε μια ανάσα από το καλοκαιράκι και χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί κοντεύει ο καιρός των καλοκαιρινών διακοπών! Ανυπομονώ για Χαλκιδική, για βόλτες με την αδερφούλα μου και τα ανιψάκια μου (ποια ανιψάκια δηλαδή αυτά έχουν γίνει ολόκληρα παιδιά και εγώ τα λέω ακόμα μωρά 😊👶), ποτά με τις φίλες μου και εξορμήσεις με τα μικρά όπου μας κάνει κέφι, για τις φετινές οικογενειακές μας διακοπές! Η ζωή είναι πολύ μικρή για να μην κάνεις αυτό που σε ευχαριστεί και σε γεμίζει! Δεν χρειάζεσαι χρήματα αλλά διάθεση και τρέλα! ✌😏
Καλό μήνα λοιπόν! Αν έχεις κάτι που σε ενοχλεί πάνω σου ή τριγύρω σου -ακόμα- και δεν το έχεις πάρει απόφαση να το αλλάξεις, ΚΑΝ'ΤΟ! Μην περιμένεις άλλο!Όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος! Μεγάλη αλήθεια αυτή!Σε αποχαιρετώ με την φωτογραφία που υποδέχτηκα τον Μάη στο Insta μου



Σε μαμαδογλυκοφιλώ!


You May Also Like

9 σχόλια

  1. ΅Εχεις προχωρήσει πολύ φίλη μου! Μιλάμε Θεά και σε φωτογραφίες και στυλ και ντύσιμο και όλα! Σου πάει η εξοχή έστω κι αν είσαι ζουζουνοφοβική, χεχε! Υπάρχει υπάρχει... κι εγώ είμαι! χεχε! Το μέρος ονειρεμένο και πραγματικά με χαρά να το επισκεφτούμε όλοι μαζί μια μέρα! Ονειρεμένο! Τα φιλιά μου και περαστικά!!! Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια ρε αγάπη!! Με κάνεις και αισθάνομαι πολύ όμορφα!!! Σας προσκαλούσε επισήμως από εδώ (αλλά και από κοντά) στο χωριό μας να περάσουμε σουπερ το καλοκαίρι!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  2. Τι όμορφες εικόνες! Και του χρόνου Εύη μου! Καλά η μικρή σου είναι όλα τα λεφτά! Τι χαμόγελο!
    Kathy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα μου σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!!!!!! Καλό μήνα να έχουμε και με το καλό το καλοκαιράκι!!!!!

      Διαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. Ελένη μου γλυκιά ευχαριστούμε πολύ πολύ! Και εσείς επίσης!!!!

      Διαγραφή
  4. τι όμορφες εικόνες γεμάτες αγάπη και αισιοδοξία;! Σε φιλώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλό μήνα αγαπημένη μου! Να πω ότι σε ζηλεψα; ναι θα το πω! Τέλειο μέρος, μακάρι να με ξεναγήσεις κάποια στιγμή...φιλάκια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

My Insta Posts