Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

Η ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΓΟΝΕΑ

by - Δευτέρα, Μαΐου 29, 2017

Τα μοναχικά μου βράδια στο σπίτι η καλύτερη συντροφιά για μένα είναι τα βιβλία μου! Αν δεν έχω οίστρο να γράψω στο blog ή κουράγιο να κάνω βόλτα στα blogs που μου αρέσουν, τότε θα ανοίξω ένα βιβλίο! Σπάνια ανοίγω την τηλεόραση, ή και να την ανοίξω συνήθως δεν παρακολουθώ! Ένα βιβλίο πάντα αποτελούσε την καλύτερη παρέα για μένα και πάντα μου άρεσε να διαβάζω την νύχτα! Ακόμα και στο Πανεπιστήμιο νύχτα διάβαζα! Συγκεντρωνόμουν καλύτερα!Σίγουρα θα υπάρχει μια καλή εξήγηση για αυτό.Τον τελευταίο καιρό έχω κολλήσει με τον Robin Sharma, έναν κορυφαίο -παγκοσμίως- σύμβουλο σε θέματα προσωπικής επιτυχίας και καλλιέργειας ηγετικών ικανοτήτων! Το βιβλίο του που θα σου δείξω σήμερα, όμως, ήταν αυτό που με καθήλωσε περισσότερο το τελευταίο διάστημα που άρχισα και πάλι να διαβάζω συστηματικά βιβλία προσωπικής ανάπτυξης και ολοκλήρωσης!

Εκδόσεις Διόπτρα

Η Σοφία του Γονέα αποτελεί ένα βιβλίο που κάθε γονιός θα ήθελε να το διαβάσει πιστεύω! Συνήθως τέτοιου είδους βιβλία, εκπαίδευσης γονέων έτσι τα λέω εγώ, είναι απόλυτα και αρκετά ενοχικά! Αυτό το βιβλίο δεν έχει να κάνει με λάθος ή σωστό, δεν σου κάνει υποδείξεις ούτε σου προκαλεί άγχος! Αυτό το βιβλίο είναι εδώ για να σε βοηθήσει να γίνεις καλύτερος γονιός όχι μόνο για το παιδί σου, αλλά κυρίως για εσένα! Είναι εδώ για να σε βοηθήσει να είσαι ευτυχισμένος, παρών ψυχή τε και σώματι στην οικογένειά σου! Είναι εδώ για να σου κάνει την ζωή σου ως γονιός πιο εύκολη, πιο ποιοτική και πιο ουσιαστική!


" Αν μπορουσα να ζήσω τη #ζωή μου απο την αρχή, θα χαλάρωνα περισσότερο. Θα ήμουν πιο απερίσκεπτη .. θα ανέβαινα σε περισσότερα #βουνά, θα κολυμπούσα σε περισσότερα #ποτάμια και θα έβλεπα περισσότερα #ηλιοβασιλεματα. Θα είχα περισσότερα πραγματικά προβλήματα και λιγότερα πλασματικά ...... θα προσπαθούσα να ζω μονο σπουδαίες #στιγμες, τη μια μετα την αλλη. Και θα μάζευα περισσότερες μαργαρίτες.." Ναντιν Στερ 89 ετών.... -------🤔🤔------💭💭💭------ Απόσπασμα απο το #βιβλιο #ησοφιατουγονεα του @robinsharma απο την @dioptrabooks 📚📚📚 Πέτρα γούρι απο την φιλη μου @lts_chloro 💜✨💜✨💜✨💜 #mamasnpapas💜💜 #bedtime #alwaysreadbeforebed #bedtimestories #bookstagram #bookstories #reading #blogger #bloggingmom #bloggergram #bloggerslife #bloggingyourway
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mama's 'n' Papa's🦄 (@mamas_n_papas.gr) στις


Διαβάζοντάς το ανακάλυψα πως πολλές αλήθειες από όσες μοιράζεται μαζί μας ο μοναχός, τέως μεγαλοδικηγόρος με γνωστή καριέρα και πολυτάραχη προσωπική ζωή, τις γνωρίζω ήδη καλά εδώ και χρόνια! Είναι η φιλοσοφία της ζωής που ανέπτυξα στα 22 χρόνια της ζωής μου, διαβάζοντας πολλά παρόμοια βιβλία προσωπικής ανάπτυξης, ωστόσο στην πορεία κάπου χάθηκα!Τα έχω καλά κρυμμένα μέσα μου όμως αυτά τα μυστικά, πολύ βαθιά, και να που ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να τα βγάλω επιτέλους ξανά στην επιφάνεια!

Θα σου πω την πρώτη σκέψη που μου έρχεται στο μυαλό όταν βλέπω αυτό το βιβλίο..

Μην αφήνεις τίποτα για αύριο εφόσον μπορείς να το κάνεις σήμερα!Όταν είμαστε νέοι και έχουμε όλη την ζωή μπροστά μας έχουμε την τάση να αναβάλλουμε..Λέμε: Του χρόνου θα περνώ περισσότερη ώρα με τα παιδιά μου και θα διαβάσω τα σπουδαιότερα έργα λογοτεχνίας. Του χρόνου θα δω περισσότερα ηλιοβασιλέματα και θα δημιουργήσω καλύτερες φιλίες..Του χρόνου, όμως, γιατί τώρα έχω άλλα πράγματα να κάνω!

Robin Sharma

Μέγα λάθος! Του χρόνου δεν ξέρεις καν αν θα ζεις! Του χρόνου δεν ξέρεις καν σε τι φάση θα είναι τα παιδιά σου! Του χρόνου ο σύζυγός σου ίσως να έχει βαρεθεί να ακούει την γκρίνια σου! Του χρόνου ίσως να έχεις άλλα ενδιαφέροντα, τα οποία πάλι θα αναβάλλεις για χίλιους δύο λόγους που πιστεύεις πως θα είναι σημαντικά..Του χρόνου τίποτα δεν θα είναι το ίδιο..Ούτε η ζωή σου, ούτε οι υποχρεώσεις σου ούτε οι άνθρωποι γύρω σου!

Κάτι άλλο που θέλω να μοιραστώ μαζί σου από το βιβλίο που έκανα κτήμα μου πια, είναι τα λόγια του Ρόμπερτ Λούις Στίβενσον! 
Τα ωραιότερα πράγματα είναι τα εγγύτερα: η ανάσα στα ρουθούνια σου, το φως στα μάτια σου, τα λουλούδια στα πόδια σου, τα καθήκοντα της στιγμής, το μονοπάτι της αρετής που ανοίγεται μπροστά σου..Μην προσπαθείς να πιάσεις τα άστρα, αλλά να εκτελείς τα απλά, κοινά έργα της ζωής καθώς αυτά προκύπτουν, βέβαιος ότι τα καθημερινά καθήκοντα και ο άρτος ο επιούσιος είναι τα γλυκύτερα πράγματα στην ζωή.

Πόσο πολύ το ξεχνάμε αυτό? Ξεχνάμε πως τα απλά καμιά φορά είναι και τα πιο ωραία, τα πιο ουσιαστικά! Κοιτάμε να εντυπωσιάζουμε τα παιδιά μας με φανταχτερά παιχνίδια και εξόδους στα τεράστια Λούνα Πάρκ ή στους πιο φινετσάτους παιδότοπους, ενώ μια απλή βόλτα στην ακρογιαλιά ή ένα πικ νικ με φίλους θα τους ευχαριστούσε ίσως περισσότερο! Και μετά γκρινιάζουμε γιατί τα παιδιά μας συμπεριφέρονται αχάριστα ή σαν κακομαθημένα!.. Στο τελευταίο πικ νικ που κάναμε με οικογένειες φίλων  οφείλω να σου πω ότι τα παιδιά μου δεν ακούστηκαν, ευχαριστήθηκαν φύση και   καθαρό αέρα και παιχνίδι μέσα στο δάσος! Στον γυρισμό στο σπίτι τους ρώτησα τι θα προτιμούσαν.. Βόλτα στα μαγαζιά στα ψώνια ή πικ νικ στο δάσος? Η απάντηση που πήρα ήταν το πικ νικ παρέα με φίλους!..

Το βασικό μήνυμα, ή τουλάχιστον αυτό που εισέπραξα εγώ είναι πως ο γονιός πρέπει πρωτίστως να τα έχει καλά με τον εαυτό του! Να είναι ο ίδιος ευτυχισμένος για να κάνει και τα παιδιά του ευτυχισμένα! Να ζει ο ίδιος ποιοτικά για να ζήσουν το ίδιο και τα παιδιά του! Να κοιτά την θετική πλευρά των πραγμάτων και αυτή να υποδεικνύει στα παιδιά του! Ο Γκράχαμ Μπελ είπε:

Όταν μία πόρτα κλείνει, ανοίγει μια άλλη! Συχνά, όμως, μένουμε προσκολλημένοι με τόση πικρία στην πόρτα που έκλεισε, ώστε δεν βλέπουμε εκείνη που άνοιξε.''

Αρχή όλων των σχέσεων και ειδικά αυτής με τα παιδιά μας είναι η ΑΓΑΠΗ! Παιδί που λαμβάνει αγάπη είναι ευτυχισμένο! Παιδί που μεγαλώνει με γονιό που ζει και απολαμβάνει την κάθε στιγμή, ακόμα και εκείνη την πιο δύσκολη, είναι ευτυχισμένο! Παιδί που βλέπει τον γονέα του να παραδέχεται τα λάθη του και να προχωράει παρακάτω πιστεύει πιο πολύ στον εαυτό του! Είμαστε οι καθρέπτες των παιδιών μας! Πρέπει να φροντίσουμε πολύ καλά τους εαυτούς μας και έπειτα τα παιδιά μας! 

Η Αρχή της Αφθονίας μου έμαθε πολλά αλλά και οι υπόλοιπες 5 αρχές που μοιράζεται μαζί μας ο μοναχός! Αλλιώς τα είχα στο μυαλό μου τα πράγματα και αλλιώς τελικά είναι! Όσο περισσότερο δίνεις σε αυτήν τη ζωή τόσο περισσότερο παίρνεις πίσω! Μην το σκεφτείς έχοντας κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό σου αυτό, αλλά προσπάθησε να το δεις συγκεντρωτικά ως τώρα, συνολικά! Σημείωσα πολύ προσεκτικά τις σοφίες που κρύβονται μέσα σε αυτό το βιβλίο, από τους Σοφούς της Σιβάνα! (Σιβάνα = όαση διαφώτισης). 

Τα υπόλοιπα θα σε αφήσω να τα ανακαλύψεις μόνη-ος σου! Είναι ένα βιβλίο που θα σε βοηθήσει! Είναι το τέλειο δώρο για τον άντρα σου, για την αδερφή σου που έχει πελαγώσει, για την φίλη σου που θα γίνει σύντομα μητέρα, για την κοπέλα εκείνη που συναντάς κάθε μέρα στο δρόμο αργά την νύχτα κουβαλώντας εκατό πράγματα στα χέρια της και σέρνοντας το μικρό πιτσιρίκι της που γκρινιάζει από τη νύστα! Κανένας δεν γεννήθηκε γονιός! Κανένας από εμάς που γίναμε γονείς δεν είναι τέλειος! Όλοι θέλουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας αλλά και για τους εαυτούς μας!Απλά κάποιες φορές χρειαζόμαστε κάποιον να μας κάνει αυτό το ''πατ-πατ'' στον ώμο, να μας πει πως μας καταλαβαίνει και πως θα τα καταφέρουμε! Όλοι χάνουμε τον δρόμο μας καμιά φορά! Τον ξαναβρίσκουμε όμως είμαι σίγουρη!
Τον συγγραφέα αυτόν τον αγαπώ! Υπόσχομαι να σου μιλήσω για όλα τα βιβλία του που θα περάσουν από τα χέρια μου! Κυκλοφορούν όλα από τις Εκδόσεις Διόπτρα και μπορείς να τα αγοράσεις από εδώ!
Εδώ [Η Σοφία του Ηγέτη] μπορείς να διαβάσεις το προηγούμενο βιβλίο του που ολοκλήρωσα πριν από λίγες ημέρες!
Σε μαμαδογλυκοφιλώ!


You May Also Like

3 σχόλια

 1. Nομιζω οτι με επεισες να το διαβασω τουτο το βιβλιο...Το εχω αναγκη!Ευχαριστω Ευη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Να το διαβάσεις Σοφία! Δεν ανεβάζω ποτέ τυχαία βιβλία στην στήλη αυτή! Θα σου κάνει καλό αυτό το βιβλίο!!

   Διαγραφή
 2. Νομίζω πώς κι εγώ έχω ανάγκη ένα τέτοιο βιβλίο φίλη μου!!! Σημειώνεται... Με συγκίνησες ξέρεις.... φιλάκια

  ΑπάντησηΔιαγραφή

My Insta Posts