Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

ΡΑΦΗΝΑ, ΕΝΑ FAMILY FRIENDLY ΜΕΡΟΣ

by - Δευτέρα, Μαΐου 08, 2017

Η Ραφήνα είναι ένα μέρος που μας αρέσει πολύ να επισκεπτόμαστε με τον Δημήτρη και τα παιδιά, όχι μόνο τους θερινούς μήνες! Είναι αγαπημένη μας Κυριακάτικη βόλτα χειμώνα - καλοκαίρι για πολλούς και διάφορους λόγους! Άλλωστε στην Ελλάδα είμαστε πολύ προνομιούχοι όσον αφορά το κλίμα και τις ιδανικές θερμοκρασίες, πλην κάποιων εξαιρέσεων! Σήμερα, λοιπόν, θα σας πάρω μαζί μου μία βόλτα στη Ραφήνα!

Πάμε βόλτα στη Ραφήνα

Αν έχεις διαβάσει την ABOUT page μου ίσως να έχεις προσέξει πως μένουμε στα Νότια Προάστια Αττικής! Η επιλογή του μέρους αυτού δεν είναι τυχαία, μιας και αγαπάμε την θάλασσα και θέλουμε να την βλέπουμε και να την μυρίζουμε! Η Ραφήνα είναι ένας προορισμός αγαπημένος για βόλτα χειμώνα καλοκαίρι γιατί κυρίως είναι παραθαλάσσιο μέρος και ας βρίσκετε από την άλλη πλευρά του λεκανοπεδίου! Έχει όμως, ακόμη περισσότερα χαρακτηριστικά για τα οποία την προτιμούμε!

Άγιος Νικόλαος

Άγιος Νικόλαος Ραφήνα

Αρχικά θα σου πω για το λιμάνι της και την πλατεία πάνω από αυτό με τις καφετέριες και τις οικογενειακές ταβέρνες, όπου μπορείς να φας ψαράκι με την ησυχία σου! Η πλατεία αυτή έχει ένα τεράστιο πλακόστρωτο όπου μπορούν τα πιτσιρίκια να κάνουν ποδήλατα ή να τρέξουν χωρίς να έχεις κανένα φόβο από αυτοκίνητα! Εκεί ακριβώς βρίσκεται και η ταβέρνα- εστιατόριο που απολαμβάνουμε την γαριδομακαρονάδα μας και πολλές λιχουδιές ακόμη που αρέσουν στα μικρά! Στο υψωματάκι αριστερά του λιμανιού δεσπόζει το μικρό και ολόλευκο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου το οποίο συνηθίζουμε να επισκεπτόμαστε για να ανάψουμε κεράκι, να αγναντέψουμε, να κυνηγήσουμε περιστέρια να τα ταΐσουμε ψωμάκι και τέλος να φωτογραφηθούμε όσο θέλουμε! Στο σημείο αυτό πάντα υπάρχει κόσμος που ρεμβάζει χειμώνα-καλοκαίρι την υπέροχη θέα της Εύβοιας και του Ευβοϊκού Κόλπου!

'Αγιος Νικόλας Ραφήνα

Δεύτερο αγαπημένο σημείο της Ραφήνας είναι ο χώρος του Δημοτικού Κολυμβητηρίου! Ένας καταπράσινος χώρος γεμάτος λουλούδια, γκαζόν και ένα σκηνικό βγαλμένο μέσα από camping! Από όσο έμαθα παλιότερα ο χώρος φιλοξενούσε κατασκηνωτές με μεγάλη επιτυχία και είχε ιδιαίτερη ζήτηση! Τώρα εκεί φιλοξενείται το δημοτικό κολυμβητήριο, ωστόσο υπάρχει χώρος που μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου με μια ωραία προσεγμένη παιδική χαρά με δάπεδο ασφαλείας, όπου δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς απολύτως! Διαθέτει πισίνα με συνδρομή μέλους και από όσο είδα αρκετά παιδιά την απολαμβάνουν τα Σαββατοκύριακα και οι γονείς ακριβώς μπροστά τους απολαμβάνουν τον καφέ τους!

Ραφήνα πάμε βόλτα

Ραφήνα

Δημοτικό Κολυμβητήριο

Πρόσεξα ότι υπάρχει ξεχωριστός χώρος που χρησιμοποιείται από γνωστή εταιρεία για εκδηλώσεις, παιδικά πάρτι, γάμους και βαφτίσεις! Στην διάθεση του χώρου αυτού υπάρχει μια χωμάτινη έκταση όπου καταστρώνονται παιδικά ομαδικά παιχνίδια, αναρρίχηση και γήπεδο tennis! Εμείς μάλιστα πετύχαμε παιδικό party μία ημέρα που το επισκεφτήκαμε και η οργάνωση μου φάνηκε άψογη! Ωστόσο, ο υπόλοιπος χώρος με το συντριβάνι, τα λουλούδια και τα σπιτάκια που θυμίζουν safary-camping  style ήταν κάτι που μας έκανε να νιώσουμε πολύ όμορφα!

Δημοτικό Κολυμβητήριο

Δημοτικό Κολυμβητήριο

Δημοτικό Κολυβητήριο

Η Αττική έχει πολλές γωνιές όμορφες και προσεγμένες που μπορείς να επισκεφτείς! Έχει ανθρώπους που νοιάζονται για τα καταστήματά τους και τους πελάτες που καλούνται να εξυπηρετήσουν! Μπορεί σαν λαός να έχουμε αρκετά αρνητικά στοιχεία αλλά τα θετικά μας δεν τα συναντάς εύκολα στο εξωτερικό! Έχουμε χαμόγελο, είμαστε εγκάρδιοι και χαιρόμαστε να ικανοποιούμε τους συνανθρώπους μας! Εξαιρέσεις υπάρχουν παντού αλλά εγώ τείνω να μην τις κοιτώ!

Αν είσαι κάτοικος Αττικής σίγουρα θα έχεις περάσει από εκεί να πάρεις κάποιο καράβι που θα σε πάει στο νησί που διάλεξες να κάνεις διακοπές, ή να κάνεις βόλτα για φαγητό ή καφέ με παρέα! Εμάς μας μένει να δοκιμάσουμε την θάλασσα της Ραφήνας, τότε θα έχουμε έναν ακόμη λόγο να την επισκεπτόμαστε!
Σε μααμδογλυκοφιλώ!

You May Also Like

8 σχόλια

  1. Τώρα αν σου πω ότι Ραφήνα δεν έχω πάει σχεδόν ποτέ!Ή έχω πάει και δεν θυμάμαι. Ισως μόνο μία φορά για να πάρουμε το πλοίο. Ωστόσο το μέρος που μας έδειξες ήταν πολύ όμορφο! Θα μπει στα πλάνα μας!!! Φιλάκια όμορφη! Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλοκαιριασε μου φαινεται για τα καλα...καιρος για εξορμήσεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Την επόμενη φορά να πάτε και στο Magic Garden, να δειτε τ αθεραπευτικα αλογάκια, είναι υπέροχο μέρος για καφέ και θα αρέσει πολύ στα παιδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΩΩ! Ευχαριστούμε πολύ Έλενα!!!!!! Δεν το ξέρω αυτό το μέρος! Θα το επισκεφτούμε όμως σίγουρα!

      Διαγραφή

My Insta Posts