Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

SAILING TO AEGINA ISLAND

by - Τετάρτη, Μαΐου 03, 2017

Καμιά φορά αρκεί ένα απλό τηλεφώνημα ενός φίλου που θα σε ξεσηκώσει την ημέρα εκείνη που σκεφτόσουν να μην κάνεις απολύτως τίποτα και να αράξεις στο σπίτι μαζί με τα παιδιά! Όταν πρόκειται για θάλασσα, όμως, και σκάφος εμείς δεν λέμε ποτέ όχι ούτε και τα πιτσιρίκια μας, τα οποία είναι μαθημένα από τους πρώτους μήνες της ζωής τους να βρίσκονται τους καλοκαιρινούς μήνες, κυρίως, πάνω στο φουσκωτό μας και να απολαμβάνουν παραλίες που δεν τους ενοχλεί κανείς!Έτσι το Σάββατο ζήσαμε την πρώτη μας οικογενειακή εμπειρία στο ιστιοπλοϊκό του καλύτερου φίλου του μπαμπά μας και περάσαμε μία ολόκληρη μέρα πάνω σε αυτό!

ιστιοπλοία

Η αλήθεια είναι πως ο Δημήτρης ήταν από πάντα άνθρωπος της ταχύτητας! Το ιστιοπλοϊκό δεν είναι κάτι που τον γοητεύει γιατί πολύ απλά δεν είναι γρήγορο, σε αντίθεση με το φουσκωτό μας! Ωστόσο, σαν γνήσιο ψαράκι και λάτρης της θάλασσας δεν λέει ποτέ όχι όταν ο φίλος του τον καλεί σε μια τέτοια εξόρμηση!Προορισμός μας αυτήν τη φορά το νησί της Αίγινας!

ιστιοπλοία με τα παιδιά

Το ταξίδι μας με το ιστιοπλοϊκό ήταν σκέτη απόλαυση! Ο Ντίνος μάθαινε τα κόλπα του καπετάνιου ενώ η Stacy δεν σταματούσε να τρώει τα αγαπημένα της μπισκότα και να ατενίζει το πέλαγος! Είχε πολύ πλάκα με το ροζ καπέλο της και εγώ με την σειρά μου δεν σταμάτησα να την βγάζω φωτογραφίες! Ο καιρός ήταν με το μέρος μας και η θερμοκρασία αρκετά υψηλή ώστε να μην χρειαζόμαστε ζακέτα! Το απογευματάκι σαν έπεσε ο ήλιος μόνο ντυθήκαμε καλά!

sailing
Με μπισκότα στα χείλη
sailing to aegina

Παρέα μας είχαμε την πανέμορφη Αλίσα, ένα υπέροχο Γερμανικό Ποιμενικό, αφοσιωμένη στον καπετάνιο της και απόλυτα υπάκουη! Υπέροχη παρέα και για τα μικρά που δεν σταμάτησα να την χαϊδεύουν και να παίζουν μαζί της! Την είχαμε μαζί μας και το Πάσχα στο χωριό οπότε τα μικρά ήταν ήδη εξοικειωμένα μαζί της! Βλέπω πως επιθυμούν ένα κατοικίδιο ζωάκι, περισσότερο ο Ντίνος βασικά! Του αρέσει να την φροντίζει, να την πηγαίνει βόλτα και να της δίνει νερό! Του αρέσει και να την ζαλίζει επίσης λέγοντάς της ''Αλίσα, κάτω!'' , ''Αλίσα, ξάπλωσε'' και τα λοιπά! Ωστόσο, γνωρίζω πολύ καλά πως ένα κατοικίδιο είναι ακριβώς σαν να έχεις ένα ακόμα παιδί μέσα στο σπίτι και πως έχει και αυτό τις απαιτήσεις του!Εμβόλια, βόλτα, φαγητό, μπάνιο! Προς το παρόν δεν έχω το κουράγιο να κάνουμε αυτό το βήμα! Ίσως στο απώτερο μέλλον!




sailing to aegina

Ξεκινήσαμε από το λιμάνι του Πειραιά και φτάσαμε στην Αγία Μαρίνα της Αίγινας μετά από 3 ώρες σχεδόν! Η πορεία μας ήταν σταθερή και χωρίς αναταράξεις όπως λέγαμε με τα μικρά συνέχεια και γελούσαμε! Το ταξίδι που σου προσφέρει το ιστιοπλοϊκό είναι τόσο ήρεμο, ειδικά όταν δεν έχει μποφόρ, προβατάκια αλλιώς!😅 Με το φουσκωτό είχαμε συνηθίσει τις αναταράξεις και αυτή την φορά έκανε εντύπωση στον Ντίνο που καταλαβαίνει περισσότερα από την μικρή! Με το φουσκωτό την ίδια απόσταση θα την είχαμε κάνει μέσα σε είκοσι λεπτά! Αυτή η καθυστέρηση, όμως, έχει την δική της μαγεία και χαίρομαι πολύ που ζήσαμε ΚΑΙ αυτή την εμπειρία μαζί με τα παιδιά!


sailing with the kids






Το χωριό της Αγίας Μαρίνας ήσυχο, με νόστιμο φαγητό και ομορφιά ενός Ελληνικού νησιού! Γεμάτο όμορφα λουλούδια, σοκάκια με σουβενίρ και ανθρώπους καλοσυνάτους! Αφού φάγαμε ψαράκι και διάφορα θαλασσινά πήραμε τον ανήφορο στα στενά με ένα παγωτό στο χέρι! Ταράξαμε λιγάκι την ησυχία του μέρους αλλά ευτυχώς οι κάτοικοι το διασκέδαζαν και αυτοί μαζί μας!


Αίγινα


Αίγινα


Αίγινα

Αίγινα

Αίγινα

Aegina

Νομίζω πως αυτή την εμπειρία θα την ξαναζήσουμε σύντομα μιας και όλοι μας περάσαμε πολύ καλά! Την επόμενη φορά θα φτάσουμε σε άλλο σημείο του νησιού, ίσως επισκεφτούμε τον Ναό της Αφαίας αλλά και το μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου! Θέλω, επίσης, πολύ να κάνουμε βόλτα με άμαξα μέσα στο χωριό! Για τον λόγο αυτό, δεσμεύομαι να επανέλθω και με άλλες αναρτήσεις από τις εξορμήσεις μας εκεί!
Στο ταξίδι αυτό είχα την ευκαιρία να καθίσω μπροστά στην πλώρη και να χαζεύω μόνη μου για πολλή ώρα όσο πορευόμασταν! Το μυαλό μου δεν σταμάτησε να σκέφτεται, να ονειρεύεται και να κάνει σχέδια για το καλοκαίρι!Την στιγμή, λοιπόν, που χάζευα μόνη μου αποθανάτισε ο καπετάνιος και έβαλα τα γέλια!Ήταν σίγουρα μία πολύ ευτυχισμένη στιγμή!


Κάθομαι και σκέφτομαι ώρες ώρες τι ειναι η ζωή.. θα μου πεις ok πολυ πρωτότυπο αυτο που σκεφτεσαι.. Λενε πως η ζωή ειναι #στιγμές.. Οι μικρές εκείνες που σε κάνουν και γεμίζεις τις μπαταρίες σου ώστε να συνεχίσεις να ζεις.. ⭐️Οι μικρές ανάσες μας⭐️ Η ζωή τα τελευταία χρονια με δοκιμάζει απίστευτα 💥 Δοκιμάζει τις αντοχές μου, τα πρέπει μου, τα όρια μου, τις ανάγκες μου, τις πεποιθήσεις🙁 Όχι, δεν ειναι ολα ρόδινα ουτε χαρούμενα ουτε μοναδικά.. Όλοι εχουμε #baddays και μάλιστα πολλές, αδιαμφισβήτητα ! Το ζήτημα ειναι αυτες οι #ασχημες μερες τι θα σου προσφέρουν! Θα το πάρεις το μάθημα η θα πεις πάει πέρασε πάνε για αλλα? Η ζωή μου ειναι μερες γεμάτες στιγμές λοιπόν! Στιγμές που η μου κόβουν την ανάσα η μου κόβονται τα πόδια απο την τρομάρα!..🙂🙃 Η στιγμη αυτή της φωτογραφίας ειναι μια ευτυχισμένη μου στιγμη ασυζητητί για πολλούς και διάφορους λόγους! Αλλα κυρίως για το φιλί που κέρδισα μετα απο την στιγμη αυτη❤ #daysofourlives #familylife #mamasnpapasgr #mamasnpapas💜💜 #momblogging #bloggergram #bloggerslove #bloggerslife #momblogger #momblogging #familygoals #sailing #sailingaway
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mama's 'n' Papa's🦄 (@mamas_n_papas.gr) στις

Θα κλείσω με αυτή την φωτογραφία των παιδιών μας που τους βγήκε τόσο αυθόρμητα όταν τους είπα να τους βγάλω μια φωτογραφία μαζί και θα ευχηθώ να είναι τόσο αγαπημένοι μεταξύ τους για πάντα!


Αγία Μαρίνα

Επιστρέφω σύντομα με το Πρωτομαγιάτικο στεφάνι μας!
Σε μαμαδογλυκοφιλώ!

⛵ Skolarikos Maritime Bureau ⛵



You May Also Like

9 σχόλια

  1. πολύ ομορφες εικονες Ευη μου!! Εχει τυχει κι εγω να παω βολτα με τετοιο ιστιοφορο και το λατρεψα!! ποσο μεγάλωσαν τα ζουζουνια σου!!! πολλα πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως μεγάλωσαν πολύ! Βασικά μεγαλώνουν τόσο γρήγορα που δεν τους προλαβαίνω πια!Καλημέρα Ελπίδα μου!

      Διαγραφή
  2. χμμ.... με κοτερο δεν εχω παει ποτε βολτα με τα μικρα. οποτε δε ξερω πως θα αντιδρουσαν! αλλα παντα υπαρχει η πρωτη στιγμη! θα λεω κιολας... Εχω και κοτερο, παμε μια βολτα???
    Οσο για την Αιγινα, λατρεμένο νησι αλλα εχω να παω χρονια. Με ξεσηκωσες πρωι πρωι... θελω διακοπες λεμε! ανυπομωνω να δω και αλλες αποδρασεις σας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Ζίνα μου και εγώ ανυπομονώ και για άλλες αποδράσεις μας αλλά δεν το βλέπω ακόμα ! Ο μπαμπάς μας τρέχει και δεν φτάνει!!! Περιμένουμε τον Ιούλιο!!!!!!!!! αχαχ..όσο για την φράση έωχ και κότερο πάμε μια βόλτα, έκλαψΑ πραγματικά!!!!!!!!!!! Καλημερούδια!!!!!

      Διαγραφή
  3. Απόλαυσα τις φωτογραφίες στο instagram και πολύ σας χάρηκα! Αχχ με ξεσήκωσες για τα καλά! Αργεί ακόμα το καλοκαίρι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχαχα...Κωνσταντίνα!!!!!!! Πολύ μου άρεσε το σχόλιό σου!!!!!!! Καλημέρα!!!!!!!!
      Υ.γ. Και εγώ θέλω διακοπές!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή

My Insta Posts