Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

Ο ΠΙΚΟ ΚΑΙ Η ΛΟΛΑ

by - Παρασκευή, Νοεμβρίου 24, 2017

Μια από τις αγαπημένες σειρές της μικρής μου είναι τα βιβλία της σειράς Πίκο και Λόλα! Οι Εκδόσεις Μεταίχμιο και η Λίνα Σωτηροπούλου κυκλοφόρησαν πρόσφατα τέσσερις υπέροχες ιστορίες με δυο γλυκά ζωάκια να κρατούν συντροφιά τα μικρά μας πιτσιρίκια τα ήσυχα απογεύματα που περνάμε παρέα στο σπίτι!Ο Πίκο και η Λόλα έχουν πάει παντού μαζί μας, από το πάρκο μέχρι το super market και από το γυμναστήριο μέχρι το μετρό! Σήμερα σου μιλώ για τις δύο από τις τέσσερις ιστορίες που κυκλοφορούν!


Εκδόσεις Μεταίχμιο

Πίκο και Λόλα- Τα Γενέθλια


Εκδόσεις Μεταίχμιο

Η Λόλα είναι σκανταλιάρα και τρελαίνεται για πάρτι όπως ακριβώς και η μικρή μου- ποιο παιδάκι άλλωστε δεν-! Η μικρή αυτή κουνελίτσα θέλει να γιορτάζει καθημερινά τα γενέθλιά της και αποφασίζει να το ανακοινώσει και στους φίλους της! Οι φίλοι της, φυσικά, τρελαίνονται με την ιδέα μιας και κάθε μέρα θα τρώνε τούρτα, θα διασκεδάζουν και θα χαίρονται! Ο Πίκο, μιας και είναι πιο σοφός και προσγειωμένος, ξέρει πως η Λόλα θα κουραστεί κάποια στιγμή! Ωστόσο, την στηρίζει στην απόφασή της αυτή και στέκεται σαν ένας σωστός φίλος στο πλευρό της!~


Εκδόσεις Μεταίχμιο


Πίκο και Λόλα- Ταξίδι στο Φεγγάρι


Εκδόσεις Μεταίχμιο

Η Λόλα θέλει να ταξιδέψει στο φεγγάρι! Δεν ξέρει πως αλλά είναι σίγουρη πως αυτή και ο φίλος της θα βρουν τη λύση! Μέχρι να γίνει αυτό ξαπλώνουν πλάι πλάι στο γρασίδι, κλείνουν τα μάτια τους και ονειρεύονται πως είναι ήδη εκεί!Λες να πήγαν όντως τελικά στο φεγγάρι, αναρωτιόμαστε! Μα ναι! Σίγουρα πήγαν! Αφού έχουν αστερόσκονη παντού πάνω τους!

Τη συγγραφέα του βιβλίου, την Λίνα Σωτηροπούλου, είχα την τιμή να την γνωρίσω δια ζώσης σε μία όμορφη συνάντηση που ετοίμασε το Μεταίχμιο στον Πολυχώρο για εμάς τους συνεργάτες του! Το χιούμορ της είναι μοναδικό και η ευαισθησία στοιχείο του χαρακτήρα της !Φαίνεται να έχει μπει για τα καλά στην ψυχοσύνθεση των παιδιών, για αυτό άλλωστε βάζει τον έναν από τους δύο πρωταγωνιστές να ονειρεύονται κάθε μέρα γενέθλια και πάρτι!😉😊

Λίγα λόγια για τη σειρά:

Μια σειρά με διασκεδαστικές ιστορίες γραμμένες σε απλά και λιτά στιχάκια, μέσα από τις οποίες ξεδιπλώνεται ένας χρωματιστός, μαγικός κόσμος. Πρωταγωνιστές του ο Πίκο και η Λόλα, δυο διαφορετικοί αλλά αχώριστοι φίλοι, που με τις περιπέτειες τους βοηθούν τα παιδιά να αντιληφθούν πρώτες έννοιες όπως η φιλία, η αποδοχή και η συνεργασία, και να αναπτύξουν τη φαντασία τους.

Χάρισε την στο παιδί σου αυτές τις γιορτές και πέρασε μαζί του ποιοτικό χρόνο δημιουργώντας όμορφες στιγμές!
Σε μαμαδογλυκοφιλώ!You May Also Like

0 σχόλια

My Insta Posts