Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΑ ΑΝ ΗΜΟΥΝ Ο ΑΙ ΒΑΣΙΛΗΣ - BOOKREVIEW & GIVEAWAY

by - Κυριακή, Δεκεμβρίου 10, 2017

Το βιβλίο για το οποίο θα σου μιλήσω σήμερα είμαι πολύ χαρούμενη που το έχω στα χέρια μου και στη διάθεσή μας!Είναι ένα βιβλίο κατάλληλο και για μικρά παιδιά αλλά και για μεγάλα οποιασδήποτε ηλικίας! Άλλωστε ένα καλό παιδικό βιβλίο πάντα έχει κάτι να πει και σε έναν ενήλικα, γιατί όλοι έχουμε καλά φυλαγμένο το παιδί που ήμασταν στα πιο τρυφερά χρόνια της ζωής μας! Εν όψη Χριστουγέννων, λοιπόν, διαβάσαμε το υπέροχο βιβλίο της Τατιάνας Ζωγράφου, Τι θα έκανα αν ήμουν ο Άι Βασίλης, και βυθιστήκαμε σε σκέψεις!

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΛΕΝΤΗ

Αρχικά, θέλω να σου πω πως η χαρά μου είναι διπλή, μιας και από σήμερα θα φιλοξενώ και τα παιδικά βιβλία του Εκδοτικού Οίκου Καλέντη στη στήλη μου Παιδικό Βιβλίο, ο οποίος είναι στο μυαλό μου συνδεδεμένος με το καλό παιδικό βιβλίο! Χαίρομαι πολύ που εγκαινιάζω την συνεργασία μας με αυτό το υπέροχο βιβλίο, με τα τόσα σημαντικά μηνύματα μέσα!


Ο Άγης και η Λεωνή είναι δύο παιδιά με ενσυναίσθηση και τρομερή ευαισθησία!Σκέφτονται τι θα έκαναν αν ήταν ο Άι Βασίλης και πως θα αντιμετώπιζαν τις καταστάσεις που θα συναντούσαν γύρω τους, στα στρατόπεδα, στα νοσοκομεία, στο Κοινοβούλιο, στα σχολεία! Ο Άγης και η Λεωνή σκέφτονται παραπέρα από την υλική διάσταση των δώρων και την παροδικότητα των ημερών αυτών! Πιστεύουν ακράδαντα πως δεν ονειρεύονται όλα τα παιδιά παιχνίδια και ηλεκτρονικά! Υπάρχουν ψυχές που ονειρεύονται ειρήνη τα Χριστούγεννα, λιγότερη μόλυνση, περισσότερη καθαρότητα και αλήθεια στον κόσμο και ενήλικες που ακούν τους μικρούς περισσότερο από τον ίδιο τους τον εαυτό! Γιατί τα παιδιά έχουν καθαρή συνείδηση και πολλές φορές βλέπουν καλύτερα με τα μάτια της ψυχής τους! Τα παιδιά δεν τα ξεγελά κανείς και δεν μένουν μόνο στο περιτύλιγμα! Ή τουλάχιστον όχι πια, τα παιδιά τα σημερινά που είναι πιο υποψιασμένα! 

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΛΕΝΤΗ

Η Τατιάνα Ζωγράφου μέσα από το το χριστουγεννιάτικο μανιφέστο αμφισβήτησης του κόσμου των μεγάλων κατάφερε να αγγίξει ευαίσθητα ζητήματα! Ποιος είπε πως τα παιδιά δεν αντιλαμβάνονται την ψευτιά του κόσμου που μας κυβερνά? Ποιος είπε πως δεν νοιάζονται για τα καημένα τα ψαράκια που κολυμπάνε στο πετρέλαιο? Τα παιδιά θέλουν αγάπη, δικαιοσύνη, ειλικρίνεια, ενσυναίσθηση, σεβασμό και κυρίως θέλουν οι μεγάλοι να τους ακούν! Ο Άγης και η Λεωνή αποδεικνύουν περίτρανα πως τα παιδιά δεν μένουν μόνο στις 15 μέρες που γιορτάζουμε όλοι, που αναβοσβήνουν τα λαμπιόνια και τραγουδάμε μπροστά από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο! Τα παιδιά κοιτούν προς το μέλλον, νοιάζονται για εκείνα τα παιδιά που μόλις τελειώσουν τα Χριστούγεννα θα έχουν και πάλι πόλεμο, για τη φτώχεια που θα υπάρχει ακόμη, για τους Πρωθυπουργούς που θα παίζουν με τον μέλλον τους, για τη φύση που θα μας εκδικηθεί κάποια στιγμή για τη ζημιά που της κάνουμε..Τα παιδιά αντιλαμβάνονται την διάθεση των δασκάλων και πλέον έχουν τη δύναμη να μιλούν και όχι να σιωπούν μην τους μαλώσει ο δάσκαλος!

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΛΕΝΤΗ

Χαίρομαι που τα φετινά Χριστούγεννα μου δόθηκε η ευκαιρία μέσα από ένα τόσο όμορφα εικονογραφημένο βιβλίο, από το καλλιτεχνικό χέρι της Μαρίας Μπαχά να μιλήσω στα παιδιά για το αληθινό νόημα των ημερών! Έχουμε μιλήσει και στο παρελθόν πως το πρώτο που ζητάμε είναι αγάπη, υγεία και ειρήνη αλλά με αφορμή την ιστορία αυτή κατάφερα να εμβαθύνω περισσότερο σε κάποιες καταστάσεις που, ο Ντίνος τουλάχιστον, μπορεί να αντιληφθεί ως ένα σημείο! 

Το μυαλό των παιδιών μας είναι σαν σφουγγάρι! Ρουφά όσα του μαθαίνεις! Αντιγράφει όλα όσα βλέπει και υιοθετεί τον τρόπο σκέψης των γονέων που το μεγαλώνουν! Είμαστε για αυτούς πρότυπα και στα μάτια τους φαντάζουμε ιδανικοί! Δεν είμαστε, όμως! Μαζί με αυτά μαθαίνουμε και εμείς! Γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι και πιο σπουδαίοι! Χαίρομαι τόσο που έγιναν βιβλιόφιλοι- βιβλιοφάγοι γιατί τα βιβλία είναι θησαυρός! Ειδικά βιβλία σαν αυτό της Τατιάνας Ζωγράφου! Το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων κρύβεται μέσα σε αυτό!

Χάρισε το στο παιδί σου, διάβασέ του το, δείξ' του το σωστό δρόμο και το αληθινό νόημα των ημερών! Τα παιχνίδια, τα χρήματα δεν σε κάνουν πάντα χαρούμενο! Ή σε κάνουν προσωρινά! Σίγουρα χρειάζονται και αυτά αλλά αυτή δεν είναι η ουσία όπως και να το κάνουμε!

     Και τώρα ήρθε η ώρα του διαγωνισμού! 


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΛΕΝΤΗ

Σήμερα σου δίνω την δυνατότητα να κερδίσεις ένα αντίτυπο του βιβλίου ακολουθώντας τα εξής βήματα εύκολα και γρήγορα!

1. Like στη σελίδα mamasnpapas.gr.
2. Like στη σελίδα Εκδόσεις Καλέντη.
3. Δημόσια κοινοποίηση της φωτογραφίας του διαγωνισμού που θα βρεις εδώ!
4. Tag δύο φίλους σου σε σχόλιο.
5. Συμπλήρωσε τη φόρμα συμμετοχής







   Ο διαγωνισμός μας λήγει στις 17 Δεκεμβρίου!

Όροι διαγωνισμού:
1. Δεκτές οι συμμετοχές μόνο εντός Ελλάδος.
2. Δεκτές οι συμμετοχές ΜΟΝΟ όσων ακολούθησαν όλα τα βήματα.
3. Το αντίτυπο δεν ανταλλάσσεται με άλλο ή με χρήματα.
4. Αν ο νικητής είναι εκτός Αττική η αποστολή του βιβλίου θα γίνει από τις Εκδόσεις Καλέντη και τα έξοδα αποστολής τα επιβαρύνεται ο δωροθέτης, αν είναι κάτοικος Αττικής θα περάσει να πάρει το αντίτυπο από το κατάστημα των Εκδόσεων  Λ. Βουλιαγμένης 76, στο Ελληνικό!
5. Ο νικητής θα κληρωθεί από εμένα την ίδια και θα ενημερωθεί μέσω του mail που δήλωσε αλλά και με update μέσα σε αυτή την ανάρτηση!

UPDATE:
Η τυχερή νικήτρια είναι η:










Καλωσορίζω τις Εκδόσεις Καλέντη στην παρέα μας και τις ευχαριστώ θερμά για την δωροθεσία! Καλή επιτυχία και καλές αναγνώσεις!
Καλή επιτυχία!!
Σε μαμαδογλυκοφιλώ!

You May Also Like

2 σχόλια

  1. Αυτό το βιβλίο το έχουμε!! μας αρέσει πολύ!!
    Φέτος όμως μαζί με το γράμμα μας στον άγιο Βασίλη στείλαμε και αυτό το βιβλίο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

My Insta Posts