Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

by - Παρασκευή, Ιανουαρίου 05, 2018

Παραμονή Χριστουγέννων σήμερα και το σπίτι μας μυρίζει κουραμπιέδες που έψησα για δεύτερη φορά, για το μαγαζί μας να κερνάμε τους επισκέπτες μας! Οι ημέρες είναι άκρως γιορτινές, το κρύο καλά κρατεί και τα παιδιά ανυπομονούν να ρθει ο Άγιος Βασίλης φυσικά! Οι μαρκαδόροι και οι ξυλομπογιές μας έχουν πάρει φωτιά και τα βιβλία μας κρατούν όμορφη συντροφιά δίπλα ακριβώς από το τζάκι και το Χριστουγεννιάτικο δεντράκι μας που λαμπυρίζει!! Συνεχίζω να σου δείχνω όμορφες Χριστουγεννιάτικες προτάσεις παιδικών βιβλίων μιας και ακόμη προλαβαίνει να χαρίσεις στα παιδιά σου ή να δωρίσεις σε ανίψια, βαφτιστήρια και παιδιά φίλων! Σήμερα φιλοξενώ πέντε νέες Χριστουγεννιάτικες κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο!



Και τις 5 ιστορίες θα τις βρεις στο υπέροχο και ανανεωμένο site των Εκδόσεων Μεταίχμιο!! Είναι ιστορίες αυστηρώς Χριστουγεννιάτικες, κάποιες κλασσικές, κάποιες πιο μοντέρνες και κάποιες ότι πρέπει για ενασχόληση την περίοδο των εορτών!14 μέρες είναι αυτές πως θα περάσουν?

Ξεκινώ με την πιο κλασσική Χριστουγεννιάτικη ιστορία όλων των εποχών του περίφημου Καρόλου Ντίκενς, σε διασκευή Ελένης Κατσαμά και εικονογράφηση Βασίλη Γρίβα!Η συγκινητική ιστορία του τσιγκούνη γέρου Σκρουτζ μιλά για έναν άνθρωπο που αγαπούσε πολύ το χρήμα και το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να τα αυξάνει παρά να τα μειώνει! Ο γερό Σκρουτζ είναι ένας γέρος χωρίς καρδιά από ότι έλεγαν όλοι στην πόλη που ζει!Ακόμη και η όψη του προσώπου του μαρτυρούσε πόσο κακότροπος και δυστυχής άνθρωπος είναι! Ενώ, θα μπορούσε να βοηθήσει πολύ κόσμο με την περιουσία που διέθετε εκείνος προτιμούσε να τα φυλάει σαν θησαυρό και τα μετρούσε κάθε μέρα μην τυχόν και κάποιος έβαζε χέρι στις δεκάρες του!Όμως, μέσα σε μία νύχτα είναι ικανά να αλλάξουν όλα με την βοήθεια 3 Πνευμάτων, ένα από το παρελθόν, ένα από το παρόν και ένα από το μέλλον!


Χριστουγεννιάτικη ιστορία Κάρολος Ντίκενς

Το δεύτερο βιβλίο που επέλεξα είναι το Χριστουγεννιάτικα δώρα στην Ταραχώρα της Κατερίνας Δημόκα σε εικονογράφηση της Ράνιας Βαρβάκη!Μια απίστευτη ιστορία με πρωταγωνιστή αυτή τη φορά τον μπαμπά του Άγιου Βασίλη, τον παππού Νοέλ με την τεράστια γενειάδα που τυλίγει γύρω γύρω από το λαιμό του σαν κασκόλ!  Ο παππούς Νοέλ είναι αυτός που ανοίγει όλα τα γράμματα των μικρών παιδιών κάθε χρόνο και αυτός που διαθέτει πολύ σοφία! Στεναχωρημένος διαπίστωσε πως πάνω από 800 παιδάκια ζητούν κάποια πολύ ασυνήθιστα δώρα! Προσπαθεί να εντοπίσει την χώρα που ζούνε αλλά με δυσκολία καταφέρνει να διακρίνει πρόσωπα και καταστάσεις γιατί η ατμόσφαιρα πάνω από την Ταραχώρα αυτή μυρίζει μόνο μπαρούτι! Τότε, ο σοφός παππούς θα καταφέρει να στείλει από ένα μεγάλο κουτί στους δυο υπαίτιους του πολέμου αυτού, ένα κουτί που θα αλλάξει το μέλλον και των δύο αρχηγών αλλά και όλων των κακόμοιρων παιδιών της Ταραχώρας!! Η γλυκιά, πολύχρωμη και από όνειρο βγαλμένη του βοηθός θα τον βοηθήσει ώστε να μπουν όλα στη θέση τους ακόμα πιο γρήγορα!

Το τρίτο βιβλίο είναι η Χριστουγεννιάτικη έκδοση της συντακτικής ομάδος Elniplex, που επέλεξαν να κυκλοφορήσουν και μία χριστουγεννιάτικη περιπέτεια της αχτύπητης ομάδας τους και να κρατήσουν συντροφιά τις ημέρες των διακοπών στα ανήσυχα παιδιά μας! Τα Φυλλαράκια των Χριστουγέννων κράτησαν στον Ντίνο συντροφιά τις ημέρες εκείνες που εγώ εργαζόμουν και τον έπαιρνα παρέα μαζί μου! Σου είχα πει και στο παρελθόν πως τα Φυλλαράκια τα έχουμε σε ιδιαίτερη εκτίμηση από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησαν!


Εκδόσεις Μεταίχμιο

Εδώ μπορείς να δεις και τα υπόλοιπα Φυλλαράκια που έχουμε διασκεδάσει μαζί τους! Πρόκειται για ένα απίθανο φύλλο εργασιών που και μαθαίνει το παιδί αλλά και διασκεδάζει ταυτόχρονα!

Το τέταρτο βιβλίο είναι το Γράμματα από τον Άι Βασίλη της Κατερίνας Ζωντανού!Μια ευχάριστη ιστορία όπου ο Άγιος Βασίλης τελευταία στιγμή αντιλαμβάνεται πως δεν του φτάνουν τα δώρα για όλα τα παιδιά που τον περιμένουν και αποφασίζει να τους αφήσει ένα γράμμα, εξηγώντας τους με ειλικρίνεια τι συνέβη! Μια πολύ δυνατή ιστορία που δείχνει πόσο σημαντικό είναι να είμαστε αυθεντικοί και να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες των πράξεών μας!


Εκδόσεις Μεταίχμιο

Το τελευταίο που θα σου δείξω είναι το πρώτο Χριστουγεννιάτικο που έπιασε η μικρή Stacy για φέτος στα χέρια της και δεν το άφησε στιγμή από τότε! Είναι το Έρχονται τα Χριστούγεννα και μαζί με αυτό απασχολήθηκε αρκετές ώρες διασκεδάζοντας με τα αυτοκόλλητα που είχε στη διάθεσή της! Οι χιονάνθρωποι, το χιονισμένο τοπίο, τα στολισμένα καταστήματα και τα υπέρλαμπρα χριστουγεννιάτικα δέντρα έβαλαν την μικρή για τα καλά στο κλίμα των εορτών!


Εκδόσεις Μεταίχμιο

Οι Εκδόσεις Μεταίχμιο θα είναι πάντα από τις πρώτες προτιμήσεις μας όποτε αναζητούμε παιδικά βιβλία! Επιλέγουν ιστορίες με νόημα, με μήνυμα, με φανταστικές ιστορίες, γενναίους ήρωες, θαρραλέους ντετέκτιβ και ευαίσθητα πλάσματα που δεν ξεχνούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα! Εδώ μπορείς να δεις το super ανανεωμένο τους site- eshop και να διαλέξεις με ευκολία εκείνες τις ιστορίες που πιστεύεις ότι θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον του παιδιού σου! Εγώ φέτος έκανα τα καλύτερα δώρα στα ανίψια μου που είναι και αυτά βιβλιόφιλοι- βιβλιοφάγοι όπως και εμείς!

Σε μαμαδογλυκοφιλώ!


You May Also Like

0 σχόλια

My Insta Posts