Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

ΜΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΜΑΓΟΣ?

by - Τρίτη, Ιανουαρίου 09, 2018

Είσαι από εκείνους που πιστεύουν πως οι Χριστουγεννιάτικες ιστορίες πρέπει να διαβάζονται ακόμα και όταν δεν είναι η εποχή των Χριστουγέννων? Αν ναι, όπως και εμείς, τότε δεν είναι ποτέ αργά να προσθέσεις στην βιβλιοθήκη του παιδιού σου άλλη μια ιστορία που κρύβει καλά μέσα της την μαγεία της χαρούμενης αυτής εορτής που γιορτάζουμε την Γέννηση του Χριστού μας!Σήμερα σου μιλώ για την νέα κυκλοφορία των Εκδόσεων Ίκαρος ''Μα πότε θα φτάσει αυτός ο μάγος?'' της Ιουλίτας Ηλιοπούλου, ένα μαγικό παραμύθι τόσο μοναδικό όσο και η μουσική υπόκρουσή του!

Εκδόσεις Ίκαρος

Αυτή η ιστορία αποτελεί μια χιουμοριστική εκδοχή της ιστορίας των Μάγων με κεντρικό ήρωα τον τέταρτο Μάγο Αβασάλ, άγνωστο σε εμάς μιας και ξέρουμε μόνο για 3 μάγους, ο οποίος όλο καθυστερούσε να φτάσει στον μικρό Χριστό! Ο μάγος Αβασάλ θα ζήσει πολλές περιπέτειες καθώς θα προσπαθεί να φτάσει στη φάτνη! Θα συναντήσει κακές γριές με ροζ μαλλιά που θα του ρίχνουν κατάρες, κακούς βασιλιάδες και ένα δράκο με εξήντα μία μαύρες βούλες!

Εκδόσεις Ίκαρος

Ο μάγος Αβασάλ τελικά δεν θα φτάσει ποτέ στον προορισμό του!Δεν κατάφερε ποτέ να φτάσει στη Βηθλεέμ παρέα με τις δύο καμήλες του, την Στάσα και τη Ραλλού! Αυτός ο μάγος, και ύστερα από τις τόσες περιπέτειες που πέρασε στο ταξίδι του, κάποια στιγμή συνάντησε την καμήλα του τη Ραλλού να τρέχει φορτωμένη κατά πάνω του γεμάτη δώρα, κουτιά και πράγματα για σπιτικά πολλά!!Όλα αυτά τα δώρα ήτανε όσα είχαν κλέψει δύο κακοί ληστές από όσα χωριά περάσαν! Τα φόρτωσαν στη Ραλλού και η Ραλλού μετά το έσκασε! Ο Μάγος αφού κατάλαβε πως τα Χριστούγεννα είχαν περάσει, μιας και ήταν ήδη 31 Δεκεμβρίου, έπρεπε να βρει ένα τρόπο να μοιράσει όλα τα δώρα και τα κουτιά που ήταν φορτωμένη η καμήλα του! Έτσι, γεμάτος ντροπή που δεν κατάφερε ποτέ να φτάσει στη φάτνη με το θείο βρέφος, άρχισε να μοιράζει τα δώρα μέσα από τις καμινάδες των σπιτιών!Και έγινε για εκείνο το μικρό χωριό ο Άγιος Βασίλης με τα δώρα τα πολλά!!

Το βιβλίο διαθέτει Cd όπου η ίδια η συγγραφέας αφηγείται την ιστορία του τέταρτου Μάγου των Χριστουγέννων! Η ιστορία ντύνεται μουσικά με τρόπο λυρικό από τον Γιώργο Κουρουπό, ενώ την εικονογράφηση του βιβλίου έχει επιμεληθεί ο ζωγράφος Γιάννης Κόττης!Στο cd τραγουδούν η Δάφνη Πανουργιά και ο Χρήστος Πρίφτης!

Το Παραμύθι αυτό ζωντάνεψε στην σκηνή του Τριανόν για 5 μοναδικές παραστάσεις και γνώρισε μεγάλη επιτυχία! Παρότι δεν καταφέραμε να είμαστε παρόντες σε κάποια από αυτές, μιας και λείπαμε ταξίδι, πληροφορήθηκα πως η μουσική και τα σκηνικά σε συνδυασμό με την υπόθεση ήταν κάτι το ονειρεμένο!

Αυτό το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ίκαρος, όπως σου είπα πιο πάνω, και μπορείς να το κάνεις δικό σου με ένα click από εδώ! Μια ονειρεμένη διαφορετική Χριστουγεννιάτικη ιστορία, ικανότατη να μαγέψει μικρούς και μεγάλους!
Σε μαμαδογλυκοφιλώ!

You May Also Like

1 σχόλια

My Insta Posts