Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

Η ΕΛΙΑ ΚΑΙ Η ΓΟΡΓΟΝΑ

by - Δευτέρα, Ιανουαρίου 08, 2018

Είναι κάποια βιβλία που με τρόπο μαγικό σε μεταφέρουν σε μια άλλη εποχή, πιο αγνή, πιο ουσιαστική και που σε γεμίζουν νοσταλγία και αγάπη!Με αυτόν ακριβώς εδώ τον τρόπο μιλούν τα βιβλία της Αγγελικής Δαρλάση στην  καρδιά μας και χαίρομαι που και τα παιδιά μου αρέσκονται να ακούν μια γλώσσα λιγάκι διαφορετική από αυτήν που έχουν συνηθίσει να μιλάμε στην καθημερινότητά μας όταν διαβάζουμε τα βιβλία της σειράς Ιστορίες Νεοελληνικής Μυθολογίας! Σήμερα στη στήλη μου Παιδικό Βιβλίο φιλοξενώ δύο νέα βιβλία που ανήκουν στη σειρά αυτή και που μαζί τους μεταφερθήκαμε σε μια άλλη εποχή! Η Ελιά & Η Γοργόνα!

Εκδόσεις Μεταίχμιο Αγγελική Δαρλάση

Η Ελιά, μας εξιστορεί το πόσο πολύτιμο δέντρο είναι και την σπουδαιότητα που έχει στη ζωή μας από τα χρόνια των προγόνων μας ακόμη! Η αξία της σπουδαία, ο καρπός της πολύτιμος και ικανός να θρέψει μια ολόκληρη οικογένεια! Είναι ένα δέντρο ιερό που δοξάζεται πολύ στις ιστορίες των παππούδων μας! Η ελιά για εμάς είναι ένα δέντρο πολύ αγαπημένο, μιας και το ξέρουμε καλά! Στο χωριό μας έχουμε ελιές και τα παιδιά μου έχουν δει από κοντά πως συλλέγουμε τον καρπό της και πως την φροντίζουμε την εποχή που πρέπει! Και όπως πολύ σωστά αναφέρει η ιστορία της Νεοελληνικής Μυθολογίας μας, δεν αφήνουμε ποτέ την ελιά χωρίς καρπό επάνω! Γιατί αυτή τότε θυμώνει και δεν καρποφορεί άλλο για εμάς!

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Η Γοργόνα, η ξακουστή, του Μέγα Αλέξανδρου η αδερφή, χρόνια τώρα τον περιμένει να φανεί! Μόλις δει καπετάνιο ή ψαρά τον σταματά να μάθει νέα του! Θέλει να μάθει αν ακόμα ζει ο μονάκριβος αδερφός της! Αν ο ναύτης της πει καλά μαντάτα τότε εκείνη τον αφήνει να φύγει ήσυχα και του εύχεται καλό ταξίδι! Αν κάποιος, όμως, τολμήσει να της πει την αλήθεια, πως ο μέγας στρατηλάτης χάθηκε και θάφτηκε στα ασιατικά πέρατα, τότε εκείνη θυμώνει και σηκώνει μεγάλη φουρτούνα με σκοπό να τους σκοτώσει!

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Μεταίχμιο

Μεταίχμιο

Η σειρά αυτή μας καλεί να θυμηθούμε και να γοητευτούμε ξανά από τα λόγια αλλοτινών καιρών, λόγια που παρηγορούσαν, συντρόφευαν. λόγια που προσπαθούσαν να εξηγήσουν όσα φόβιζαν ή μάγευαν κάποτε τους ανθρώπους. Ιστορίες βασισμένες στις παραδόσεις μας, που περνούσαν προφορικά από γενιά σε γενιά...για να τις διαβάζουμε μαζί με τα παιδιά μας σήμερα! Σήμερα που δεν αφηγούμαστε όπως άλλοτε!

 Χαίρομαι πολύ που η Αγγελική Δαρλάση θέλησε να ξεκινήσει το ταξίδι αυτό στην Νεοελληνική Μυθολογία και που μαζί με αυτήν και εμείς θα μπορέσουμε να μεταφέρουμε στα παιδιά μας αξίες, ήθη και έθιμα μιας εποχής που δεν γυρίζει πίσω!Η εικονογράφηση των βιβλίων από την Ίριδα Σαμαρτζή και την Αιμιλία Κονταίου είναι ακριβώς ότι θα ταίριαζε καλύτερα στο ποιητικό και μαγικό κείμενο της συγγραφέως! Οι εικόνες τους μιλούν απευθείας στην καρδιά του παιδιού!
Εδώ μπορείς να δεις και τις 2 προηγούμενες κυκλοφορίες της συγγραφέως στη σειρά αυτή από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο Οι Μοίρες & Το Πετροκάραβο!

Σε μαμαδογλυκοφιλώ!


You May Also Like

0 σχόλια

My Insta Posts