Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

Τα φυλλαράκια της Γλώσσας, της Τέχνης και των Μαθηματικών, Συντακτική ομάδα Elniplex, Εκδόσεις Μεταίχμιο. Νέα δωροθεσία!

by - Κυριακή, Οκτωβρίου 02, 2016

Όπως θα έχεις καταλάβει είμαι από εκείνες τις μαμάδες που δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη τους ειδικά όσον αφορά την μάθηση και την εκπαίδευση των παιδιών μου. Ασχολούμαι πολύ, διαβάζουμε πολύ και πλέον γράφουμε ακόμα περισσότερο. Είμαι οπαδός του homeschooling και μακάρι να ήταν νόμιμο στην χώρα μας και πιο διαδεδομένο. Με τον όρο homeschooling εννοώ πως φροντίζω σχεδόν κάθε μέρα να κάνουμε μια δραστηριότητα μαζί με το παιδί. Όχι απαραίτητα εκπαιδευτικής φύσεως, γράφοντας ή μαθαίνοντας αριθμούς. Η δραστηριότητα αυτή μπορεί να αφορά τη ζωγραφική, μουσικοκινητικά παιχνίδια, τρόπους καλής συμπεριφοράς μέσα από το παιχνίδι στο δωμάτιό τους ή sensory- messy play. Ελάχιστα από αυτά έχω καταφέρει να μοιραστώ μαζί σου, σκοπεύω όμως να το κάνω..Στο σημείο αυτό θα ήθελα να σημειώσω ότι σημαντικός παράγοντας για όσα κάνουμε μαζί στο σπίτι είναι η διάθεση και η όρεξη που διαθέτουν κάθε φορά τα παιδιά μου. Στην προσπάθειά μου αυτή αναζητώ εκπαιδευτικά βιβλία που εξασκούν την λεπτή κινητικότητα και βοηθούν ώστε να αναπτύξουν τα παιδιά δεξιότητες, γλωσσικές και μαθηματικές αλλά και την συναισθηματική τους νοημοσύνη, την οποία θεωρώ εξίσου σημαντική.
αλφάβητο
Εικόνα περσινή όταν μαθαίναμε να γράφουμε και να αναγνωρίζουμε την αλφάβητο

Μια σειρά που ανακάλυψα πρόσφατα είναι τα Φυλλαράκια της Γλώσσας, της Τέχνης και των Μαθηματικών. Αρχικά πίστεψα ότι πρόκειται για σειρά που απευθύνεται σε παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας από αυτήν που έχει ο Ντίνος, πρωτοσχολικής δηλαδή. Ωστόσο, στην πορεία ξεφυλλίζοντας τα βιβλία κατάλαβα ότι κάποιες ασκήσεις σίγουρα μπορούμε να τις επιχειρήσουμε παρέα! Όσες μας δυσκολεύουν ή μας στεναχωρούν τις αφήνουμε για την επόμενη χρονιά.
Elniplex, Μεταίχμιο

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Η σειρά αυτή είναι έργο της συντακτικής ομάδας του Elniplex, το βραβευμένο εκπαιδευτικό portal που έχει το παιδί στο επίκεντρο και έχει καταφέρει να δημιουργήσει μία τράπεζα γνώσης για το παιδί της προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας. Αγνοούσα ως τώρα την ύπαρξη του site αυτού! Ομολογώ πως ενθουσιάστηκα και πως θα το παρακολουθώ από εδώ και στο εξής. Η  Εκδόσεις Μεταίχμιο προχώρησαν στην κυκλοφορία της σειράς αυτής για όλα τα παιδιά που κάνουν τα πρώτα βήματα στη γνώση και στη μάθηση αλλά συνάμα διψούν για περιπέτεια, παιχνίδι και διασκέδαση.
Και επειδή ξέρω πως όλες εμείς οι μανούλες σήμερα αναζητούμε τέτοιου είδους βιβλία, σκεφτήκαμε να προσφέρουμε σε 2 τυχερούς αναγνώστες μας από ένα αντίτυπο της επιλογής τους.

Τι πρέπει να κάνετε: 

1. Like στη σελίδα Mama's 'n' Papa's.
2. Like στη σελίδα Εκδόσεις Μεταίχμιο.
3. Συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής που ακολουθεί ώστε να υπάρχει το όνομά σας στην κλήρωση.

Αν θέλετε προαιρετικά κοινοποιείστε την φωτογραφία του διαγωνισμού που θα βρείτε εδώ

Λήξη δωροθεσίας 9 Οκτωβρίου 2016!




Όροι συμμετοχής:

  • τα βιβλία δεν ανταλλάσσονται με άλλα, αλλά ούτε και με χρήματα.
  • Αν ο τυχερός νικητής είναι κάτοικος Αττικής τότε θα παραλάβει το αντίτυπο από τον Πολυχώρο Μεταίχμιο, Ιπποκράτους 114, Αθήνα
  • Αν ο τυχερός νικητής είναι κάτοικος εκτός Αττικής το αντίτυπο θα του σταλεί ταχυδρομικά από τις Εκδόσεις.
  • Έγκυρες συμμετοχές μόνο όσες ακολούθησαν τα πεδία συμμετοχής.
  • Η κοινοποίηση της φωτογραφίας τονίζω ότι δεν είναι απαραίτητη. Μπορείτε να την κοινοποιήσετε αν έχετε διάθεση.
  • Μην ξεχάσετε να αφήσετε σχόλιο ποιο βιβλίο προτιμάτε αν κερδίσετε.
  • Οι νικητές θα ενημερωθούν μέσω email. Όσοι δεν απαντήσουν εντός 3 ημερών η κλήρωση θα επαναληφθεί.
  • Τα ονόματα των νικητών θα αναρτηθούν και με update κάτω από αυτήν την ανάρτηση αλλά και στη σελίδα του blog στο Facebook.
  • Η κλήρωση θα διεξαχθεί μέσω του miniWebTool.
Καλή επιτυχία σε όλους!
**Παρακαλώ διαβάστε τους όρους συμμετοχής!**

Νικητές της δωροθεσίας είναι οι εξής:


Update 13-10-16
Η κυρία Παναγιώτα Παρλαβάντζα δεν επικοινώνησε μαζί μας εντός 3 ημερών και έτσι έχασε το δωράκι της, σύμφωνα πάντα με τους όρους του διαγωνισμού.
Η νικήτρια στη θέση της είναι η..

Είμαι σίγουρη πως η εικονογράφηση σε συνδυασμό με το περιεχόμενο είναι κάτι που θα σε ενθουσιάσει!
Ως την επόμενη συνάντησή μας σε μαμαδογλυκοφιλώ!

You May Also Like

0 σχόλια

My Insta Posts