Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΒΙΒΛΙΟΥ [ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΑΠΟ ΒΙΒΛΙΑ]

by - Σάββατο, Απριλίου 22, 2017

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου θα ήθελα πολύ να αφιερώσω την συγκεκριμένη  μέρα στον αγαπημένο μας Ιρλανδό συγγραφέα παιδικών βιβλίων, Oliver Jeffers! Τον αγαπήσαμε πολύ, και εγώ και τα παιδιά μου, μέσα από τις Εκδόσεις Ίκαρος που κυκλοφορούν τα βιβλία του και μας βάζουν στον μαγικό του κόσμο! Οι ιστορίες του μας ζεσταίνουν την καρδιά και είναι από εκείνες που διαβάζουμε συχνότερα από κάθε άλλες!Έχουμε διαβάσει πολλές από τις κυκλοφορίες του, όπως Ο δρόμος για το σπίτιΠώς να πιάσεις ένα αστέριΠετάνε οι Πιγκουίνoι;Ουπς! και πριν από λίγες μέρες πήραμε στα χέρια μας την νέα του κυκλοφορία Ένα παιδί από βιβλία!

Εκδόσεις Ίκαρος παιδικό βιβλίο

Το 'Ένα παιδί από βιβλία' δεν είχε ανάγκη από πληθώρα λέξεων! Αυτές οι λίγες και τόσο εύστοχα διατυπωμένες λέξεις είναι αρκετές ώστε να συλλάβει το νόημα και την αξία των βιβλίων στη ζωή μας το παιδί μου! Οι ιστορίες μας ταξιδεύουν, μας μαγεύουν, μας εκπαιδεύουν, μας μεγαλώνουν, μας γαλουχούν! Οι ιστορίες είναι αυτές που μας κάνουν αυτό που είμαστε στην πραγματικότητα. Μέσα από τις ιστορίες των βιβλίων μπορούμε και ταξιδεύουμε σε μέρη που δεν τα χωρά η φαντασία μας και που ίσως να μην δούμε ποτέ από κοντά!

Ένα παιδί από βιβλία

Η έννοια της αγάπης είναι πολύ όμορφα αποτυπωμένη σε αυτό το βιβλίο! Ένα κορίτσι φτιαγμένο από βιβλία πλέει σε μια θάλασσα λέξεων! Στο ταξίδι της πάνω σε μια σχεδία συναντά ένα αγόρι, το οποίο προσκαλεί σε ένα ταξίδι που θα είναι γεμάτο ιστορίες πέρα από κάθε φαντασία, σε δάση παραμυθιών, σε στοιχειωμένα κάστρα, σε σύννεφα από τραγούδια ακόμη και στο διάστημα! Τον προσκαλεί να γνωρίσουν παρέα τον ΚΟΣΜΟ όλο, έναν κόσμο γεμάτο ιστορίες!

Oliver Jeffers Sam Winston

Η λιτή εικονογράφηση του Sam Winston ταιριάζει απόλυτα με το απλό κείμενο του Oliver!Στις εικόνες περιλαμβάνονται σαράντα κλασσικά έργα της παιδικής Λογοτεχνίας, όπως η Κοκκινοσκουφίτσα, Από τη Γη στη Σελήνη, Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, Χάνσελ και Γκρέτελ, Η χρυσή Χήνα, Η Πεντάμορφη και το Τέρας,Η Χιονούλα και η Ροδούλα, Πίτερ Παν και άλλα κλασσικά αριστουργήματα, τα οποία μας δίνουν την ευκαιρία να τα θυμηθούμε ξανά εμείς οι γονείς και να τα μοιραστούμε μαζί με τα παιδιά μας!

Ένα παιδί από βιβλία

Το μήνυμα που κρατάμε από το βιβλίο αυτό είναι η τελευταία πρόταση στην τελευταία σελίδα της ιστορίας! Η φαντασία είναι ολονών και κανείς δεν μπορεί να μας την κλέψει ή να μας την στερήσει! Με την φαντασία του μυαλού μας κάνουμε τα πιο υπέροχα ταξίδια! Έτσι ακριβώς και εγώ με τα πιτσιρίκια μου δημιουργούμε ιστορίες δικές μας , πέρα από αυτές που διαβάζουμε! Η φαντασία μας καλπάζει, χτίζει, γκρεμίζει, εκτοξεύεται, η φαντασία μας μας οδηγεί σε μονοπάτια που μας προκαλούν γέλιο, δάκρυα, χαμόγελα και μας βοηθά να ονειρευτούμε, να φανταστούμε ένα όμορφο μέλλον, ένα όμορφο σπίτι με κήπο γεμάτο ζωάκια και μια πριγκίπισσα να ζει στην άκρη του λόφου! Η φαντασία μας μας ανήκει και οι ιστορίες που διαβάζουμε κάθε φορά την βοηθούν να μεγαλώσει, να αναπτυχθεί, να ανθίσει! Η φαντασία είναι ολονών και κανείς δεν μπορεί να μας την στερήσει!Εμείς οι ίδιοι κρατάμε το κλειδί που θα την ξεκλειδώσει! 

Ευχαριστώ θερμά σαν αναγνώστρια και μαμά τις Εκδόσεις Ίκαρος που κυκλοφορούν επιλεγμένες εκδόσεις κάθε φορά και μας χαρίζουν μικρά έργα τέχνης να κοσμούν τις βιβλιοθήκες μας! Θεωρώ πως το συγκεκριμένο βιβλίο κάλλιστα μπορεί να διαβαστεί και από εμάς τους μεγάλους, διότι το νόημα του ίσως να το αγνοούμε ακόμα και εμείς!
Σε μαμαδογλυκοφιλώ!



You May Also Like

5 σχόλια

  1. Καλησπέρα!!! Θα προτείνατε το συγκεκριμένο βιβλίο ως δώρο για τη δασκάλα μας, τώρα με τη λήξη της σχολικής χρονιάς;Πιστεύετε θα της άρεσε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σας!! Θεωρώ πως είναι super δώρο και για την δασκάλα και οφείλω να σας πω ότι η δική μας νηπιαγωγός θα το χρησιμοποιήσει στην Καλοκαιρινή γιορτή που ετοιμάζει με τα παιδιά μας με θέμα το βιβλίο! Πώς μπορεί να μας ταξιδέψει μέχρι που να μας πάει..πώς ανοίγει τους ορίζοντές μας! Είναι εξαιρετικό και το γεγονός οτι κρύβει μέσα του 40 κλασσικά παραμύθια δεν είναι τυχαίο! είναι ένα διαμάντι κατά την γνώμη μου! Καλή σας μέρα!

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ για την απάντηση!!!! Με βοηθάτε πολύ!!!🌻😃

      Διαγραφή

My Insta Posts