Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

ΟΙ 3 ΠΙΟ ΤΡΥΦΕΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ

by - Σάββατο, Δεκεμβρίου 16, 2017

Αυτές τις ημέρες των εορτών όλοι εμείς που έχουμε χάσει τα αγαπημένα μας πρόσωπα, τον μπαμπά μας, τη μαμά μας, τον αδερφό ή την αδερφή μας, είμαστε αρκετά ευαίσθητοι και ευσυγκίνητοι! Σίγουρα είμαστε έτσι όλες τις εποχές του χρόνου, τους σκεφτόμαστε κάθε μέρα και σε ανύποπτο χρόνο!Ωστόσο, εγώ τις τελευταίες ημέρες πήρα στα χέρια μου 2 υπέροχα βιβλία για την απώλεια αλλά και ένα που κρύβει μέσα του μια πολύ τρυφερή ιστορία!Σήμερα, λοιπόν, σου μιλώ για τις 3 πιο τρυφερές ιστορίες που διάβασα τον μήνα αυτό στα παιδιά μου!

bedtime stories

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Που πήγε ο παππούς, μαμά?..και μετά σιωπή για λίγα λεπτά..Αχ! Ο παππούς! Τι υπέροχη λέξη και τι υπέροχη εικόνα έρχεται στον μυαλό του καθενός! Τα δικά μου παιδιά δεν γνώρισαν παππού πρώτου βαθμού! Μόνο τον δικό μου παππού χάρηκαν και αισθάνομαι πως είναι ευλογημένα για αυτό! Ο παππούς μου ήταν άνθρωπος δοτικός, χαρούμενος, πρόσχαρος, τρελαινόταν για τα εγγόνια του, δεν χαλούσε χατίρια και του άρεσε να τους λέει ιστορίες και να τους τραγουδά! Ο Φώντας μου, όπως, σου έχω ξαναπεί, με άφησε νωρίς και έτσι δεν πρόλαβε να γνωρίσει τα δικά μου παιδιά! Όπως πολύ σωστά αναφέρει το βιβλίο, ο παππούς βρίσκεται μέσα μας, είναι στην καθημερινότητά μας, είναι στις ιστορίες μας, είναι στις συνήθειές μας, είναι στις αξίες μας, στα ήθη & έθιμα της οικογένειας! Είναι καλά φυλαγμένος στο μυαλό και την ψυχή μας! Το βιβλίο αυτό είναι μία υπέροχη ιστορία να διαβάσεις στο παιδί σου!

Μέχρι τον ουρανό και πίσω!
Αλεξία Βερνίκου- Σοφία Τουλιάτου
Εκδόσεις Ίκαρος

Εκδόσεις Ίκαρος

Αυτή η ιστορία με έκανε να κλάψω για αρκετή ώρα! Πριν διαβάσω τέτοιας φύσεως βιβλία στα παιδιά μου πρώτα τα διαβάζω μόνη μου, ώστε να δω αν αξίζει να ακούσουν μια τέτοια ιστορία!Γιατί ξέρεις κάτι? Δεν είναι όλα τα βιβλία αξιόλογα και αξιέπαινα! Δεν μπορούν όλες οι ιστορίες να διαβαστούν από ένα 4χρονο ή ένα 6χρονο παιδί! Σκανάρω οτιδήποτε πριν το διαβάσουμε παρέα! 

Εκδόσεις Ίκαρος

Η ιστορία της Έλλης είναι υπέροχη όσο και η γιαγιά της! Έζησαν μαζί υπέροχα χρόνια, μοιράστηκαν μοναδικές στιγμές, χάρισαν πολλές αγκαλιές η μία στην άλλη, έπαιξαν πολύ, έμαθαν πολλά αλλά μεγάλωσαν και μαζί..Η γιαγιά της κάποια στιγμή αρρώστησε βαριά, όπως αρρωσταίνουν συνήθως οι μεγάλοι άνθρωποι, και στο τέλος πέθανε! Η Έλλη κατάφερε, όμως, να κρατήσει πολύ καλά φυλαγμένη την γιαγιά της στην καρδιά της! 

Εκδόσεις Ίκαρος

Ένα βιβλίο με υπέροχη, μοναδική εικονογράφηση που δεν ξεχνάς ποτέ! Η Σοφία Τουλιάτου ζωγράφισε στην κυριολεξία!


Το λευκό λιοντάρι
Jim Helmore- Richard Jones
Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Μια όμορφη ιστορία με μια μεγάλη αλήθεια κρυμμένη μέσα της! Ο κόσμος στα μάτια του παιδιού φαίνεται τόσο τεράστιος και μέσα σε αυτόν το ίδιο το παιδί αισθάνεται τόσο μικρό!Η ιστορία της μικρής Σοφίας είναι ενδιαφέρουσα γιατί πρώτη φορά μίλησα με τα παιδιά μου για τα πρόσωπα που μπορεί να δημιουργεί η φαντασία μας όταν μας τρώει η μοναξιά! Το μικρό κορίτσι μόλις μετακόμισε σε ένα καινούργιο μέρος, σε ένα μεγάλο σπίτι και ακόμα δεν έχει γνωρίσει φίλους! Ωστόσο, δημιουργεί έναν στο μυαλό της, ένα λευκό γλυκό λιοντάρι, που είναι δίπλα της για παιχνίδι και εξερευνήσεις! 

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Το λιοντάρι αυτό ήταν κατάλευκο όπως ακριβώς και οι τοίχοι του σπιτιού της! Περνούσε όλη την ημέρα μαζί της..ώσπου η μικρή να γνωρίσει τους νέους της φίλους! Τότε, ήταν που η μαμά της κάλεσε μια μέρα τους φίλους της Σοφίας για παιχνίδι στο σπίτι με χρώματα! Έβαψαν όλους τους τοίχους και έτσι το λευκό λιοντάρι χάθηκε από εκεί! Κι όμως, βρισκόταν ακόμα μαζί της αλλά αυτή τη φορά έξω στη φύση, στον ουρανό, στη γη!Ένα βιβλίο με ένα υπέροχο μήνυμα!

Μια ιστορία πάντα έχει κάτι να μας μάθει και κάτι σημαντικό να μας πει! Οι δύο συγκεκριμένοι Εκδοτικοί οίκοι ξεχωρίζουν για το ποιοτικό παιδικό βιβλίο που επιλέγουν να εκδόσουν κάθε φορά και αυτό δεν είναι κάτι που το ισχυρίζομαι εγώ αλλά η κοινή γνώμη! Τα 3 αυτά βιβλία έμειναν βαθιά μέσα μας, το ένα περισσότερο από το άλλο! Ιστορίες για τον παππού, τη γιαγιά αλλά και βιβλία τρυφερά που αγγίζουν τις ευαίσθητες χορδές της ψυχής μας, κατατάσσονται πάντα στην γωνιά της βιβλιοθήκης που φτάνουν τα πιτσιρίκια να πάρουν μόνα τους από το ράφι! Τα κοιτούν ξανά και ξανά και ορμώμενοι από τις σελίδες τους, με την ονειρεμένη εικονογράφηση, ζωγραφίζουν! Στην εικόνα αυτή των παιδιών μου δακρύζω! Είμαι ευλογημένη..

Εδώ θα δεις όλες τις βιβλιοιστορίες  μας που σου έχω δείξει μέχρι σήμερα! Μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί  μου στη σελίδα μου στο Facebook εδώ αλλά και στο Instagram μου! Αν κάνεις & subscribe στο mail list μου εδώ δεξιά στη στήλη του blog τότε θα είμαστε σε επαφή καθημερινά! 
Σε μαμαδογλυκοφιλώ!



You May Also Like

2 σχόλια

My Insta Posts