Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

Ο Ιάσονας και το χρυσόμαλλο δέρας!

by - Παρασκευή, Μαρτίου 04, 2016

Την Κυριακή είχαμε την χαρά να παρακολουθήσαμε μία εξαιρετική παράσταση με αγαπημένους ηθοποιούς για πρωταγωνιστές στο θέατρο Badminton ..Με ιδιαίτερη προσήλωση παρακολουθήσαμε τον "Ο Ιάσονα και το χρυσόμαλλο δέρας"  και η αλήθεια είναι πως γύρισα αρκετά χρόνια πίσω, τότε που διάβαζα μυθολογία ούσα μαθήτρια στα θρανία..
ιασονας και το χρυσομαλλο δερας

Ευτυχώς ο μικρός είναι από τα παιδάκια που λαχταρούν για θέατρο!..Άλλωστε είναι μια δραστηριότητα που την κάνουμε αποκλειστικά και μόνο μαζί, οι δυο μας..Ίσως να το ευχαριστιέται ακόμα παραπάνω γιατί ξέρει πώς τις συγκεκριμένες ώρες είμαι αποκλειστικά στη διάθεσή του, μιας και η Stacy είναι πολύ μικρή ακόμα για τέτοιες εξόδους..
Η παράσταση μας καθήλωσε και τους δυό..Τον μικρό τον γέμισε απορίες, εμένα πάλι με πλημμύρισε συναισθήματα..Αναπόλησα τα χρόνια στο δημοτικό που ο δάσκαλος μας εξιστορούσε αυτές τις ιστορίες..Μάλιστα, ήταν ένας πολύ αξιόλογος εκπαιδευτικός με μεταδοτικότητα και πάθος για αυτό που έκανε..Αυστηρός και προσιτός ταυτόχρονα!Καλή του ώρα όπου και αν είναι!..
Ο Ντίνος, είναι λογικό να γέμισε απορίες μιας και δεν έχουμε διαβάσει ακόμα μυθολογία..Μπορεί να φρόντισα να του μιλήσω λιγάκι την προηγούμενη ημέρα για τον Ιάσονα, το μυαλουδάκι του όμως δεν μπορούσε να καταλάβει πώς οι Θεοί μπορούν και βρίσκονται στη γη και οι άνθρωποι τους βλέπουν..Προσπάθησα να του πω δυό λόγια για το Δωδεκάθεο που τότε πίστευαν οι αρχαίοι πρόγονοι αλλά κατάφερα να τον μπερδέψω ακόμα περισσότερο..Οπότε μείναμε απλά στην υπόθεση και στην "δύναμη" που είχε Ιάσονας να σκοτώσει ολόκληρο δράκο!..
Οι ηθοποιοί ήταν απίστευτα καλοί για τον ρόλο τους..Ο Στάνκογλου (ω!ναι αυτός ο πραγματικός ημίθεος και στο έργο αλλά και στην πραγματικότητα) ήταν μοναδικός στο ρόλο του..Εντύπωση μου έκανε επίσης και η μάγισσα Μήδεια, το πόσο τέλεια ερμήνευε τα ξόρκια της αλλά και οι υπόλοιποι Αργοναύτες του πληρώματος.. Μοναδικός στο ρόλο του και ο μελωδός Ορφέας ..

Πρόκειται για ένα θέαμα που σε κρατάει σε εγρήγορση ιδίως από την στιγμή και μετά που οι ηθοποιοί κατεβαίνουν από την σκηνή και ανακατεύονται με τους θεατές!
Είναι από τις καλύτερες παραστάσεις που έχουμε δει ως τώρα μιας και συνδυάζει απόλυτα τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα με το εντυπωσιακό θέαμα!!

Το μόνο σίγουρο είναι πως το μικρό μου σποράκι από τότε θέλει να μάθει όλο και περισσότερα πράγματα για την πλούσια μυθολογία μας , βάζοντας μου δύσκολα μιας και δεν ξέρω από που να πρωτοξεκινήσουμε..
Ίσως από τους άθλους του Ηρακλή..
Τι λες και εσύ??>.
Μέχρι την επόμενη φορά σε μαμαδογλυκοφιλώ!!

You May Also Like

0 σχόλια

My Insta Posts