Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

Αντώνης Παπαθεοδούλου, ο νέος αγαπημένος μας συγγραφέας.

by - Τρίτη, Μαΐου 17, 2016

Η φετινή χρόνια για τον μικρό Ντίνο είναι γεμάτη φαντασία και όμορφες ιστορίες. Μιας και είναι παιδί που ευχαριστιέται να του διαβάζεις βιβλία κάθε εβδομάδα έχουμε στη διάθεσή μας και από μία τουλάχιστον νέα ιστορία. Ο φετινός μας αγαπημένος συγγραφέας, και πολύ πιθανόν και των επόμενων χρόνων, είναι ο Αντώνης Παπαθεοδούλου. Από την στιγμή που τον ανακαλύψαμε στο epbooks.gr, το e-shop των Εκδόσεων Παπαδόπουλος,  έχουμε βάλει στόχο να διαβάσουμε όσες περισσότερες ιστορίες του μπορούμε. Σήμερα θα σας μιλήσω για δύο νέες του κυκλοφορίες που μας ενθουσίασαν πολύ και έκτοτε τις διαβάζουμε συχνά. Ο Ντίνος τα έχει μετονομάσει στα δύο πιο ''τζαμάτα''  βιβλία που βρίσκονται στην βιβλιοθήκη του!

epbooks.gr


Οχ, χταπόδι, λάθος πόδι!

Ο Γιάννος είναι ένα χαριτωμένο χταποδάκι που διασκέδασε τον μικρό μιας και του άρεσαν πολύ οι ιδιότητες που είχε. Γιατρός, ζαχαροπλάστης, μάγειρας, κουρέας, φωτογράφος, πυροσβέστης, κηπουρός και οικοδόμος. Γέλασε πολύ όταν ο Γιάννος άρχισε να τα χάνει και να μπερδεύεται με τις πολλές δουλειές που είχε να κάνει μέσα στην ημέρα του. Κάποια στιγμή μάλιστα κοντοστάθηκε και σκέφτηκε πως του θύμιζε λίγο τη μαμά του αυτό το έξυπνο αλλά μπερδεμένο χταποδάκι. Είπε χαρακτηριστικά: ''Μαμά ο Γιάννος μπερδεύεται όπως και εσύ μπερδεύεσαι καμιά φορά. Αλλά δεν πειράζει μαμά. Όλοι κάνουμε λάθη. Όπως και εγώ όταν ξεχνιέμαι και δεν σε ακούω''..Συνέχισε αργότερα λέγοντας. ''Μαμά και εσύ είσαι φωτογράφος , για αυτό μας φωτογραφίζεις για να θυμόμαστε πως ήμασταν μικρά, Είσαι και ζαχαροπλάστης γιατί κάνεις νόστιμα μπισκότα, είσαι και μαγείρισσα γιατί μου κάνεις το αγαπημένο μου φαγητό και πολύ καλή οικοδόμος γιατί μπορείς να φτιάχνεις το σπίτι μας πολύ καλά''..Είσαι και εσύ χταπόδι μαμά?...Η απάντησή μου ήταν πως θα μπορούσα να είμαι μιας και κάνω τόσες πολλές δουλειές την ημέρα ταυτόχρονα, και τις περισσότερες με επιτυχία.
Αντώνης Παπαθεοδούλου Χάρηκα που διαβάσαμε ένα βιβλίο που τον έκανε να σκεφτεί τη μαμά του. Χάρηκα ακόμα περισσότερο που συνειδητοποίησε πόσα πολλά πράγματα καταφέρνει η μαμά να κάνει ώστε να τον φροντίσει. Είναι ωραίο να αναγνωρίζει το παιδί σου την προσπάθειά σου, πόσο μάλλον όταν την επιβραβεύει κιόλας!.. Έτσι δεν είναι?..
Ο Γιάννος, το χταποδάκι με τα εξαιρετικά χρήσιμα ποδαράκια του, κατάφερε να μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά συναισθηματικά μέσα από αυτήν τη συζήτησή μας με τον μικρό! Είναι πολύ ωραίο οι ιστορίες που διασκεδάζουν το παιδί να μπορούν να σου προσφέρουν και κάτι παραπάνω πέρα από το γέλιο και την προσωρινή τέρψη!..Είναι ωραίο μέσα από την ιστορία που του διαβάζεις να βγαίνει μία τόσο σημαντική για την μαμά ή και τον μπαμπά διαπίστωση!..
Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ με έκπτωση!
Αντώνης Παπαθεοδούλου


Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια?

Αντώνης Παπαθεοδούλου
Αυτό το βιβλίο μπορεί να ξεκινάει με ερώτηση που η απάντηση προφανώς είναι δεδομένη, ωστόσο διαβάζοντάς το μας δείχνει πως κάποιες φορές δεν είναι αυτό που φαίνεται ή αυτό που νομίζουμε!..Για αυτό και δεν πρέπει να βιαζόμαστε να απαντήσουμε!..Τι μπορεί, λοιπόν, να κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια?...Ο μικρός όπως ήταν φυσιολογικό βιάστηκε να δώσει την απάντηση..Ξεφυλλίζοντας όμως τις σελίδες και διαβάζοντας την ιστορία σίγουρα δεν κάνει μόνο η γατούλα νιάου νιάου στα κεραμίδια..Για τον Ντίνο είναι το 2ο ''τζαμάτο'' βιβλίο της βιβλιοθήκης του.. Μάλιστα χτες προσκάλεσε δύο φίλους του στο σπίτι να διαβάσουμε όλοι μαζί την ιστορία, μιας και του έμεινε στο μυαλό η παρέα που κοιτούσε τα αστέρια παρέα..
Αντώνης Παπαθεοδούλου
-'' Μαμά όταν μεγαλώσω θα μπορώ να κοιτώ τα αστέρια με την παρέα μου και εγώ/...??''//
-Φυσικά αγόρι μου, αρκεί να έχεις τον νου σου μην τυχόν ζαλιστείς όχι απαραίτητα μόνο από τα αστέρια?..
-Τι σημαίνει αυτό μαμά??..
-Θα σου εξηγήσω όταν μεγαλώσεις αγοράκι μου..
-Κατάλαβα, εννοείς μην φάω καμιά κουτρουβάλα ε?..
Εσείς με πιάσατε έτσι?..
Μπορείτε να το αγοράσετε με έκπτωση από εδώ..


Μέχρι την επόμενη βιβλιο-ιστορία μας σας μαμαδογλυκοφιλώ!

You May Also Like

0 σχόλια

My Insta Posts