Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

10 WAYS TO LOVE YOURSELF

by - Δευτέρα, Ιουλίου 10, 2017

Me, myself and I 💃
Θα ξεκινήσω αυτό το post λέγοντας πως δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι το ιδιαίτερο για να αγαπήσεις τον εαυτό σου παρά μόνο να τον σέβεσαι και να του δίνεις την απαραίτητη προσοχή που πρέπει!Παρόλα αυτά σημείωσα στο σημειωματάριό μου 10 μικρά tips στα πλαίσια του προγράμματος coaching που παρακολούθησα πριν λίγο καιρό! Οι διάφορες συζητήσεις που έκανα εγώ με τον εαυτό μου με οδήγησαν σε αυτά τα συμπεράσματα, που θα σου τα παρουσιάσω ως τρόπους σε αυτό το post σήμερα..Είμαι η Εύη και αγαπώ τον εαυτό μου, και όχι δεν είναι καθόλου εγωιστικό αυτό που λέω τώρα..



Αρχικά, θα σου πω πως πρέπει να σταματήσεις να είσαι ενοχική με τον εαυτό σου! Πρέπει κάθε πρωί να στέκεσαι στον καθρέφτη και να λες όμορφα πράγματα που έχεις επάνω σου! Από τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου μέχρι και τα στοιχεία του χαρακτήρα σου! Ξεγελώ τον εαυτό μου και τον κακομαθαίνω! Αμέ! Τον κακομαθαίνω κάνοντας πιο συχνά περιποίηση στο πρόσωπό μου!Έλα, μην μου πεις πως δεν προλαβαίνεις, δεν πιάνει πια αυτή η δικαιολογία!Είπαμε..Δημιουργώ ελεύθερο χρόνο για όσα πράγματα με γεμίζουν και με ευχαριστούν! Κάνω πιο συχνά mani & pedi από όσο παλιότερα και αν αισθάνομαι πολύ πολύ κουρασμένη κλείνω ραντεβού για χαλαρωτικό μασάζ! Καλοπιάνω τον εαυτό μου και του δίνω τροφή για να μπορεί να συνεχίσει να ζει στους τρελούς αυτούς ρυθμούς που έχει η καθημερινότητά μας!
Πάμε να σου πω τους 10 τρόπους που με βοήθησαν να αγαπήσω ένα click παραπάνω τον εαυτό μου?

ME MYSELF AND I

  1. Άρχισα να λέω Όχι πιο συχνά από όσο έλεγα παλιότερα σε πράγματα και ανθρώπους που με κούραζαν! Κάνοντας μια μικρή ανασκόπηση ομολογώ πως με κούραζαν πολλές συνήθειες και άνθρωποι χωρίς να το αντιλαμβάνομαι απαραίτητα! Από τη στιγμή όμως που αναγνώρισα τι είναι αυτό που μου πρόσθετε αρνητική διάθεση και ενέργεια τότε όλα έγιναν πολύ καλύτερα!
  2. Άρχισα να λέω Ναι σε όσα μου προκαλούν διασκέδαση και γέλιο. Παλιότερα μπορεί να μην έβγαινα από το σπίτι αν δεν είχα ολοκληρώσει τις δουλειές και το μαγείρεμα για παράδειγμα! Τώρα πια δεν δίνω δεκάρα για αυτά! Αν μια μέρα το σπίτι μείνει ασυμμάζευτο δεν έγινε και κάτι, όπως επίσης αν φάμε μια μέρα πρόχειρο φαγητό δεν είναι επίσης big thing!
  3. Κλείνω ραντεβού πιο συχνά στο κομμωτήριο! Δεν χτενίζομαι ποτέ και αποφεύγω- σιχαίνομαι το πιστολάκι! Ωστόσο, πηγαίνω στον αγαπημένο μου κομμωτή για το μασάζ που μου προσφέρει η καρέκλα του όσο με λούζει με τα ΦΥΤΙΚΑ σαμπουάν του και μου κάνει παράλληλα μασαζάκι στο κεφάλι αλλά και για τις υπέροχες πλεξούδες που μου κάνει κάθε φορά!
  4. Έμαθα στα παιδιά μου να με βοηθούν σε όσα έχουμε να κάνουμε μέσα στο σπίτι! Έτσι, δουλεύουμε μαζί ομαδικά και αυτό τους αρέσει πολύ όλως παραδόξως! Δεν μαζεύω ποτέ τα παιχνίδια τους γιατί το κάνουν μόνα τους! Σηκώνουν το πιάτο και το ποτήρι τους μόλις τελειώσουν το φαγητό τους και έτσι κουράζομαι λιγότερο ακόμα και σε αυτό!Εκτιμούν την δουλειά που ρίχνω μέσα στο σπίτι και βοηθώντας με όσο μπορούν μου δείχνουν πως με σέβονται και με νοιάζονται! 
  5. Πηγαίνω συχνά στα καταστήματα με αγαπημένες μου εταιρείες μέσα! Προβάρω ρούχα και παπούτσια γιατί είναι κάτι που με κάνει να αισθάνομαι όμορφα! Προτιμώ μια βόλτα στα μαγαζιά παρά να δω τηλεόραση για παράδειγμα! Μπορεί να μην ψωνίζω κάθε φορά ωστόσο είμαι έτοιμη αν θελήσω αυτό που δοκίμασα να το αγοράσω από το e-shop της εταιρείας!
  6. Ακούω τα αγαπημένα μου τραγούδια κατά τη διάρκεια της ημέρας! Εκείνα που με κάνουν να χορεύω στον ρυθμό τους, να αισθανθώ πιο sexy και να τρελαθώ με τον Λατίνο τραγουδιστή!😏
  7. Επιλέγω να βλέπω πιο συχνά ανθρώπους που με κάνουν να γελώ, να ονειρεύομαι και να κάνω σχέδια για το μέλλον!Τους καλώ στο σπίτι μου και τους περιποιούμαι!
  8. Βγαίνω από το σπίτι με κατεύθυνση μέρη που αγαπώ και μου προσφέρουν ακριβώς αυτό που χρειάζομαι, όπως η θάλασσα ή τα Starbucks για ένα κρύο και απολαυστικό ρόφημα.
  9. Φοράω το αγαπημένο μου άρωμα καθημερινά! Με κάνει να αισθάνομαι πιο ελκυστική!
  10. Τρώω το γλύκυσμα που αγαπώ χωρίς καμία ενοχή! Ξέρω πως η εξωτερική μου εμφάνιση δεν είναι το δυνατό μου σημείο τα τελευταία 3 χρόνια της ζωής μου ωστόσο με αγαπώ ακόμα και με τα 25 παραπανίσια κιλά!Μόλις θα επιστρέψω πάλι στα φυσιολογικά μου θα έχω να θυμάμαι πως ακόμη και τότε αγαπούσα τον εαυτό μου και δεν τον μαστίγωνα! 
me myself and I

Όλοι αγαπάμε τον εαυτό μας και θέλουμε να τον φροντίζουμε! Υπάρχουν, όμως, δυστυχώς πολλοί ανασταλτικοί παράγοντες που δεν μας αφήνουν να τον καλοπιάνουμε και να τον περιποιούμαστε κάθε μέρα όσο θέλουμε και πρέπει!Οι υποχρεώσεις, τα πιτσιρίκια που όλο ζητούν κάτι, ο άντρας μας που επιστρέφει σπίτι εκείνη ακριβώς την στιγμή που έχεις τελειώσει με όλα και λες..ήρθε η ώρα για χαλάρωση..το τηλέφωνο που δεν σταματά να χτυπά ποτέ και πόσα ακόμη..
Αυτό που θα σου πω είναι πως όλα είναι μια ΙΔΕΑ! Κάνε τη λίστα σου και γράψε στο χαρτί ένα πράγμα την ημέρα που θέλεις να κάνεις για να αισθανθείς όμορφα, πλούσια ή οτιδήποτε άλλο! Ένα πράγμα την ημέρα που θα σε βοηθήσει να δείξεις στον εαυτό σου πως τον αγαπάς και τον περιποιείσαι !Ξεγέλασέ τον! Έτσι θα γκρινιάζεις πολύ λιγότερο, θα έχεις πολύ λιγότερα νεύρα και οι σχέσεις με τους γύρω σου θα είναι πιο υγιής! 

ME MYSELF AND I

Αν έχεις τον εαυτό σου ικανοποιημένο και ευχαριστημένο τότε δεν θα γκρινιάζεις, δεν θα μαλώνεις με τους γύρω σου και όλες οι σχέσεις σου θα είναι πολύ πολύ καλύτερες μέσα στην τρέλα της καθημερινότητας! Νομίζω πως αυτό είναι νόμος πια!Δεν νομίζεις?

Στην στήλη μου Me, myself and I μπορείς να διαβάσεις και άλλες πολλές σκέψεις μου που έχω αποτυπώσει σε ανάρτηση όσα χρόνια βρίσκομαι στο blogging!Κάνε subscribe στο email list δεξιά εδώ στη σελίδα, συμπλήρωσε το email σου και θα είμαστε σε επαφή! Είμαι εδώ να διαβάσω και εγώ εσένα, αν θέλεις κάτι να προσθέσεις σε όσα μοιράζομαι εγώ μαζί σου! Το interaction μας κάνει καλό!
Follow me στο Instagram όπου μοιράζομαι μαζί σου εικόνες που μου προκαλούν έμπνευση και κάλλος!

10 WAYS TO LOVE YOURSELF

Σύντομα θα ανοίξω λιγάκι περισσότερο το Κανάλι μου στο YouTube  και θα το εμπλουτίσω με περισσότερο βίντεο που θα μοιράζομαι μαζί σου!

Ευχαριστώ πολύ την φίλη μου για την έμπνευση αυτού του post καθώς και για τις υπέροχες φωτογραφίες που μου χάρισε ένα ήσυχο μεσημέρι στο σπίτι μου και ενώ τα παιδιά μας έπαιζαν ήσυχα! Αν έχεις και εσύ έναν τέτοιο φίλο που σε κάνει να αισθάνεσαι πάλι παιδί, σου βγάζει τον καλύτερό σου εαυτό και στηρίζει την κάθε σου επιθυμία, τότε κράτα τον καλά στη ζωή σου! Οι φίλοι είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού και καλό είναι να τους φροντίζουμε και αυτούς εκτός από τον εαυτό μας!
Σε μαμαδογλυκοφιλώ!


You May Also Like

20 σχόλια

  1. Κατατάσσω αυτό το ποστ στα πέντε καλύτερα σου! Είσαι Θεά, εκπέμπεις αυτοπεποίθηση, φως και ενεργητικότητα. Οσα γράφεις είναι σημαντικά κι έστω αν και κάποιος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα για κάποια από αυτά μπορεί να τα κάνει στο σπίτι. Το παν είναι να αγαπήσουμε τον εαυτό μας, εμείς για αρχή! Αλλά όχι εγωιστικά και ψωνίστικα, ουσιαστικά και με καλή και αγνή καρδιά! Γιατί δεν μας αγαπάμε επειδή είμαστε καλύτεροι από τους άλλους αλλά γιατί μόνο έτσι θα δουν οι άλλοι ποιοι πργματικά είμαστε κι εμείς θα νιώσουμε την απόλυτη πληρότητα! Σε ευχαριστώ για τα υπέροχα λόγια σου και keep smiling my friend! Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κρατώ αυτό που είπες στο τέλος...δεν αγαπάμε τον εαυτό μας επειδή είμαστε καλύτεροι από τους άλλους αλλά γιατί έτσι θα δουν οι άλλοι ποιοι πραγματικά είμαστε εμείς και θα νιώσουμε την απόλυτη πληρότητα..αυτό..

      Διαγραφή
  2. xaxaxaxa αυτο με το γλυκο παρακαλώ! Να προσθέσω...και μία βραδιά με τον αγαπημένο ή και μεφίλες το ιδιο τρελές με εσενα! χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζίνα νομίζω πως πρέπει να τα πούμε και δια ζώσης κάποια στιγμή τι λες?

      Διαγραφή
  3. Δεν μπορώ παρά να σχολιάσω πόσο όμορφη και χαρούμενη δείχνεις στις φωτογραφίες. Και είσαι αληθινός άνθρωπος, με κανονικές διαστάσεις, που κυκλοφορείς εκεί έξω και δεν υπάρχεις μόνο στη σφαίρα της φαντασίας. Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από το αληθινό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάγδα μου σε ευχαριστώ για όλα όσα αναφέρεις!Υποσχέθηκα στον εαυτό μου πως θα του φέρομαι όπως του αξίζει! Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  4. Είσαι μια κούκλα Εύη μου! Να είσαι καλά, πάντα χαρούμενη και φωτεινή όπως στις φωτογραφίες! Συμφωνώ με όλα όσα λες και προσπαθώ κι εγώ να τα κάνω, εδώ και αρκετό καιρό. Η διαφορά είναι φανερή! Φιλιά κορίτσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα μου έπαψα να ''αυτομαστιγώνομαι'' και ηρέμησα!! Καλημέρα και φιλάκι!

      Διαγραφή
  5. Ευη μου τι υπέροχη ανάρτηση! Γεμάτη αισιοδοξία και χαρά! Πραγματικά λάμπεις και φαίνεται! Φτου σου κορίτσι μου!
    Σωτηρία
    www.mylittleworld.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωτηρία μου σε ευχαριστώ! Τα λόγια σας με γεμίζουν χαρά και χαίρομαι πολύ που σας άρεσε αυτή η ανάρτηση γιατί ήθελα από καιρό να την γράψω! Μου έλειπαν μόνο οι φωτογραφίες να την ντύσω!Και ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να γίνει και αυτό!! Καλημέρα και φιλάκι!

      Διαγραφή
  6. Κοριτσάρα μου, πες τα εσύ να τα λέω και εγώ...
    να γίνουμε πολλές, να μας αγαπάμε και να μας φροντίζουμε!
    Οι φωτογραφίες είναι τέλειες και εσύ εκπέμπεις τόσο φως!
    Λάμπει το πρόσωπό σου και φώτισες την οθόνη μου αγαπάκι!
    Πάντα έτσι... γλυκιά, όμορφη, αισιόδοξη, χαρούμενη, λαμπερή να είσαι!!! Σε φιλώ γλυκά, σμουτςςςςςςςςςςςςςς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειρηνάκι μου σε αγαπώ! Το ξέρεις!! Να είμαστε καλά να μας φροντίζουμε και να φροντίζουμε και η μία την άλλη, ναι? Καλημερούδια!!

      Διαγραφή
  7. Είσαι θεά φίλη μου! Σ'αγαπώ πολύ και μου λείπεις!!! Φιλί μεγάλο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπάκι μου να περνάς σουπερ στο τέλειο χωριό σου με την τέλεια θάλασσα! Σε βλέπω και ζηλεύω απίστευτα που είσαι εκεΊ! Περιμένω να γυρίσεις!!Από Σεπτέμβρη θα κερνάω καφέ το πρωί στο μαγαζί μας!!χοχοχο!!Φιλιά πολλά!!

      Διαγραφή
  8. Τι όμορφα ολα! Πιανω τον εαυτό μου να κάνει πολλα από αυτά και χαίρομαι :) Συνέχισε έτσι! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χτες βγήκα έξω και αγόρασα κάτι για μένα! τίποτα άλλο για κανέναν...
    Ένιωσα μοναδικα!!!
    Δίκιο έχεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδες? Είναι τρομερό συναίσθημα! Και εγώ όταν το κάνω δεν αισθάνομαι καμία ενοχή πια!

      Διαγραφή
  10. Υπέροχα τα λόγια σου και τόσο αληθινά Ευάκι μου!!! Πόσο απόλαυσα που σε διάβασα γιατί ξέρω ότι εννοείς όσα γράφεις και τα έχεις βιώσει. Δεν γράφεις απλά για να γράψεις κατι.
    Σε χαίρομαι και για τα κιλά σου τα παραπάνω γιατί σου πάνε αλλά και για τη φρεσκάδα σου, την τρέλα σου, το χαμόγελό σου!!! Συμφωνω σε όλα οσα αναφέρεις. Κάποια τα τηρώ κάποια όχι:)
    Όσο για τους φίλους, έχεις απόλυτο δίκιο!!! Σας καμαρώνω με την Καλίτσα που έχετε έρθει τόσο κοντά κυριολεκτικά και μεταφορικά:) είναι υπέροχος άνθρωπος και τόσο δοτική...γι'αυτό ταιριάξατε:))))
    Φιλάρες πολλές
    ΥΓ οι φώτος όλες εξαιρετικές!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δήμητρα μου το σχόλιό σου με γέμισε αγάπη! Χαίρομαι που από τις όσες φορές με έχεις δει και έχουμε μιλήσει, έχεις καταλάβει τι άνθρωπος είμαι! Είναι πολύ σημαντικό για μένα αυτό! Σε πάω με 1.000 το ξέρεις έτσι?? Τα φιλιά μοΥ!

      Διαγραφή

My Insta Posts