Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

ΜΕΡΕΣ ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΜΕ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑ

by - Τετάρτη, Νοεμβρίου 22, 2017

Ο Νοέμβρης είναι ένας μήνας που έχει λιγάκι παραπάνω φασαρία! Είναι ο μήνας που ετοιμαζόμαστε για τον μήνα των Χριστουγέννων, αυτής της μεγάλης γιορτής για εμάς τους Χριστιανούς! Ο Γλυκός Νοέμβρης είναι ο μήνας που γιορτάζει η μικρή μου Stacy και πάντα είναι γεμάτος με πολύ θέατρο, υπέροχες νέες βιβλιοπροτάσεις αλλά και πολλές συναντήσεις με αγαπημένα πρόσωπα! Είναι ο μήνας που πάντα ξεκινώ να διαβάζω βιβλία που έχω ξεχωρίσει από τις Εκδόσεις που συνεργάζομαι τα τελευταία χρόνια και συνήθως καλύπτουν όλες τις κατηγορίες που με ενδιαφέρουν! Σήμερα σου δείχνω πως κυλούν εν συντομία οι φετινές ημέρες του Νοέμβρη και σου παρουσιάζω 5 νέα βιβλία που ξεχώρισα τον μήνα αυτό!

ΜΕΡΕΣ ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΜΕ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑ

Το θέατρο έχει την τιμητική του αυτό το μήνα! Παρέα με το αγαπημένο παρεάκι του Κάθε Μέρα Γονείς παρακολουθήσαμε ήδη 3 εκπληκτικές παραστάσεις, για τις οποίες σκέφτομαι να βρω το χρόνο να σου μιλήσω στην στήλη μου OUT AND ABOUT σύντομα! Τρεις εκπληκτικές παραστάσεις που μας άγγιξαν, μας διασκέδασαν και μας πρόσφεραν πολλά!Την τιμητική του επίσης είχε και το χριστουγεννιάτικο δεντράκι μας, μιας και ύστερα από απαίτηση των μικρών στολίσαμε πριν τα μέσα Νοέμβρη!

ΜΕΡΕΣ ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΜΕ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑ

ΜΕΡΕΣ ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΜΕ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑ

Τον μήνα αυτό κατάλαβα περισσότερο από ποτέ τι σημαίνει να είσαι εργαζόμενη μαμά και για καλή μου τύχη κατέφθασε από τον Βορά το Ρουλάκι μου, ο χρυσός βοηθός μου σε όλα! Οι ώρες που εργάζομαι μπορεί να αυξήθηκαν ωστόσο τα πράγματα στο σπίτι είναι υπό έλεγχο, το φαγητό μας ζεστό και καλομαγειρεμένο από τα πολύτιμα χέρια της μανούλας μου, και ως γνωστόν σαν το φαγητό της μαμάς δεν έχει!- και τα παιδιά χαρούμενα γιατί η γιαγιά τους κάνει σχεδόν όλα τα χατίρια! Τέτοιοι άνθρωποι είμαστε εμείς, τι να κάνουμε!

Ωστόσο, με τα όσα συμβαίνουν γύρω μας, με τις πλημμύρες και τους καταποντισμούς, όλα αυτά τα δυσάρεστα, προσπαθώ να τα αφήσω στην άκρη απασχολώντας το μυαλό μου με καλά βιβλία! Ξεκίνησα το Ρέκβιεμ του Σαββάτου και κόλλησα με την ιστορία την οποία δεν άφησα από τα χέρια μου για 4 μέρες!

ΜΕΡΕΣ ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΜΕ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑ

Ήξερες εσύ πως το όνομα Nicci French είναι ψευδώνυμο των δύο δημοσιογράφων που έγραψαν αυτό το αστυνομικό θρίλερ?Τα ονόματά τους είναι Nicci Gerard και Sean French, είναι παντρεμένοι και έχουν υπογράψει μαζί πολλές επιτυχίες ακόμη, όπως το Blue Monday που έχει κάνει πάταγο! Το Ρέκβιεμ του Σαββάτου είναι το 6ο καθηλωτικό & εθιστικό μυθιστόρημα του συγγραφικού αυτού ζεύγους με πρωταγωνίστρια τη Φρίντα Κλάιν, μια πετυχημένη ψυχοθεραπεύτρια η οποία κλήθηκε να συναντήσει την δεκατετράχρονη Χάνα η οποία συνελήφθη για την άγρια δολοφονία της οικογένειάς της! Ή μήπως όχι?

Μόλις τελείωσα το αστυνομικό ήθελα ένα βιβλίο λογοτεχνικό με αναφορές στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και μια σχέση πατέρα και γιου που περνά μια μεγάλη δοκιμασία! Δεν ήξερα πως η Βανέσα Αδαμοπούλου, την οποία είχα ακουστά ως τραγουδίστρια,  έγραψε βιβλίο και οφείλω να ομολογήσω πως μου άρεσε ο γραφικός της χαρακτήρας!Η ντοπιολαλιά  είναι ένα στοιχείο που σε μεταφέρει σε εκείνη την εποχή! Δεν το έχω ολοκληρώσει ακόμα αλλά αυτό που έχω συγκρατήσει σαν κεντρικό μήνυμα της ιστορίας είναι πως η ζωή είναι φτιαγμένη από ζάχαρη και αλάτι! Και τα δύο αυτά συστατικά είναι απαραίτητα για να πεις ότι έζησες μια καλή ζωή!Οι πίκρες και οι χαρές είναι εξίσου απαραίτητες!

ΜΕΡΕΣ ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΜΕ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑ

Το βιβλίο της Oprah Winfrey, Αυτό που ξέρω σίγουρα, είναι το ευχάριστο διάλειμμα στον χώρο της εργασίας μου, λίγο πριν σχολάσω και εκεί που έχω ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις μου!Είναι ένα κλασσικό βιβλίο που μιλά για τη ζωή και προσπαθεί να σου μεταφέρει το πιο σοφό μήνυμα, ότι κυρίως δεν ξέρεις τίποτα! Πως όσο ζεις μαθαίνεις και πως αν ξέρεις κάτι αυτό είναι σίγουρα ο εαυτός σου, η δυνάμεις σου και οι αντοχές σου!Η ίδια η Όπρα είχε μια δημοφιλή στήλη στο περιοδικό της 'Ο' που έφερε τον τίτλο του βιβλίου αυτού, και εκεί μοιραζόταν όλα όσα της δίδαξε η ζωή της και της διδάσκει ακόμα! Στο βιβλίο αυτό είναι όλες οι σκέψεις της αποτυπωμένες και εν περιλήψει! Βιβλία που μιλούν για την ευγνωμοσύνη, τον σεβασμό, την ειλικρίνεια, την αποφασιστικότητα, την εσωτερική δύναμη και ψυχική ηρεμία τα αγαπώ και το ξέρεις καλά αν είσαι αναγνώστης της στήλης μου Books for Adults!

ΜΕΡΕΣ ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΜΕ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑ

Το βιβλίο που πήρα στα χέρια μου αλλά δεν πρόλαβα να ξεκινήσω είναι το Κόκκινα Φύλλα! Διάβασα καλές κριτικές όσον αφορά την ιστορία αυτή και θέλησα να την έχω στη βιβλιοθήκη μου! Ωστόσο, οι πολλές υποχρεώσεις δεν μου επέτρεψαν να το ξεκινήσω, όχι ακόμη τουλάχιστον! Η κεντρική ιδέα του μυθιστορήματος είναι ο φόνος μιας κοπέλας που βρέθηκε χωμένη στο χώμα και κανείς δεν την είχε αναζητήσει εννέα μέρες! Τρεις φίλοι, πολύ στενοί φίλοι της Κριστίνας φαίνεται να εμπλέκονται άμεσα στη δολοφονία της! Ο αστυνόμος Ο'Μάλει είναι πανέτοιμος να διαλευκάνει την υπόθεση μιας και την γνώρισε μία μέρα πριν το θάνατό της! Για κάτι τέτοιες ιστορίες με μυστήριο και αστυνομική περιπέτεια τρελαίνομαι, δίπλα στο τζάκι με χοντρές κάλτσες ζεστό καφέ και κουβερτούλα στα πόδια!

ΜΕΡΕΣ ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΜΕ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑ

Ο Νοέμβρης θα τελειώσει όπου να 'ναι και πάλι θα αναρωτιόμαστε πότε φύγανε οι μέρες! Ο χρόνος κυλά τόσο γρήγορα και κάποιες μέρες δεν αντιλαμβάνομαι πότε φτάνει η ώρα να πέσω στο κρεβάτι μου! Υπάρχουν κάποια πρωινά που θα ήθελα να μην σηκωθώ από το κρεβάτι μου και κάποιες μέρες που να μην χρειάζεται να βγω από το σπίτι μου καθόλου!Οι νύχτες μου πάντως είναι γεμάτες με blogging και ιστορίες βιβλίων που με ταξιδεύουν, με συγκινούν και μου διδάσκουν πολλά!
Σε μαμαδογλυκοφιλώ!

You May Also Like

2 σχόλια

  1. Καλημέρα φίλη μου που σε έχω χάσει πάλι... τα φιλιά μου στο Ρουλάκι σου, αν και ελπίζω να έχω την ευκαιρία να της τα δώσω εγώ από κοντά! Τέλειες οι βιβλιοπροτάσεις σου, με το "Ζάχαρη κι αλάτι" έχω κολλήσει αν και δεν το έχω ολοκληρώσει ούτε εγώ... φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλιά πολλά φιλεναδίτσα μου! Με έφαγαν οι υποχρεώσεις! Μην με παρεξηγείς! Σε περιμένω όποτε ευκαιρίσεις στο μαγαζί!!!!Φιλιά Πολλά!!!!!!!

      Διαγραφή

My Insta Posts