Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΞΕΝΙΑ- ΛΙΓΟ ΦΟΒΙΣΤΙΚΑ

by - Παρασκευή, Μαρτίου 16, 2018

Τα παιδιά μου μεγαλώνουν και μαζί με αυτά αλλάζουν και οι προτιμήσεις τους στο παιδικό βιβλίο! Ο Ντίνος έχει αρχίσει να διαβάζει καθαρά και με ρυθμό μόνος του το άγνωστο κείμενο και προτιμά βιβλία με εικονογράφηση και περιεχόμενο λίγο μεγαλύτερο από την ηλικία του! Και έτσι, ένα απόγευμα βρέθηκε να διαβάζει το βιβλίο Παραμύθια με την Ξένια λίγο φοβιστικά! (λίγο έως πολύ θα προσθέσω εγώ😐)

Εκδόσεις Μάρτης

Αρχικά θεώρησα πως αυτό το βιβλίο δεν θα τον κέρδιζε, όχι γιατί δεν έχει περιεχόμενο και ουσία αλλά γιατί δεν μοιάζει με όσα διάβαζε μέχρι τώρα, βιβλία που ήταν γεμάτα χρώματα, σχέδια και ανθρωπάκια! Έλα, όμως, που όταν ένα αγόρι ακούσει για στοιχειωμένους πύργους, δράκους και γενναίους ήρωες αμέσως τα μάτια του βγάζουν αστεράκια!Οπότε, η είσοδος στην παιδική λογοτεχνία έχει ήδη γίνει και τι καλύτερο να μπαίνεις παρέα με την πένα της κυρίας Ξένιας Καλογεροπούλου!

Εκδόσεις Μάρτης

Την κυρία Ξένια Καλογεροπούλου την γνωρίζουμε όλοι μικροί μεγάλοι μέσα από την συμμετοχή της σε πολλές ελληνικές ταινίες αλλά και από το θέατρο που πρωταγωνιστούσε όλα αυτά τα χρόνια κερδίζοντας την αγάπη του κόσμου αλλά και σπουδαία φήμη! Τα τελευταία χρόνια, αφιερώνει φαιά ουσία μεταφράζοντας σπουδαία θεατρικά έργα αλλά και γράφοντας και η ίδια έργα για παιδιά!

Εκδόσεις Μάρτης

Το συγκεκριμένο βιβλίο περιέχει τέσσερα συναρπαστικά ευρωπαϊκά παραμύθια γεμάτα δράση και περιπέτεια και κάποια σημεία τους είναι όντως φοβιστικά! Εντόπισα μια σκληρή εικόνα σχεδόν στη μέση του βιβλίου και ομολογώ πως την προσπέρασα μονομιάς χωρίς δεύτερη σκέψη! Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου ωστόσο αναφέρει πως είναι κατάλληλο για ηλικίες άνω των 6 ετών!Οι ιστορίες που θα συναντήσεις είναι ''ο Δράκος του Βοριά'', ''Ο αρκουδοτόμαρος'', '' Ο Χανς που ήθελε να μάθει να ανατριχιάζει'' και ''Ο τυχερός στρατιώτης''.Η εικονογράφηση είναι του Φιλίππου Φωτιάδη, αρχιτέκτονα και ζωγράφο που δραστηριοποιείται στην Αθήνα.

Αυτό το Σάββατο, μάλιστα, θα παρουσιάσει η ίδια το βιβλίο της στη θέατρο ''Πόρτα'' και την εκδήλωση θα ντύσουν μουσικά οι απίστευτοι ''BURGER PROJECT'', τους οποίους είχαμε την ευτυχία να απολαύσουμε πριν από λίγους μήνες σε μια από τις παραστάσεις τους παρέα με το ''Κάθε μέρα γονείς''. Περισσότερες λεπτομέρειες για την εκδήλωση μπορείς να δεις στην αφίσα που σου παραθέτω εδώ!Τέτοιες εκδηλώσεις δεν τις χάνουμε ειδικά όταν ξέρω πως τα παιδιά θα διασκεδάσουν τόσο!

Εκδόσεις Μάρτης

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μάρτη και μπορείς να κάνεις δικό σου με ένα click από εδώ! Είναι πολύ διαφορετικό από όσα έχουμε κρατήσει στα χέρια μας ως τώρα και απευθύνεται περισσότερο σε παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας σίγουρα! Ωστόσο, οι Εκδόσεις συνιστούν από 6 ετών και πάνω!
Σε μαμαδογλυκοφιλώ!

You May Also Like

0 σχόλια

My Insta Posts