Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

ΣΤΑ ΚΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΣ

by - Παρασκευή, Μαρτίου 16, 2018

Ο Αντώνης Παπαθεοδούλου μας χτυπά ξανά την πόρτα παρέα με την φίλη και συνεργάτη του Ίριδα Σαμαρτζή και μας καλεί να τον αφήσουμε να μπει για άλλη μια φορά στο σπίτι μας με ένα υπέροχο και πολύ τρυφερό βιβλίο! Τα κύματα της Έλλης, με τις λέξεις του Αντώνη και τις ζωγραφιές της Ίριδας, όπως λένε τα παιδιά μου, πήρε τη θέση του στη βιβλιοθήκη μας!

Αντώνης Παπαθεοδούλου Ίρις Σαμαρτζή

                 Στα κύματα της Έλλης

Το βιβλίο όπως φαίνεται αρχικά από τον τίτλο του μιλά για ένα κορίτσι την Έλλη!Ωστόσο η ιστορία επικεντρώνεται στον Καπτανίκ που ζει στα κύματα της Έλλης! Τι είναι αυτά τα κύματα θα μου πεις!❓ Τα κύματα είναι όλα τα συναισθήματα που βιώνει καθημερινά η Έλλη, αλλά και όλα τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας της! Τα ζει όλα έντονα με πολύ συναίσθημα, δράση, περιπέτεια όπως ακριβώς και όσα ζει ένας καπετάνιος που βρίσκεται συνεχώς στη θάλασσα να παλεύει που και που με τα κύματα! Όπως η θάλασσα άλλοτε έχει φουρτούνα και άλλοτε μπουνάτσα έτσι και το μυαλουδάκι της μικρής Έλλης πότε είναι μπερδεμένο και αναστατωμένο και πότε ήσυχο και σκεπτικό!

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Η εικονογράφηση της Ίριδας θυμίζει κολάζ που μηχανογράφησε μικρό μυαλουδάκι και ζωγράφισε χρυσό χεράκι! Ο Καπτανίκ χαρακτηριστικός ναυτικός- καπετάνιος και η μικρή Έλλη εκφραστικότατη!Τα μικρά το αγάπησαν για την παιδικότητα που κρύβει μέσα του αλλά και για τα χρώματά του! Η Stacy μάλιστα με ρώτησε τι κρύβεται πάνω  στο κεφάλι της και με βεβαιότητα λίγο μετά μου απάντησε πως σίγουρα υπάρχει μια γοργόνα με ροζ μαλλιά που την βοηθά να σκέφτεται! Με τον Ντίνο πάλι, σαν μεγαλύτερος που είναι και λιγάκι πιο συναισθηματικός μιλήσαμε για τις σκέψεις μας και για τα συναισθήματα που μας προκαλούν συγκεκριμένες καταστάσεις, όπως για παράδειγμα το καθημερινό διάβασμα των καθηκόντων που έχει για το σχολείο!

Εκδόσεις παπαδόπουλος

Θα κλείσω γράφοντας την πολύ σοφή πρόταση που στολίζει το οπισθόφυλλο του σκληρόδετου αυτού βιβλίου!
''Μα τι μεγάλα πράγματα συμβαίνουν στα μικρά κεφάλια!''

Αγόρασέ το από εδώ  
Σε μαμαδογλυκοφιλώ!


You May Also Like

0 σχόλια

My Insta Posts