Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

10 ΥΠΕΡΟΧΑ ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ

by - Δευτέρα, Μαΐου 14, 2018

Το παιδικό βιβλίο τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στα καλύτερά του και οι Ελληνικοί Εκδοτικοί Οίκοι εκδίδουν επιλεγμένα ποιοτικά βιβλία!Είμαι τυχερή, γιατί με όσους Εκδοτικούς συνεργάζομαι δεν έχω έρθει ποτέ στη δύσκολη θέση να μην μπορώ να ''μιλήσω'' για κάποιο βιβλίο που μου στείλανε, με σκοπό να το προωθήσω εδώ στη στήλη μου για να το διαβάσεις και εσύ! Δύο φορές ήρθα σε δύσκολη θέση και απλά και ήσυχα δεν δημοσίευσα τίποτα! Δεν είμαι από εκείνες που θα κάνουν ''φασαρία'' με μια δημοσίευση για να δημιουργήσουν εντυπώσεις! Σήμερα, συγκέντρωσα τα 10 καλύτερα παιδικά βιβλία που έπεσαν στα χέρια μου τις τελευταίες ημέρες, όλα φρέσκα που ακόμα έχουν μυρωδιά εκτυπωτηρίου μέσα τους! 10 υπέροχα νέα βιβλία να διαβάσεις με το παιδί σου από εμένα για σένα!

paidika vivlia

Alice Briere-Haquet, Csil
Εκδόσεις Παπαδόπουλος

paidika vivlia

Ένα εκπληκτικό βιβλίο για το πόσο 'ανοιχτά βιβλία' είναι τα παιδιά!Από τη φύση τους έχουν αληθινά συναισθήματα, τα οποία δεν μπορούν να τα κρατήσουν μέσα τους, δεν μπορούν να ελέγξουν εύκολα τον συναισθηματικό τους κόσμο, ξεσπούν, θυμώνουν, στενοχωριούνται, χαίρονται και όλα αυτά φαίνονται πολύ εύκολα στα μάγουλά τους! Το πρόσωπό τους είναι ο καθρέφτης της ψυχής τους και τα μαρτυρά όποιο συναίσθημα και αν θέλουν τα ίδια τα παιδιά να κρύψουν! Είναι τόσο αγνά και ευαίσθητα πλάσματα όσο και η όμορφη κατακόκκινη καρδούλα τους! Ένα μοναδικό, απίστευτο συναισθηματικό βιβλίο που πρέπει να διαβάσεις μαζί με το παιδί σου!

Kate Hosford, Gabi Swiatkowska
Εκδόσεις Παπαδόπουλος

paidika vivlia

Ποιος μπορεί να προσδιορίσει το άπειρο και να βοηθήσει και το παιδί να συλλάβει την έννοια του απείρου? Εκπληκτική ερώτηση για εμάς μιας και τον τελευταίο καιρό συλλογιζόμαστε πολύ και προσπαθούμε να συλλάβουμε έννοιες πρωτόγνωρες! Στην ερώτηση μου πώς αντιλαμβάνεται το άπειρο ο Ντίνος πήρα την εξής απάντηση: ''άπειρο είναι όσο σε αγαπώ και με αγαπάς, όσο αγαπώ και με αγαπά ο μπαμπάς και όσο αγαπώ και με αγαπά η Stacy!...στο άπειρο ανήκει και η οικογένειά μας γιατί αφήσαμε το αποτύπωμά μας!''...Μια απάντηση η οποία με έκανε να αισθανθώ ακόμα πιο περήφανη σαν μαμά αυτού του υπέροχου παιδιού! Ζωγραφίσαμε το σχήμα του απείρου, διαβάσαμε την υπέροχη ιστορία με την αστείρευτη εικονογράφηση και αφεθήκαμε σε ατέλειωτες, άπειρες συζητήσεις ,όπως ακριβώς έπρεπε νομίζω!

Σοφία Πανίδου, Mariona Cabassa
Εκδόσεις Παπαδόπουλος

paidika vivlia

Ένα βιβλίο με δύο παράλληλες ζωές δύο παιδιών που ζουν και μεγαλώνουν σε δύο διαφορετικές χώρες και διαφορετικές συνθήκες ζωής! Από τη μία σελίδα το παιδί που μεγαλώνει βιώνοντας τον πόλεμο, από την άλλη το παιδί που με μεγαλώνει με ειρήνη στη χώρα του! Κι όμως έχουν τις ίδιες αγωνίες και τις ίδιες ερωτήσεις! Μόνο που το συναίσθημα πίσω από αυτές είναι εντελώς διαφορετικό! Η Ζαχρά και ο Νικόλας δύο παιδιά που ίσως οι ιστορίες τους κάποτε να συναντηθούν!

Hanna E. Harrison 
Εκδόσεις Παπαδόπουλος

paidika vivlia

Η Μπερνίς είναι ένα γατάκι που ποτέ δεν παίρνει αυτό που θέλει! Ποτέ δεν περισσεύει για αυτήν γλυκό, ούτε παγωμένη βυσσινάδα! Για αυτό και όταν βρίσκονται όλα τα μπαλόνια μπροστά της θέλει και αυτή να πάρει το αίμα της πίσω! Παίρνει φόρα και τα βάζει όλα στην αγκαλιά της, ώσπου ανυψώνεται στον αέρα! Τι θα κάνει άραγε η άτυχη γατούλα? Μια διασκεδαστική ιστορία με σπουδαίο μήνυμα!!

''Ο Μπρούνο έχει 100 φίλους''
Φραντσέσκα Πιρόν
Εκδόσεις Μεταίχμιο


paidika vivlia

Ένα βιβλίο για την πραγματική φιλία κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο με σκοπό να δείξει στα παιδιά μας την πραγματική αξία που έχει το διαδίκτυο όσον αφορά την έννοια της φιλίας!Η ιστορία του Μπρούνο αποδεικνύει περίτρανα το πόσο εικονική είναι όλη αυτή η πραγματικότητα στο διαδίκτυο και το πόσο μας κάνει να αποξενωνόμαστε από τους φίλους που έχουμε στην ουσία μπροστά μας!! Ένα πολύ επίκαιρο βιβλίο με εξαιρετικό μήνυμα!

''Η γιαγιά μας η καλή έχει ζώααααργκ''
Θοδωρής Τσεκούρας, Bob Studio
Εκδόσεις Keybooks


paidika vivlia

Ένα απρόσμενα διασκεδαστικό παραμύθι με ζώα άγρια, ήρεμα και τέρατα μυθικά να ξεπηδούν δεξιά και αριστερά μέσα από το σπίτι της γιαγιάς!!Η εικονογράφηση του βιβλίου εξαιρετική και ο μελωδικός τρόπος που αποδίδεται το τι κάνει το κάθε ζώο βοηθά το παιδί να αποκτήσει περισσότερο ενδιαφέρον για εκείνο η ιστορία !Η δε, γιαγιά με το μαύρο τσεμπέρι και τη μαύρη φορεσιά- φόρεμα μας θυμίζει τη δική μας τη γιαγιά που έχει και αυτή πολλά ζώα στην αυλή, τα οποία περιποιείται η ίδια με αγάπη και μεράκι!

''Το μαγικό βιβλίο της Μαλάλα''
Μαλάλα Γιουσαφζάι, Kerascoet
Εκδόσεις Πατάκη


το μαγικο μολύβι της Μαλάλα

Την ιστορία της Μαλάλα την γνωρίσαμε περίπου 3 χρόνια πριν μέσα από ένα καταπληκτικό βιβλίο που κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος και μπορείς να διαβάσεις περισσότερα εδώ! Σήμερα, φτάνει στα χέρια μας ένα ακόμη βιβλίο αυτή τη φορά από την ίδια γραμμένο για τα παιδιά μας!   

Η Μαλάλα μιλά στις καρδιές όλων μας! Το γενναίο αυτό κορίτσι μας διηγείται μια σκηνή από την παιδική της ηλικία που την ώθησε να γίνει η ίδια η φωνή που έπρεπε να ακούσει όλη η Γη! Δεν φοβόταν γιατί ήξερε πως η φωνή της είχε δύναμη! Κατάφερε γιατί πίστεψε στον εαυτό της και ήξερε ποιο είναι το δίκαιο στον κόσμο! Δεν μπορούσε να διανοηθεί πως τα κορίτσια της πόλης της δεν θα είχα δικαίωμα στη γνώση! Κινδύνεψε αλλά αναστήθηκε!! Γιατί είχε πίστη μέσα της αλλά και πίστη στην ανθρωπότητα την ίδια!!

Μικροί Ταξιδευτές 
Εκδόσεις Ψυχογιός

μικροί ταξιδευτές

''Τα ζώα του κόσμου''

τα ζώα του κόσμου

τα ζώα του κόσμου

Ένα απίθανο βιβλίο με φοβερή εικονογράφηση που βοηθά τα παιδιά μας να μάθουν τα ζώα του κόσμου ολόκληρου!Η μικρή Μαριάννα συνοδεύει τον παππού της σε ένα ταξίδι σε όλο τον κόσμο για να γνωρίσει διάφορα είδη ζώων! Επιβιβάζονται στο τρένο και η περιπέτεια αρχίζει! Μαιμούδες, τίγρεις, πιγκουίνοι, πολικές αρκούδες, τάρανδοι, καρχαρίες και δελφίνια ξεπηδούν μέσα από τις πολύχρωμες σελίδες και συγκλονίζουν τα πιτσιρίκια!Το βιβλίο περιέχει έξι αναδιπλούμενους χάρτες με συναρπαστικές πληροφορίες!!

''Ο γύρος του κόσμου''

ο γύρος του κόσμου

ο γύρος του κόσμου

ο γύρος του κόσμου

Με την ιστορία αυτή το παιδί θα ταξιδέψει στις εφτά ηπείρους!!! Με τη βοήθεια της μικρής Μαρίας και του μικρού Πέτρου γίνεται το ίδιο το παιδί ταξιδευτής αλλά και ντετέκτιβ, αφού προσπαθούν να βρουν τον κατεργάρη λαθρεπιβάτη! Οι 6 αναδιπλούμενοι χάρτες είναι φοβεροί!!

''Ο θησαυρός της Εβίτας''
Εύη Τσιτιρίου- Χριστοφορίδου
Εκδόσεις Καλέντη

ο θησαυρός της εβίτας

Μια πολύ τρυφερή ιστορία η οποία βοηθά τα παιδιά μας να συμφιλιωθούν με τα συναισθήματά τους, το περιβάλλον τους και την καθημερινότητά τους! Πόσο δύσκολο είναι αυτό άραγε, ε?? Εδώ εμείς οι μεγάλοι δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε καλά καλά σε καλούμαστε να φέρουμε εις πέρας καθημερινά! Πόσο μεγάλη απαίτηση έχουμε από τα παιδιά μας να το κάνουν και να ελέγξουν τα συναισθήματά τους? 

ο θησαυρός της εβίτας

ο θησαυρός της εβίτας

ο θησαυρός της εβίτας

Η Εύη Τσιτιρίδου- Χριστοφορίδου δείχνει με τρόπο μαγικό πως η μικρή Εβίτα μέσα από ένα απίθανο ταξίδι κατάφερε να γνωρίσει πλάσματα θαυμαστά και να ακούσει σπουδαία πράγματα, τα οποία ήταν ικανά να ξεκλειδώσουν την πόρτα της σκέψης της και της καρδιάς της!

Αυτά ήταν όσα βιβλία διάλεξα για σένα αυτή τη φορά! Όλα είναι ένα και ένα με σπουδαία μηνύματα και εικονογράφηση που εξάπτει τη φαντασία του παιδιού! Επάνω σε κάθε τίτλο υπάρχει ενεργό linkώστε να μεταφερθείς στο eshop των εκδοτικών οίκων!

Σε μαμαδογλυκοφιλώ!
                                       










You May Also Like

0 σχόλια

My Insta Posts