Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

Η ΜΠΑΜΠΟΥΣΚΑ ΞΕΝΙΑ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ * ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΑΡΤΗΣ

by - Κυριακή, Αυγούστου 05, 2018

Διαβάζοντας την ανάρτηση αυτή θα απορήσεις με εμένα και θα πεις ''μα καλά βρε Εύη, καλοκαιριάτικα χριστουγεννιάτικη ιστορία επέλεξες να μας προτείνεις?''.. Ναι θα σου πω, ένα δίκιο το έχεις! Έλα όμως που ιστορία αυτή είναι επίκαιρη για όλες τις εποχές του χρόνου! ''Η Μπάμπουσκα'' της Ξένιας Καλογεροπούλου σε εικονογράφηση Άρτεμις Πρόβου και οι Εκδόσεις Μάρτης έχουν να μας διηγηθούν μια υπέροχη ιστορία!

Η ΜΠΑΜΠΟΥΣΚΑ ΞΕΝΙΑ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ * ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΑΡΤΗΣ

Η Ξένια Καλογεροπούλου μας χαρίζει μια ατμοσφαιρική χριστουγεννιάτικη ιστορία με πρωταγωνίστρια τη Μπάμπουσκα, η οποία ζει μόνο της εδώ και πολλά χρονιά! Το σπίτι της είναι πάντα καθαρό, λαμπερό, και μοσχοβολιστό! Κανείς δεν την επισκέπτεται ούτε και έχει κοινωνικές επαφές με κανέναν γύρω από το σπίτι της! Ώσπου, μια μέρα της χτυπούν την πόρτα 3 μάγοι, οι οποίοι ψάχνουν καταφύγιο μόνο για ένα βράδυ! Διστακτική στην αρχή η Μπάμπουσκα δεν ήξερε αν θα πρέπει να τους καλέσει μέσα! Ωστόσο, ανταποκρίθηκε και τους φίλεψε ότι καλό είχε η κουζίνα της!

Η ΜΠΑΜΠΟΥΣΚΑ ΞΕΝΙΑ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ * ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΑΡΤΗΣ

Οι τρεις μάγοι της μίλησαν για έναν νεογέννητο βασιλιά και πως ακολουθούσαν το πιο λαμπρό αστέρι που θα δει στον ουρανό, το οποίο θα τους οδηγήσει σε αυτόν! Πρέπει να του δώσουν τα δώρα τους και να τον καλωσορίσουν! Είναι λένε ο Βασιλιάς του Ουρανού και θέλουν πολύ η Μπάμπουσκα να τους ακολουθήσει! Η Μπάμπουσκα, όμως, δεν έχει βγει ποτέ από το σπίτι της μέχρι σήμερα και φοβάται πολύ! Την επόμενη μέρα, μετανιωμένη για την απόφασή της τρέχει να τους προλάβει κρατώντας στην αγκαλιά της ότι πίστεψε πως θα φαινόταν χρήσιμο σε ένα νεογέννητο! Τους μάγους δεν τους βρήκε, ούτε και το νεογέννητο! Ωστόσο, κατάφερε να κάνει πολλά παιδιά χαρούμενα με τα καλούδια της, τα οποία είχαν πραγματικά ανάγκη!

Η ΜΠΑΜΠΟΥΣΚΑ ΞΕΝΙΑ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ * ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΑΡΤΗΣ

Μπορεί η ιστορία να μας μεταφέρει σε κλίμα χριστουγεννιάτικο, μιας και μιλάμε για την Γέννηση του Χριστού και τους 3 Μάγους με τα Δώρα, τον Βαλτάσαρ, τον Μελχιόρ και τον Γκασπάρ! Ωστόσο, το μήνυμα αυτής της ιστορίας πρέπει να μας κρατά συντροφιά όλους τους μήνες του χρόνου! Μας διδάσκει πως όταν ακολουθείς το δρόμο για τον Βασιλιά του Ουρανού και στην αναζήτηση αυτού μόνο καλό μπορείς να προσφέρεις στο διάβα σου! Ή τουλάχιστον εγώ αυτό το μήνυμα θέλησα να κρατήσω από την ιστορία αυτή!

Τα παιδιά κατέληξαν πως ένα σπίτι λαμπερό χωρίς κόσμο μέσα δεν είναι καθόλου ευχάριστο όσο όμορφο και πλούσιο αν είναι! Πως το να μοιράζεσαι όσα δεν χρειάζεσαι είναι ανακουφιστικό και, τέλος, πως το να ταξιδεύεις σε βοηθά να ζήσεις πολλά πολλά χρόνια! Αυτό το τελευταίο είναι συμπέρασμα της τετράχρονης κόρης μου!

Η ΜΠΑΜΠΟΥΣΚΑ ΞΕΝΙΑ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ * ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΑΡΤΗΣ

Τα βιβλία της κ. Ξένιας Καλογεροπούλου είναι ιδιαίτερα! Γράφει αλλιώτικα και όχι απαραίτητα με παιδικό τρόπο! Θαρρείς και μέσα από τις ιστορίες της επιβεβαιώνει τον ίδιο της τον εαυτό! Ελπίζω η ίδια να μου επιτρέπει αυτό που αναφέρω! Το συγκεκριμένο βιβλίο της πολυβραβευμένης ηθοποιού και συγγραφέα θα το βρεις εδώ στο site των Εκδόσεων Μάρτης! Αν πάλι πέσει στην αντίληψή σου κάποια εκδήλωση γύρω από τα βιβλία, μην διστάσεις και πήγαινε να την συναντήσεις! Θα καταλάβεις γιατί σε παρότρυνα αμέσως μόλις την αντικρίσεις!
Σε μαμαδογλυκοφιλώ!










You May Also Like

0 σχόλια

My Insta Posts