Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

ΟΓΚΡΕΣΑ ΚΩΣΤΑΣ ΚΡΟΜΜΥΔΑΣ * ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ

by - Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 05, 2018

Κατά τη διάρκεια των διακοπών ομολογουμένως είχα πολύ ελεύθερο χρόνο! Τους δύο μήνες απουσίας μας από το σπίτι κατάφερα να διαβάσω όσα βιβλία είχα πάρει μαζί μου και είχα βάλει στο νου να ταξιδέψω μαζί τους! Χάθηκα, ταξίδεψα και αναπόλησα! Ένα βιβλίο που το ρούφηξα στην κυριολεξία διαβάζοντάς το εν μια νυκτί είναι η Ογκρέσα του Κώστα Κρομμύδα!

ΟΓΚΡΕΣΑ ΚΩΣΤΑΣ ΚΡΟΜΜΥΔΑΣ * ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ

---------------------------------------------------------------------------------
Ογκρέσα
---------------------------------------------------------------------------------

Ομολογώ πως Ογκρέσα δεν ήξερα τι σημαίνει! Μάλιστα, δεν την είχα καν ακουστά τη λέξη! Ο ίδιος ο συγγραφέας δίνει μια ερμηνεία ως η γυναίκα- λύκαινα και ύστερα από μια πρόχειρη αναζήτηση που έκανα έμαθα ότι πρόκειται για μια γυναίκα πλανεύτρα, η οποία είναι ικανή να καταστρέψει μια ζωή ή να την σηματοδοτήσει τόσο πολύ που το σημάδι της θα μείνει για πάντα στην ψυχή του θύματος! Η Ογκρέσα του Κώστα Κρομμύδα είναι βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα και οι διάφορες εναλλαγές των γεγονότων και των προσώπων σε κρατά σε εγρήγορση! Σκιαγραφούνται ακόμα και κοινωνικά ζητήματα, όπως για παράδειγμα τη βία που δέχονται κάποια παιδιά στη τρυφερή ηλικία τους! Δεν είναι μία ακόμη ιστορία με αστυνομικό περιεχόμενο και δράση! Είναι μια πολύπλευρη ιστορία πλούσια σε συναισθήματα και πρόσωπα που εύκολα συναντάς στον κοινωνικό σου περίγυρο!

Πρωταγωνιστές της Ογκρέσας είναι τέσσερις χαρακτήρες, των οποίων οι ζωές τελικά συνδέονται χωρίς οι ίδιοι να το γνωρίζουν αρχικά! Και οι 4 αισθάνονται εγκλωβισμένοι στην πραγματικότητα που ζουν! Δεν είναι ευτυχισμένοι και δεν αισθάνονται πλήρης! Κύρια ηρωίδα είναι η Κατερίνα, η γυναίκα πλανεύτρα που σαγηνεύει, είναι αγανακτισμένη και προδομένη από τον ίδιο της άντρα και αποφασίζει να παρατήσει πλούτη και δόξα και να βρει διέξοδο στη φυγή! Ο Γιάννης, ο Λουκάς και ο Κώστας προσπαθούν να βρουν και εκείνοι διέξοδο από την μίζερη και κενή ζωή τους μέσα από την εξιλέωση, την εκδίκηση και την φυγή!


ΟΓΚΡΕΣΑ ΚΩΣΤΑΣ ΚΡΟΜΜΥΔΑΣ * ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ

Το βιβλίο κρύβει μέσα του πολύ ερωτισμό, επικίνδυνο και συνάμα σκληρό! Τα καταιγιστικά γεγονότα με κράτησαν σε εγρήγορση! Ταυτίστηκα με κάποιες συνθήκες μιας και οι ήρωες ξεδιπλώνουν καθημερινές ιστορίες ζωής! Τα πάθη που περιγράφει με τόσο γλαφυρό τρόπο με καθήλωσαν και πείστηκα πως μπορούν να σε οδηγήσουν είτε στην λύτρωση της ψυχής σου είτε στην ολοκληρωτική καταστροφή της υπάρξεώς σου!

Εδώ μπορείς να βρεις το βιβλίο που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα και να το κάνεις δικό σου ηλεκτρονικά ή από το βιβλιοπωλείο της γειτονιάς σου! Περισσότερες πληροφορίες για το συγγραφικό ταλέντο και την πορεία του Κώστα Κρομμύδα μπορείς να διαβάσεις στο site του www.kostaskrommydas.gr/! Σύντομα θα σου μιλήσω και για την νέα του κυκλοφορία Μυρωδιά από Σανίδι!

Το βιβλίο το συστήνω ανεπιφύλακτα! Μου κράτησε συντροφιά μια ολόκληρη ημέρα στην παραλία! Το ρούφηξα στην κυριολεξία όπως ανέφερα και πιο πάνω! Είναι το τρίτο βιβλίο του συγγραφέως που διαβάζω και καταλήγω να πω πως αγαπώ πολύ τον τρόπο γραφής του! Δηλώνω φαν του! 

Σε μαμαδογλυκοφιλώ!

You May Also Like

0 σχόλια

My Insta Posts