Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

Μπίσκιτ με φέτα και άνηθο!!

by - Τετάρτη, Ιανουαρίου 13, 2016

Αλμυρά Μπίσκιτ!
Για τον πονοκέφαλο του κολατσιού στο σχολείο σας έχω μιλήσει πολλές φορές εδώ αλλά και εδώ...Αυτήν την εβδομάδα ο μικρός ήθελε αλμυρό για κολατσιό και μάλιστα ήθελε να έχει μέσα μπόλικη φέτα, από αυτήν που του αρέσει πολύ!Έτσι, λοιπόν, χτες το απόγευμα αντί να ξαπλώνω στον καναπέ μου πλέκοντας τα μαξιλάρια που ξεκίνησα με μεγάλη χαρά, το πέρασα στην κουζίνα παρέα με τα κουζινικά μου..

Τα συγκεκριμένα αλμυρά ψωμάκια τα δοκιμάσαμε για πρώτη φορά το φθινόπωρο που μας πέρασε και η γεύση τους μας ξετρέλανε πολύ ομολογώ!Έχουν λίγα υλικά και από εκείνα που διαθέτουμε στο ψυγείο και στα ντουλάπια μας συνήθως!.Και αυτήν την συνταγή την βρήκα στο φανταστικό βιβλίο της Marisa's "My sweet and skinny life"...




Τι θα χρειαστείτε : 

  • 75 γρ. βούτυρο
  • 264 γρ. μαλακό αλεύρι
  • 2 κ.γ. μπέικιν
  • 3/3 κ.γ. αλάτι
  • 1/2  κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 50  γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 4 κ.σ. άνηθο
  • 145 ml. ξινόγαλα
  • 70 γρ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
* Επειδή η συγκεκριμένη δοσολογία είναι για 12 κομμάτια εγώ κάνω διπλή δόση μιας και τα 12 κομμάτια μας πάνε μόλις 2 μέρες..


  • Κόψτε το βούτυρο σε κύβους και αφήστε το στην άκρη.
  • Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200 βαθμούς και στρώστε μια λαδόκολλα στο ταψί που θα τα ψήσετε.
  • Σε ένα μπολ αναμείξτε το αλεύρι με το αλάτι και το μπέικιν και τη σόδα.
  • Έπειτα ρίξτε το βούτυρο και χτυπήστε με το φτερό ώσπου να γίνει το αλεύρι σαν άμμος και το βούτυρο σαν μπιζέλια. 
  • Στη συνέχεια προσθέστε τη φέτα και τον άνηθο. Ανακατέψτε καλά και προσθέτε το γιαούρτι με το ξινόγαλα. Ζυμώστε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Να ξέρετε πως κολλάει στα χέρια.
  • Με τη βοήθεια του κουταλιού δώστε σχήμα στρόγγυλο σε κάθε μπάλα ζύμης που αφήνετε στο ταψί.
  • Αφήστε ένα ικανοποιητικό κενό γιατί θα φουσκώσει ελάχιστα το μπαλάκι σας να μην κολλήσει.
  • Ψήστε για 15 λεπτά περίπου ώσπου να ροδίσουν.Αν τα ψήσετε παραπάνω θα ξεραθούν πολύ.



💡Γνωρίζατε ότι τα μπίσκιτ είναι παραδοσιακό αμερικάνικο ψωμί από τις νότιες πολιτείες?..Τα σερβίρουν στο πρωινό ή στο δείπνο με κοτόπουλο.Η συγκεκριμένη συνταγή της Marisa's έχει 52% χαμηλότερα λιπαρά και λιγότερες θερμίδες σε σχέση με την κανονική συνταγή!Ο μικρός μου τα τρώει δυο δυο και είμαι σίγουρη πως θα μου τα ζητήσει και την επόμενη εβδομάδα!!
Σε μαμαδογλυκοφιλώ!




You May Also Like

0 σχόλια

My Insta Posts