Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

Το μπισκοτογλυκό της μαμάς!

by - Κυριακή, Ιανουαρίου 31, 2016

Ξέρω ξέρω...Αν κρίνεις από τα δύο προηγούμενα post μου θα πεις "πάει αυτή τρελάθηκε"..
Η αλήθεια είναι πως μετά την δύσκολη εβδομάδα που μας πέρασε, την οποία έλειπα παντελώς από την κουζίνα, χτες i did my best και ξεπέταξα 3 συνταγές..
Δεν μπορούσα να μην φτιάξω το αγαπημένο γλυκό των παιδιών μου, αλλά και των ανιψιών μου να προσθέσω, ώστε να τα γλυκάνω μετά τις πίκρες που πήραν από τις αντιβιώσεις και τα λοιπά..
Άλλωστε τη αξία έχει η ζωή αν δεν έχεις ένα ωραίο επιδόρπιο για μετά το μεσημεριανό?...
Και το συγκεκριμένο είναι ευκολάκι σου λέω!!...Τόσο ευκολάκι που δεν θα πιστεύεις στα μάτια σου μόλις διαβάσεις την συνταγή!...

Το μπισκοτογλυκό της μαμάς..

Θα χρειαστείς : 2 πακέτα πτι- μπερ
                           2 κουβερτούρες σε κομματάκια
                           1 κουτί κάστερ πάουντερ ή κορν φλάουρ
                           1 lt γάλα
                           1 βιτάμ χρυσό
                           8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

Για την επικάλυψη: 1 ζαχαρούχο
                                   1 morfat (στο στρόγγυλο τενεκεδάκι)
                                   μια κουταλιά nescafe διαλυμένη σε νερό
Η εκτέλεση είναι πολύ εύκολη..
  • Ζεσταίνεις το γάλα σε μία μεγάλη κατσαρόλα...κρατάς ένα ποτήρι από αυτό (κρύο) και μέσα σε ένα μπολ διαλύεις το κάστερ πάουντερ γρήγορα για να μην σβολιάσει...Ρίχνεις τη ζάχαρη ώστε να λιώσει..
  • Μόλις το γάλα σου αρχίσει να ζεσταίνεται καλά ρίχνεις το μείγμα με το κάστερ και ανακατεύεις με το σύρμα εντατικά ώσπου να αρχίσει να γίνεται κρέμα..Προσοχή!..Θέλει γρήγορο ανακάτεμα για να μην σβολιάσει. ..
  • Έπειτα ρίχνεις το βιτάμ σε κομματάκια και την κουβερτούρα επίσης..
  • Ανακατεύεις ώσπου να λιώσουν και να ομογενοποιηθεί το μείγμα σου..
  • Τρίβεις τα μπισκότα σου και τα ρίχνεις στην κατσαρόλα μαζί με την σοκολατένια κρέμα σου!..
  • Ανακατεύεις καλά με μία μαρίζ..
  • Ρίχνεις το γλυκό σου σε ένα πιρέξ και παράλληλα ξεκινάς την επικάλυψη..
  • Χτυπάς στο mixer το ζαχαρούχο με το morfat και το nescafe περίπου για 10 λεπτά..
  • Απλώνεις την επικάλυψη μόλις το γλυκό σου κρυώσει..
  • Αν θέλεις μπορείς να πασπαλίσεις το γλυκό με τρούφα ή κουβερτούρα...Εγώ αυτή τη φορά αγόρασα κας- κας αστεράκια σε κίτρινο και άσπρο χρώμα!!
 Σε μόλις λίγα λεπτά το γλυκό σου είναι έτοιμο!
Το αφήνεις στο ψυγείο ώστε να κρυώσει καλά πριν το σερβίρεις!..

Αν δοκιμάσεις αυτήν την συνταγή θα χαρώ πολύ να μου πεις τις εντυπώσεις σου!..
Το συγκεκριμένο το έχω κάνει και σε τούρτα γενεθλίων μου..
Αν θέλεις ρίξε μια ματιά εδώ!

Σε μαμαδογλυκοφιλώ!




You May Also Like

0 σχόλια

My Insta Posts