Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

''Από τη Γη στη Σελήνη''..Αντώνης Παπαθεοδούλου, Ίρις Σαμαρτζή

by - Δευτέρα, Ιουνίου 13, 2016

Ο μικρός μου βιβλιοφάγος και η μικρή μου περίεργη ακροάτρια σήμερα οδηγήθηκαν σε νέες περιπέτειες!Αυτή τη φορά ο Αντώνης Παπαθεοδούλου μας εκτόξευσε στο διάστημα, όχι στα βάθη των ωκεανών όπως την προηγούμενη φορά!..Το βιβλίο Από τη Γη στη Σελήνη κατάφερε να μας εξάψει την φαντασία για το τι συμβαίνει εκεί έξω στο διάστημα αλλά και να μας μάθει μια καινούργια λέξη, την οβίδα!!..Άλλη μία περιπέτεια από την σειρά Μικρά ταξίδια με την φαντασία του Ιούλιου Βερν μας κράτησε συντροφιά 3 απογεύματα συνεχόμενα και σίγουρα θα ακολουθήσουν και άλλα..
Αντώνης Παπαθεοδούλου, Ίρις Σαμαρτζή

Η εικονογράφηση του βιβλίου για μία ακόμη φορά μας ταξίδεψε! Ο πιτσιρικάς μου λατρεύει να παρατηρεί τις εικόνες!Ομολογώ πως τα βιβλία που διαβάζουμε τον έχουνε βοηθήσει πολύ να διευρύνει την φαντασία του, κάτι που αποτυπώνεται στις ζωγραφιές του τον τελευταίο χρόνο! Έχουν εξελιχτεί ιδιαίτερα πολύ για ένα προνήπιο..Ή τουλάχιστον έτσι φαίνονται στα μάτια μου..
Η ιστορία έχει ως εξής..Ο πιο διάσημος σχεδιαστής όπλων, οβίδων και κανονιών σε όλη την Αμερική, ο Ίμπυ Μπάρμπικέιν, ένα βράδυ χαλαρώνοντας στην βεράντα του και ύστερα από έναν μεγάλο πόλεμο που κατάφερε να προμηθεύσει κοιτώντας το φεγγάρι του ήρθε μία φαεινή ιδέα ...Θέλησε να σχεδιάσει για άλλη μια φορά ένα κανόνι, ίσως το μεγαλύτερο του κόσμου όλου, αλλά αυτή την φορά για καλό σκοπό..Να φτιάξει ένα κανόνι που εκτοξεύοντάς το θα χάριζε στον κόσμο γνώσεις..Ήθελε να φτιάξει ένα κανόνι ειρήνης!~Να αποκαλύψει σε όλη την ανθρωπότητα τι κρύβει η Σελήνη..Ήθελε, λοιπόν, να φτιάξει το πρώτο και μεγαλύτερο κανόνι ειρήνης, που θα ένωνε την Γη με την Σελήνη..Και κάπως έτσι αρχίζει η περιπέτεια!!..
Αντώνης Παπαθεοδούλου , 'Ιρις Σαμαρτζή
Ο μικρός μέσα από το βιβλίο αυτό έμαθε πολλές καινούργιες λέξεις..Η πρώτη που του έκανε εντύπωση ήταν η λέξη ''οβίδα''...Πρώτη φορά την χρησιμοποιήσαμε και σε πολλά πειρατικά του παιχνίδια παρατήρησα ότι την χρησιμοποιεί πολύ!..Σήμερα με τον αστροναύτη playmobil του έκανε ένα μεγάάάλο ταξίδι στο φεγγάρι , όπου πήγε απλά να κάνει πικ νικ  με άλλους 2 φίλους του, κανονιέρηδες..Φαντάζεστε να εξελιχτεί τόσο η ανθρωπότητα και η τεχνολογία, ώστε να μπορούμε να πεταγόμαστε όποτε θέλουμε για έναν καφέ στη Σελήνη?..Ο μικρός ήδη το βρίσκει πολύ cool..
Αν θέλεις και εσύ να ανακαλύψεις την περιπέτεια που κρύβει αυτή η μικρή ιστορία του Ιουλίου Βερν μέσα από την ματιά του Αντώνη Παπαθεοδούλου και την πετυχημένη εικόνα της Ίριδας Σαμαρτζή δεν έχεις παρά να το αγοράσεις από εδώ με έκπτωση!..

Ως την επόμενη βιβλιο-ιστορία μας σε μαμαδογλυκοφιλώ!



You May Also Like

0 σχόλια

My Insta Posts