Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

Τι κρύβει πάντα μέσα η τσάντα μου όταν ετοιμαζόμαστε για ταξιδάκι!

by - Δευτέρα, Ιουνίου 06, 2016

Όταν ετοιμαζόμαστε για ταξιδάκι!!
Clinofar


Αν εσύ που με διαβάζεις τώρα είσαι γυναίκα (που πολύ πιθανόν να είσαι) τότε σίγουρα με καταλαβαίνεις τι παθαίνω κάθε φορά που είναι να βγω από το σπίτι μου ή όταν ετοιμάζομαι να αλλάξω τσάντα ώστε να ταιριάζει καλύτερα με το στυλ που επέλεξα… Καταλαβαίνεις το άγχος που με πιάνει όταν ετοιμάζω ταξίδι με τα μικρά και δεν πρέπει να ξεχάσω κάτι.. Να πάρω αυτό, εκείνο, το άλλο, το παρ' άλλο..Προσπαθώ να καλύψω κάθε ανάγκη μας που ίσως προκύψει όσο βρισκόμαστε στο δρόμο..Να πάρεις χαρτομάντιλα (για μένα με τις αλλεργίες μου), μην ξεχάσω τα υγρομάντιλα αν κάποιο από τα μικρά θελήσει να κάνει τσίσα, μαστίχες για το ταξίδι (έχουμε συνήθεια να μασάμε ενώ ταξιδεύουμε τι να κάνουμε!?), λεφτά, κλειδιά, αντιηλιακή οπωσδήποτε τώρα που ειδικά που ήρθε το καλοκαιράκι, το αγαπημένο μου lip balsam, την terracotta μου και τα γυαλιά μου..Πφ..Μην ξεχάσω και κανένα περιοδικό σε περίπτωση που τα πιτσιρίκια κοιμηθούν και καταφέρω να χαλαρώσω ξεφυλλίζοντας..Πολλά έγραψα ε?.. Ξέχασα να σας πω το κυριότερο όμως και θα καταλάβετε γιατί το λέω αυτό.. Κάτι που σίγουρα πρέπει να έχει κάποιος μαζί του και -ειδικά μανούλα- είναι ο αποστειρωμένος φυσιολογικός ορός.. Και δείτε γιατί..
Όπως σας είπα ήδη, το Πάσχα το περάσαμε στο χωριό. Συνήθως στη διαδρομή μέχρι αυτό αναγκαζόμαστε να σταματήσουμε αρκετές φορές, ίσως  για κανένα καφεδάκι, να φάνε κολατσιό τα μικρά ή αν θέλουμε να επισκεφτούμε κάποιο μέρος που βρίσκεται στο δρόμο μας.. Αυτό που δεν σας έγραψα στην ανάρτηση εκείνη ήταν η μικρή περιπέτεια που μας έτυχε εκείνη την ημέρα. Σταματήσαμε στη Λιβαδειά να δούμε κάτι γνωστούς μας και να απολαύσουμε τη φύση τρώγοντας ένα μεζεδάκι. Το σπίτι των φίλων μας ήταν κοντά σε ένα δασάκι όπου και καθίσαμε να τα πούμε εμείς οι μεγάλοι και να παίξουν τα μικρά..
Τα μικρά ξεσάλωσαν μιας και είχαν καιρό να ειδωθούν. Έτρεχαν από εδώ, έτρεχαν από εκεί, ανέβαιναν, κατέβαιναν.. Δεν θέλει πολύ να γίνει το κακό..Ο μικρός έπεσε και έγδαρε την δεξιά πλευρά του αριστερού ποδιού του από το γόνατο ως τον αστράγαλο!..Έπρεπε να βρω έναν τρόπο να απολυμάνω το σημείο της πληγής και να την ξεπλύνω από τα χώματα και τα φύλλα που είχαν κολλήσει επάνω του.. Για καλή μου τύχη -και σοφή μου επιλογή βεβαίως βεβαίως- είχα στην τσάντα μου αμπούλες με αποστειρωμένο φυσιολογικό νερό.. Ξέπλυνα το σημείο καλά και μέχρι να φτάσουμε στο σπίτι των φίλων μας να βάλουμε ιώδιο και αποστειρωμένη γάζα ήμασταν καλυμμένοι..Ίσως πολλοί να μην ξέρουμε αυτή την ιδιότητα του φυσιολογικού ορού..Ο καθαρισμός των πληγών είναι όμως εξίσου σημαντική χρήση του πέραν της ρινικής.
Άσε που σε όλη την διαδρομή, και λόγω αέρα, εισπνέαμε γύρη με αποτέλεσμα να αισθάνομαι φαγούρα στα μάτια και να έχω καταρροή από ένα σημείο και μετά.. Άτιμη αλλεργική ρινίτιδα. Εκεί που νόμιζα πως με είχε αφήσει μετά από θεραπεία ενός μήνα πάλι μου εμφανίστηκε απροειδοποίητα!..'Είδες που καμιά φορά τα προιόντα που χρησιμοποιούμε στα παιδιά μας μπορούν να φανούν χρήσιμα και για εμάς. Οπότε σημείωσε και την οφθαλμική υγιεινή συν τοις άλλοις.
Το καλό με αυτές τις αμπουλίτσες είναι ότι μπορείς να τις χρησιμοποιείς από μία έως 6 φορές την ημέρα όταν πρόκειται για το καθημερινό καθαρισμό!
Όσον αφορά αυτές τις μαγικές υπέρτονες ή ισότονες αμπουλίτσες, σας έχω μιλήσει και στο παρελθόν, πως με σώζουν κάθε φορά όταν τα παιδιά έχουν καταρροή και  μπούκωμα στη μύτη, γεγονός που μας τυχαίνει πολύ συχνά λόγω των ιώσεων που κυκλοφορούν! Τις αποκαλώ ΄΄μαγικές’’ διότι και οι δύο έχουν από μία ‘’μαγική χρήση’’. Οι ισότονες αμπουλίτσες περιέχουν αποστειρωμένο μη ενέσιμο φυσιολογικό ορό χωρίς συντηρητικά, ότι πρέπει για την ρινική και οφθαλμική υγιεινή των μικρών! Ενώ οι υπέρτονες αμπουλίτσες με το αποστειρωμένο υπέρτονο διάλυμα χλωριούχου νατρίου βοηθούν στην αποσυμφόρηση της μύτης μας. Όταν τα πιτσιρίκια ήταν βρέφη ομολογώ πως κάθε μέρα τους έβαζα στη μυτούλα και από λίγο και αυτό τους βοηθούσε πολύ απομακρύνοντας τις πλεονάζουσες βλέννες που εγώ δεν μπορούσα να αφαιρέσω από την τοσοδούλικη μύτη τους με τίποτα!
Έχετε βιώσει εσείς ποτέ κάτι παρόμοιο?..Σας φάνηκε ποτέ κάτι τόσο χρήσιμο από όλα αυτά που ''πετάμε'' εμείς οι γυναίκες μέσα στην τσάντα μας?..

Ως την επόμενη συνάντησή μας, σας μαμαδογλυκοφιλώ!


You May Also Like

0 σχόλια

My Insta Posts