Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

''Απέναντι'' και ''Ανάποδα'', Θοδωρής Παπα'ι'ωάννου, Ίρις Σαμαρτζή, Εκδόσεις Ίκαρος

by - Τετάρτη, Ιουνίου 22, 2016

Οι διακοπές μας ξεκίνησαν και τώρα που έπιασαν για τα καλά οι ζέστες η καλύτερη συντροφιά μας είναι να διαβάζουμε και  να χαζεύουμε τα όμορφα εικονογραφημένα βιβλία μας!..Έχει και τα καλά του το να μην μπορείς να βγεις από το σπίτι καμιά φορά, ειδικά όταν ο υδράργυρος δείχνει 40 βαθμούς Κελσίου!..Είναι ευκαιρία να χορτάσουμε τα παιχνίδια μας και τα καινούργια βιβλία που προμηθευτήκαμε για τις ξέγνοιαστες ημέρες του καλοκαιριού!Ήδη μετράμε 10 και δεν ξέρουμε ποιο να ανοίξουμε πρώτο!..Σήμερα θα σας μιλήσω για τα δύο νέα αγαπημένα βιβλία που προστέθηκαν στην συλλογή μας το τελευταίο διάστημα, του Θοδωρή Παπα'ι'ωάννου με εικονογράφηση της Ίριδας Σαμαρτζή, από τις Εκδόσεις Ίκαρος!
Θοδωρής Παπαιωάννου Ίρις Σαμαρτζή

Αρχικά είχα σκεφτεί να αφιερώσω δύο ξεχωριστές αναρτήσεις για το κάθε βιβλίο ξεχωριστά!!Ωστόσο δεν μου πήγαινε καρδιά να διαχωρίσω τις δύο αυτές γλυκιές περιπέτειες του τρυφερού Μέλιου..Και στα δύο αυτά έξυπνα βιβλία διαδραματίζονται δύο διαφορετικές περιπέτειες του Μέλιου του σκαθαριού, ο οποίος ζει σε ένα όμορφο δάσος κοντά σε ένα ξέφωτο..Πρόκειται για δύο τρυφερές ιστορίες με όμορφα μηνύματα να περνούν στο μυαλουδάκι του παιδιού..
Εκδόσεις Ίκαρος
Στο βιβλίο ''Απέναντι'' ο μικρός Μέλιος θέλει να φτάσει στην αγαπημένη του την Μελανή, η οποία βρίσκεται εδώ και καιρό στην άλλη μεριά του δάσους. Ο Μέλιος ξεκινά με μεγάλη ανυπομονησία να συναντήσει την αγαπημένη του ώσπου αντιμετωπίζει έναν δύσκολο παράγοντα που δεν είχε προβλέψει..Το δάσος χώριζε ένας μεγάλος δρόμος, τον οποίο διασχίζουν μεγάλα αυτοκίνητα που μόνο φασαρία και σκόνη προκαλούν...Θα καταφέρει άραγε να περάσει το σκαθάρι μας τον δρόμο με ασφάλεια και να καταφέρει να φτάσει στην αγαπημένη του Μελανή?..
Εκδόσεις Ίκαρος
Στο βιβλίο ''Ανάποδα'' πάλι, ο Μέλιος μία μέρα που κυλούσε την χωματένια του μπάλα αμέριμνος δεν πρόσεξε και σκόνταψε πάνω σε ένα πετραδάκι με αποτέλεσμα να γυρίσει ανάποδα και να μείνει εκεί ακίνητος για πολύ ώρα..Παρακαλούσε όποιον περαστικό περνούσε να τον βοηθήσει να γυρίσει κανονικά αλλά κανείς δεν είχε τη διάθεση και τον χρόνο να τον βοηθήσει.. Ωστόσο, ο Μέλιος δεν το έβαλε κάτω..Αφού είδε τον ουρανό και πολλά στοιχεία της φύσης ανάποδα κατάφερε να ανακαλύψει την ομορφιά και από την άλλη της όψη..Συνειδητοποίησε ότι όταν είσαι ανάποδα ίσως να βλέπεις πιο καθαρά τα πράγματα!!..Ποιος ήταν αυτός όμως που στο τέλος έμεινε στο πλάι του και τον βοήθησε να αναποδογυρίσει και να μην γίνει τροφή κανενός πουλιού?..
Εκδόσεις Ίκαρος
Και στα δύο αυτά βιβλία σκιαγραφείται η επιμονή και η υπομονή..Οι δύο ιστορίες του μικρού σκαθαριού μας διδάσκουν πως η προσπάθεια είναι αυτή που μετράει και όχι το αποτέλεσμα!..Ο Μέλιος δεν σταματά να προσπαθεί να επιτύχει τον στόχο του και για αυτό στο τέλος τα καταφέρνει..Ο δρόμος της προσπάθειας αυτής είναι γεμάτος εμπόδια, εκπλήξεις και πολλά μαθήματα!Η επιμονή του τον βοηθά να κατακτήσει τον στόχο του αλλά και να του μάθει πολλά νέα πράγματα που δεν ήξερε πριν! Όπως το ότι ο ουρανός είναι ακόμα πιο όμορφος όταν τον κοιτάς ανάποδα, κάτι που αρέσει πολύ και στον Ντίνο. Δεν είναι λίγες οι φορές που βρεθήκαμε ξαπλωμένοι στο χορτάρι της αυλής να μετράμε αστέρια ή να προσπαθούμε να αγγίξουμε τον ήλιο..Η μαγεία κρύβεται σε πράγματα που δεν το φαντάζει ο νους μας, και η πίστη μας σε κάτι μας βοηθά να το αγγίξουμε το όνειρο!
Κρατώ μία φράση που γράφει ο συγγραφέας στο οπισθόφυλλο του βιβλίου του ''Απέναντι'' ''Δεν ξέρεις, μπορεί από πολλές αποτυχίες να φτιάχνεται ...η τύχη''!!...Το συζητήσαμε με τον μικρό εκεί μέσα στην σκηνή μας..Το δικό του συμπέρασμα ήταν πως του αρέσει να προσπαθεί για κάτι γιατί μετά η χαρά του είναι μεγαλύτερη όταν στο τέλος τα καταφέρνει....
Η εικόνα που φύλαξε ο μικρός και έμεινε να την κοιτάζει για ώρα ήταν αυτή με τα δύο συννεφάκια που σχημάτιζαν καρδιά, όσο ο Μέλιος ήταν αναποδογυρισμένος!..Σιγοψιθυρίσαμε πολλές φορές τα λόγια του βιβλίου.."Η αγάπη είναι πολύ όμορφο πράγμα''..
Εκδόσεις Ίκαρος
Τα βιβλία μπορείτε να τα αγοράσετε από το eshop των Εκδόσεων Ίκαρος με έκπτωση το ''Ανάποδα'' εδώ ενώ το ''Απέναντι'' εδώ!!!.. Μάλιστα το δεύτερο βιβλίο ,που συνοδεύεται από ένα cd με τραγούδια που έγραψε ο Ορέστης Παπαιωάννου ειδικά για το βιβλίο, απέσπασε το ειδικό βραβείο βιβλιοπωλείων Public 2016  για το καλύτερο παιδικό βιβλίο της χρονιάς!
Εμάς είναι ήδη από τα αγαπημένα μας!
Αναμένουμε και άλλες βιβλιο-ιστορίες των Εκδόσεων Ίκαρος να προστεθούν στην συλλογή μας!


Ως την επόμενη βιβλιο-ιστορία μας σας μαμαδογλυκοφιλώ!

You May Also Like

0 σχόλια

My Insta Posts