Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

3+1 ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

by - Κυριακή, Ιουνίου 11, 2017

Οι τέσσερις προτάσεις που θα σου δείξω σήμερα είναι φρέσκες φρέσκες και κυκλοφόρησαν μόλις πριν από λίγες ημέρες! Αρχίσαμε να συγκεντρώνουμε όλα τα βιβλία που θέλουμε να έχουμε μαζί μας στις διακοπές, στο νησί ή στο χωριό και σκέφτηκα να σας τα δείξω συγκεντρωμένα ανά Εκδοτικό Οίκο! Σήμερα φιλοξενώ 4 βιβλία από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος και χαίρομαι πολύ γιατί πρόκειται για βιβλία που μας διασκέδασαν πολύ!

✔ 9 τρελές ιστορίες 
Ursula Wolfel, Μιχάλης Καζάκης

εκδόσεις παπαδόπουλος

Αυτό το βιβλίο μας έκανε και γελάσαμε πολύ! Κρύβει μέσα του 9 τρελές ιστορίες στην κυριολεξία, όμως!Είναι παράξενες, ξεκαρδιστικές και αυτοτελείς ιστορίες που σίγουρα θα προκαλέσουν το γέλιο σε όποιον τις διαβάσει! Εμείς τις διαβάσαμε και θα τις ξαναδιαβάσουμε σίγουρα στην παραλία, κάτω από τις φυλλωσιές των δέντρων και στο ποταμάκι του χωριού μας δίπλα!

✔ Η αγελάδα βουνό
Σταματούλα Τσιαντή, Γιώργος Σγουρός

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Η ιστορία της αγελάδας που μεγάλωνε τόσο πολύ μέρα με τη μέρα που σε λίγο καιρό άρχισε να μοιάζει με βουνό. Ο βοσκός που είχε την αγελάδα μια μέρα κατέβηκε στο χωριό και είπε την ιστορία της! Κανείς όμως δεν τον πίστεψε και λίγο αργότερα όλοι ξέχασαν την αγελάδα και την ιστορία της!Οι ιστορίες, όμως, για το παράξενο βουνό στο κοντινό λιβάδι ακούγονταν από άκρη σε άκρη! ''Ο γάιδαρος λεωφορείο'', ''ο καλός γιατρός'', ''ο κόκορας καπετάνιος'', ''Οι πέντε λύκοι και ένα πρόβατο'' και ''η Σοφία και η κότα'' είναι οι υπόλοιπες ιστορίες που συμπεριλαμβάνονται μέσα στο βιβλίο αυτό!

✔ Στάσου στο μπόι σου!
Σοφία Τσιάμη, Σάντρα Ελευθερίου

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Η αστεία ιστορία της κυρίας Ψιλής και της κυρίας Κοντής θα κάνει τα παιδιά να ξεκαρδιστούν! Δύο εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους κυρίες με κατοικίδια ζωάκια που από την φύση τους κυνηγάει το ένα το άλλο! Μια μέρα, όμως, στο τσίρκο θα καταλάβουν πως όσο διαφορετικές και αν είναι μεταξύ τους, όσα και αν τους χωρίζουν και ένας και μόνο κοινός τους σκοπός είναι ικανός να τις δέσει με δυνατή φιλία μια για πάντα!

✔ Το Βρήκα! Η μεγάλη εφεύρεση
Θοδωρής Παπαιωάννου, Μυρτώ Δεληβοριά

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Ο εφευρέτης Μάξιμος Φλου ζούμε σε μία πλαγιά του λόφου και στο σπίτι του ολημερίς και ολονυχτίς έκανε πειράματα! Έψαχνε μανιωδώς να βρει κάτι! Ο σκύλος του ο Μέρφι ήταν ο πιστός του φίλος και πάντα δίπλα του να τον βοηθήσει σε κάθε του αποτυχία! Ήθελε και αυτός πολύ να βρει το αφεντικό του την μηχανή που βρίσκει ότι έχει χαθεί! Ο Μάξιμος Φλου ήταν πολύ ακατάστατος, τόσο που πάντα κυκλοφορούσε με μία κάλτσα και δεν έβρισκε ποτέ τις παντόφλες του! Ώσπου μία μέρα στην σοφίτα του και ενώ προσπαθούσε να ολοκληρώσει την εφεύρεσή του βρήκε περισσότερα πράγματα από όσα φανταζόταν ο Μάξιμος!Ακόμη και το χαμένο του πορτοφόλι που είχε όλους τους αγαπημένους φίλους του μέσα! Ο Μέρφι ο κακόμοιρος είχε κλειστεί έξω από το εργαστήρι του και άκουγε συνέχεια την λέξη ''ΤΟ ΒΡΗΚΑ!, ΤΟ ΒΡΗΚΑ!'' και νόμιζε πως ο Μάξιμος είχε ολοκληρώσει επιτέλους την μηχανή του! Και όμως! Αυτό που βρήκε τελικά ήταν κάτι το εντελώς διαφορετικό και πολύ πολύ πιο ενδιαφέρον!

Και οι τέσσερις αυτές βιβλιο-ιστορίες μας έκαναν να γελάσουμε πολύ! Έχε, βέβαια, μεγάλη σημασία το πως διαβάζεις και ερμηνεύεις έναν ρόλο! Αν το κάνεις όπως εγώ κουνώντας χέρια πόδια και εναλλάσσοντας την φωνή σου βγάζοντας αστείους ήχους παράλληλα τότε σίγουρα το παιδί σου ξεκαρδιστεί! Δοκίμασέ το! Πιάνει!
Θα ακολουθήσουν και άλλες προτάσεις μέσα στον μήνα αυτό!
Σε μαμαδογλυκοφιλώ!







You May Also Like

0 σχόλια

My Insta Posts