Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

4+1 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ

by - Τετάρτη, Ιουλίου 12, 2017

Την Ελληνοεκδοτική την έμαθα πρόσφατα, από την πρώτη κιόλας στιγμή όμως ξεχώρισα τις κυκλοφορίες της! Εκδίδει βιβλία που κρύβουν μέσα τους μεγάλα νοήματα, όπως το Γράμμα στον μπαμπά και στην μαμά που καπνίζουν, το Μέσα από τα μάτια τους, το Παραμύθι της Ανάσας και το Γκαζόζα Α.Α.Α! Βιβλία με μήνυμα ξεχωριστό που σίγουρα πρέπει να διαβάσει το κάθε παιδί! Σήμερα κρατώ στα χέρια μου 5 εξαιρετικά βιβλία, τα οποία επέλεξα να σου τα παρουσιάσω όλα μαζί σε περίπτωση που ετοιμάζεις την λίστα με τα βιβλία που θα αγοράσεις στο παιδί σου για τις καλοκαιρινές διακοπές να τα έχεις συγκεντρωμένα με ένα click!


Προτάσεις βιβλίων από την Ελληνοεκδοτική

📔 Δάφνη Η Μονακριβούλα
Λίνα Μουσιώνη, Κατερίνα Βερούτσου

Η Δάφνη είναι ένα κοριτσάκι πολύ τυχερό! Μεγαλώνει με δύο υπέροχους γονείς που την αγαπούν πολύ και ζει σε ένα υπέροχο δωμάτιο γεμάτο χρώματα και υπέροχα βιβλία!Κάθε βράδυ χώνεται στης μαμάς την αγκαλιά και ταξιδεύουν παρέα με ένα βιβλίο! Η Δάφνη σύντομα θα αποκτήσει ένα αδερφάκι! Θα τα καταφέρει να κερδίσει την καρδούλα του άραγε? Θα της αρέσει το μικρό αυτό μωρό που μόνο θα κοιμάται και θα πεινάει?
Το βιβλίο της Λίνας Μουσιώνη είναι κατάλληλο για σένα που περιμένεις το δεύτερο παιδί σου! Όλες οι μαμάδες που φέραμε στον κόσμο και δεύτερο παιδί αντιμετωπίσαμε κάποιες δυσκολίες όσον αφορά τον ερχομό του νέου μέλους! Η Δάφνη είναι ένα εξαιρετικό βιβλίο για τους οικογενειακούς δεσμούς και την αδερφική βιβλία! Ανακάλυψε το εδώ!

📔Παιχνίδια με τον παππού!
Σοφία Τσιάμη, Θέντα Μιμηλάκη

Ένα βιβλίο που θα σε συγκινήσει, ειδικά εσένα που έχεις χάσει τον πατέρα σου! Διηγείται όλα τα παιχνίδια που μπορεί να παίξει και να καταστρώσει το παιδί με τον παππού του! Με ένα τρόπο ποιητικό και με την χρήση της ομοιοκαταληξίας η συγγραφέςα καταφέρνει να μας ταξιδέψει και να μας κάνει να νοσταλγήσουμε τις παλιές εποχές, ίσως με τον δικό μας παππού! Το μόνο σίγουρο είναι πως αν ζούσε και ο δικός μας ο παππούς το ίδιο όμορφα και διασκεδαστικά θα έπαιζε με τον Ντίνο και την Stacy! Θα έκανε το γαιδουράκι και θα κάνανε βόλτα μέσα στο σπίτι, θα τους πήγαινε κάτω στη λίμνη να δουν τις πάπιες, για παγωτό στο πιο νόστιμο παγωτατζίδικο της πόλης, στο Λούνα Παρκ να ψαρέψουν δωράκια και άλλα τόσο όμορφα! Ανακάλυψέ το εδώ!

📔Μ΄αγαπάς μπαμπά?
Βασίλης Κουτσιαρής, Κατερίνα Βερούτσου

Είναι από εκείνα τα βιβλία που πρέπει να διαβάζονται και από μικρούς αλλά και από τους μεγάλους αναγνώστες! Είναι ένα βιβλίο για την διαφορετικότητα και τη αποδοχή του άλλου! Η ιστορία της λεύκας που δεν μεγάλωνε όπως ήθελε ο κυρ Σταύρος, αλλά όπως η φύση ήθελε, θα μιλήσει στην καρδιά σου!Το κείμενο του Βασίλη Κουτσιαρή είναι άκρως αλληγορικό και σε παροτρύνω να το διαβάσεις και εσύ αλλά και το παιδί σου! Είναι ωραίο να διαφέρουμε, είναι ωραίο να έχει ο καθένας την προσωπικότητά του! Άλλωστε αν ήμασταν όλοι ίδιοι πιο το νόημα σε αυτή τη ζωή?

 Ελληνοεκδοτική

📔Dreamland Η μεγάλη περιπέτεια
Μάσσα Ζαχαρία-Φασούλα, Μαριάννα Φραγκούλη

Η μεγάλη περιπέτεια είναι ένα υπέροχο λογοτεχνικό βιβλίο, ότι πρέπει για τις καλοκαιρινές διακοπές!Είναι κατάλληλο μόνο για μικρά παιδιά,όπως  μας πληροφορεί η συγγραφέας, μιας και οι μεγάλοι δεν αντιλαμβάνονται όλα αυτά τα μαγικά που συμβαίνουν γύρω μας!Οι περισσότεροι δεν πιστεύουν στην μαγεία! Μόλις ανοίξεις το βιβλίο μπορείς να ακούσεις τις μουσικές και τα χαχανητά από την Dreamland! Αν έχεις φαντασία και πιστεύεις στην μαγεία όμως!

📔Ο Τυροκοφτερός, Περιπέτειες που τα σπάνε! 🧀🧀
Φωτεινή Κωνσταντιπούλου, mmm desing

Οι περιπέτειες του τυροκοφτερού είναι μοναδικές! Ένα βιβλίο άκρως διασκεδαστικό που άνετα κατατάσσεται στην κατηγορία των κόμικς με την τόσο πετυχημένη εικονογράφησή του! Ο Τυροκοφτερούλης είναι αστείος, όχι και τόσο μετριόφρον, έχει όνειρα και είναι πολύ φιλόδοξος!Α!Και λατρεύει την Λίζα!Σε αυτό το βιβλίο θα ανακαλύψεις την πλούσια σε θρεπτική αξία του! Τα παιδιά μου ήταν που ήταν του τυριού τώρα η τυροτρέλα τους θα πάει σύννεφο!Αγαπήσαμε πολύ τον τυροκοφτερό με την αριστοκρατική καταγωγή και τα γευστικά του όνειρα!Ανακάλυψέ το εδώ!

Το καλοκαίρι σημαίνει ξεκούραση για τα παιδιά! Αν είναι βιβλιόφιλοι, όπως τα δικά μου, τότε οι προτάσεις από την Ελληνοκεδοτική θα σου φανούν χρήσιμες! Δεν υπάρχει βιβλίο που να μην έχει να προσφέρει κάτι στον αναγνώστη, ειδικά ότι έχει εκδοθεί από Εκδοτικό που επιλέγει ιστορίες με ουσία! Οι σημερινές προτάσεις όλες είναι μία και μία! Τα νοήματα που κλείνουν μέσα τους μεγάλα και σημαντικά!Με ένα click εδώ μπορείς να δεις όλες τις Βιβλιοπροτάσεις μας!

Σε μαμαδογλυκοφιλώ!

You May Also Like

1 σχόλια

  1. Νομίζω πως το: Δάφνη η Μονακριβούλα, είναι ένα εξαιρετικό βιβλίο. Βάζει τα πρωτότοκά μας σε σκέψεις και τα μαλακώνει στην ιδέα του νέου μέλους. Πάρα πολύ καλό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

My Insta Posts